marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

slikaTelemach predstavil največjo 5G pokritost
08.09.2021

Telemach uspešno nadgrajuje svoje mobilno omrežje pete generacije, ki je sedaj na voljo že po enajstih večjih mestih po Sloveniji. Pri podjetju trdijo, da s tem uporabnikom nudijo največjo pokritost z gigabitnimi hitrostmi in pravo 5G uporabniško izkušnjo.

članki

Nepričakovan odstop predsednika Motorole


31.03.2008
Objavil: Igor Prešeren

Predsednik Motoroline sekcije za mobilne aparate Stu Reed je oznanil, da zapušča družbo. Za Motorolo je leto razočaranj, saj je iPhone z lahkoto začel prehitevati njihove mobilnike in si prisvajati vedno večji tržni delež, kar je pripeljalo do velikih izgub, ki Motoroli že nekaj časa niso tuje.

Po samo osmih mesecih na položaju vodje sekcije mobilnih naprav, je Reed zaznal izjemno naraščanje izgub. Tekmeci so se osredotočili na Motorolino nezmožnost znižanja cen svojih mobilnikov in uvedbe tržno bolj privlačnih produktov.

Motorola pa ni, vsaj javno ne, ravno kritična do Reeda. V svojem sporočilu za javnost so se Reedu zahvalili za pomoč pri ustvarjanju velikih prihrankov pri proizvodnih stroških, večjem povezovanju z dobavitelji ter implementacijo obsežne mreže dobaviteljev.

Težavne odločitve

Za zdaj še ni znano, kdo bo nasledil Reeda na njegovem mestu, odločitev o tem pa vsekakor ne bo opravljena v naglici. Z upadanjem konkurenčnosti in izjemno kompetitivnim trgom, nekateri že špekulirajo, da se bo Motorola umaknila iz trga mobilnih naprav.

V vsakem primeru mora Motorola narediti nekaj, da ustavi potapljanje svoje barke in morda je prav Reedov zgodnji odhod prvi korak v tej smeri.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki