marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

slikaOnePlus Nord ni prestal testa upogljivosti
31.07.2020

Novo predstavljeni OnePlus Nord je cenejša različica modelov OnePlus 8 in 8 Pro, zato so pri podjetju zelo verjetno varčevali pri njegovi izdelavi. Uporablja manj zmogljiv procesor Snapdragon 765G, manjši zaslon in plastičen okvir.

slikaiPhone 12 šele konec oktobra?
29.07.2020

Applova nova generacija mobilnikov iPhone 12 bo na voljo šele konec oktobra oz. na začetku novembra. Vsaj tako v novem poročilu trdijo na japonski strani macotakara.jp.

slikaGoogle Pay dodaja podporo za nove banke
27.07.2020

Google Pay dobiva podporo za vse več finančnih institucij. Iz podjetja so sporočili, da so sedaj dodali podporo za novih 25 bank, od katerih je večina iz Evrope, nekaj novosti pa je tudi v Avstraliji in na Japonskem.

slikaNemci bodo lahko osebno izkaznico prenesli na Samsungov mobilnik
24.07.2020

Iz Nemčije prihaja zanimiva novica o dogovoru s podjetjem Samsung, ki bo državljanom omogočil namestitev osebne izkaznice na Samsungovih pametnih telefonih. To omogoča namensko razvita strojna arhitehtura, ki je plod sodelovanja med nemškim zveznim uradom za varnost informacij, Bundesdruckerei (bdr), Deutsche Telekom Security in Samsungom.

članki

Ogrevanje za 20. NT konferenco: Microsoft TechDays


21.01.2015
Objavil: Dare Gliha

Microsoftovo 20. NT konferenco bomo pozdravili v Portorožu, aktivne priprave na dogodek pa so že v polnem teku. V torek, 27. januarja, bo drugi TechDays dogodek, kjer bodo predstavljene novosti iz IT sveta. Izobraževalni dogodek bo potekal na Fakulteti za računalništvo in informatiko (Večna pot 113, Ljubljana), udeleženci pa se bodo poglabljali v različne tematike. Na voljo so štirje obsežni seminarji, udeležba na dogodku pa je brezplačna.

Prijava na enega od štirih brezplačnih seminarjev do zapolnitve mest

Udeležba na dogodku je brezplačna, a se morate nanj predhodno prijaviti prek spletne strani: www.ntk.si/techdays. Prijave sprejemajo do zapolnitve mest, pripravljajo pa štiri različne seminarje.

Skupaj s prihajajočim operacijskim sistemom za namizje prihaja tudi nova različica Windows Serverja, za sedaj poimenovana vNext. Kaj vse prinaša, bo predstavljeno na Windows Server vNext seminarju.

Seminar "Visual Studio 2015" bo tehnično poglobljen in je namenjen razvijalcem, ki vsakodnevno uporabljajo Microsoftova razvojna orodja. Ena izmed glavnih novosti Visual Studia 2015 je "cross platform" razvoj aplikacij, tj. kako lahko naenkrat razvijamo aplikacijo za več mobilnih platform hkrati.

Celodnevni seminar "Naučimo se C#" je namenjen vsem tistim, ki že znajo programirati, ne poznajo pa Microsoftovega razvojnega okolja in platforme, ali pa bi želeli osvežiti znanje Visual Studia ter .NET-a.

Zadnji, četrti seminar, je namenjen varnosti. ModernBiz Tech Series: Safeguard Your Business bo postregel z napotki, kako lahko bolje varujemo naše sisteme, od varnostnih kopij, zaščito namiznih operacijskih sistemov, Windows Server 2012 R2. Na koncu še pogled s hekerske strani, razlogu, zakaj so vsa prejšnje teme res pomembne.

Več informacij vam je na voljo na spletni strani: www.ntk.si/TechDays.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki