marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaŠtevilo uporabnikov sistema HarmonyOS preseglo 100 milijonov
22.09.2021

Sredi septembra je Huawei na posebnem dogodku predstavil več novih izdelkov, sočasno pa je podjetje objavilo, da je število uporabnikov, ki je svoje naprave nadgradilo na operacijski sistem HarmonyOS 2, preseglo mejo 100 milijonov.

slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

članki

Nokia z okolju prijaznejšimi mobilniki


31.05.2008
Objavil: Sašo Mlakar

Nokia naj bi letos na trg poslala okoli 40 novih vrst mobilnih telefonov in vsak izmed njih naj bi vseboval enostavno razgradljive sestavne dele.

D Shivakumar, podpredsednik družbe Nokia India, je za lokalni časopis Bussines Standard povedal: »Uporabljali bomo biološko razgradljiva ohišja, baterije, ki se reciklirajo in vsebujejo manj strupenih snovi in energetsko učinkovite pripomočke za vse nove mobilne telefone. Že sedaj smo zmanjšali vsebnost PVC-ja v vseh naših mobilnikih.«

Družba razmišlja tudi o vrečki, ki bi se nahajala v vsakem prodajnem paketu in v kateri bi lahko uporabniki poslali svoj star mobilni telefon na recikliranje.

Nokia 3110 naj bi bila že sedaj sestavljena iz 65 odstotkov materialov, ki se lahko reciklirajo, Nokia pa si želi do leta 2010 zmanjšati porabo energije polnilcev mobilnih telefonov za 50 %.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki