marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaPrvi pametni telefon s petimi zlatimi oznakami DXOMARK 2024
18.03.2024

HONOR je s svojim najnovejšim modelom pametnega telefona Magic6 Pro ponovno na novo definiral meje segmenta prvokakovostnih pametnih telefonov. HONOR Magic6 Pro je prvi pametni telefon, ki mu je DXOMARK 2024 podelil pet zlatih ocen.

slikaApple je določil čas za dostop do alternativnih trgovin z aplikacijami po izstopu iz EU
15.03.2024

Apple je končno razkril, kakšna je napovedana politika “gone for too long” (politika predolgega odhoda) do uporabnikov, ki so si naložili aplikacije izven trgovine AppStore in zapustijo Evropsko unijo. To obdobje je sedaj točno določeno, in sicer 30 dni.

slikaTelefon z Androidom lahko sedaj uporabljate kot kamero v operacijskem sistemu Windows 11
13.03.2024

Najnovejši dodatek k programu Windows Insider je možnost uporabe telefona ali tabličnega računalnika s sistemom Android kot spletne kamere. Uporabniki Windows 11, ki so vključeni v program Insider, lahko zdaj med videokonferenčnimi sejami kot spletno kamero uporabljajo vse telefone ali tablične računalnike z operacijskim sistemom Android 9.0 in novejšim.

slikaApple je imel sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov v letu 2023
11.03.2024

V novem poročilu družbe Counterpoint Research je navedeno, da je imel Apple leta 2023 sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov, kar se je zgodilo prvič. Preostala tri mesta v prvi deseterici je zasedel Samsung.

članki

Odslej je mogoč nakup kriptovalut tudi prek sporočil SMS


20.11.2017
Objavil: Thomas Bergant

Telekom Slovenije je v sodelovanju s ponudnikom storitve BitIns Ltd. omogočil nakup kriptovalut Bitcoin in Ethereum tudi prek sporočil SMS, uporabnik pa nakup plača s pomočjo storitve Moneta, ki omogoča brezgotovinsko plačevanje z mobilnikom.

Prek sporočila SMS lahko tako uporabnik kupi in z Moneto plača kupone, ki jih nato na spletnem portalu bitins.net unovči za nakup kriptovalut Bitcoin ali Ethereum. Nakup kuponov je možen tako v Sloveniji kot med gostovanjem v državah EU-območja, na voljo pa je vsem naročnikom storitve Moneta.

Nakup kriptovalut prek portala bitins.net z Moneto je hiter in enostaven, za dodatno varnost pa poskrbi dvostopenjski postopek nakupa. Uporabnik v sporočilo SMS vpiše: Bitins in višino zneska bona (na primer za bon v vrednosti 50 evrov vpiše: Bitins 50) ter sporočilo pošlje na številko 7444. Nato prejme sporočilo o nameravanem nakupu, ki ga potrdi tako, da v številčnico mobitela vtipka *188# in pritisne tipko za klic. Uporabnik po potrditvenem klicu na svoj mobitel prejme številko kupona, ki ga unovči na spletnem portalu bitins.net za nakup kriptovalute Bitcoin ali Ethereum.

Za nakup kupona lahko uporabnik izbere poljuben znesek, zaokrožen na cele številke oziroma na vrednost evra. Pri tem je najmanjša vrednost nakupa 20 evrov, uporabnik pa ga lahko po želji tudi prilagodi, v kolikor želi kupovati kriptovalutne kupone v višjih zneskih (v okviru limita za plačila z Moneto pri svojem izdajatelju Monete).

»V Telekomu Slovenije širimo uporabnosti mobilnega plačevanja na nova področja, ob tem pa sledimo aktualnim trendom. Tako Moneta sedaj uporabnikom na enostaven, hiter ter varen način uporabnikom omogoča tudi nakup kriptovalut,« pravi Tomaž Pernovšek, vodja finančnih storitev v Telekomu Slovenije.

Nakupovanje kriptovalut oziroma kuponov za nakup kriptovalut je, tako kot vsaka investicija, povezano z določenim tveganjem, zato je priporočljivo poznavanje tako tehnologij kot finančnih trgov. Uporabnikom priporočamo, da predhodno pridobijo čim več relevantnih informacij, na podlagi katerih bodo lažje ocenili morebitne koristi in tveganja, ter spremljajo dogajanje v zvezi z izbrano kriptovaluto tudi po nakupu.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki