marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaGalaxy Watch5 serija pametnih ur nepogrešljiv spremljevalec pri vseh adrenalinskih podvigih
28.09.2022

Pametne ure Galaxy Watch5 serije prinašajo veliko novosti. Odlikuje jih podrobno spremljanje spanja, prilagojen dizajn in povečana vzdržljivost. Te nove naprave so zaveza uporabnikom, da lahko dosežejo zastavljene cilje in mejnike. Galaxy Watch5 in Galaxy Watch5 Pro sta tu, da jim pri tem pomagata.

slikaOppo postal polnoleten
05.10.2022

Kitajska blagovna znamka Oppo je dopolnila 18 let in tako postala "polnoletna". Ob tej priložnosti je podjetje ustanovilo globalno skupnost Oppo (community.oppo.com), ki bo delovala kot vključujoč in odprt ekosistem za vse uporabnike Oppo, da bi jim olajšala sodelovanje, interakcijo in izmenjavo informacij.

slikaHONOR v prihodnost z "zelenimi" dejanji
03.10.2022

Podjetje HONOR si prizadeva za boljši in čistejši svet, zato v tej smeri že deluje na različnih področjih za zaščito okolja, hkrati pa upošteva želje svojih uporabnikov, da njihove naprave ne onesnažujejo okolja in človekovega zdravja.

slikaMotorola pred novo sezono lige NBA sklenila partnerstvo s Chicago Bulls
30.09.2022

Motorola in ekipa lige NBA Chicago Bulls sta napovedali večletno partnerstvo, ki se bo začelo v sezoni 2022-23. Na uradnih dresih ekipe bo kot našitek na dresu uporabljen ikonični logotip Motorole z netopirskimi krili.

slika27. NT konferenca o zeleni in digitalni preobrazbi
28.09.2022

V Portorožu je med 26. in 28. septembrom potekala že 27. NT konferenca, največja slovenska poslovno-tehnološka prireditev, ki je letos v središče postavila okrevanje gospodarstev in trajnostno rast v zaostrenih geopolitičnih in ekonomskih razmerah, prepletanje tehnologije in družbe, vključno s še posebej aktualno temo kibernetske varnosti, ter priložnosti digitalne in zelene preobrazbe doma in po svetu.

slikaSnapdragon 8 Gen 2 naj bi imel tudi visokofrekvenčno različico
28.09.2022

Skorajda je že čas za napoved naslednjega Qualcommovega paradnega čipa, zato je razumljivo, da se govorice začenjajo pojavljati vse pogosteje. Najnovejša prihaja iz Weibo kanala Digital Chat Station in napoveduje, da bi Qualcomm lahko predstavil dve ločeni različici prihajajočega Snapdragona 8 Gen 2.

članki

Jutri znana odločitev o skupnem standardu za polnilnike


06.06.2022
Objavil: Dare Gliha

EU si že od časov microUSB prizadeva, da bi proizvajalci pametnih telefonov in druge prenosne elektronike standardizirali skupni polnilni priključek. Na koncu se je večina industrije odločila za USB-C, razen ene črne ovce - podjetja Apple. V Cupertinu že leta nasprotujejo skupnemu priključku, vendar se bo bitka morda končala že jutri.

Zakonodajalci in predstavniki držav EU naj bi končno odločitev sprejeli 7. junija (torej jutri), poroča Reuters. Notranji viri pravijo, da bodo morali pametni telefoni, tablični računalniki in brezžične slušalke za polnjenje uporabljati priključek USB-C. Upoštevajte, da to velja za priključek na sami napravi, luknja v zakonu z zagotavljanjem adapterja ne bo več veljala.

Nekatere odločitve še niso dokončne - nekateri zakonodajalci si prizadevajo, da bi bili v predpise vključeni tudi prenosni računalniki. Številni prenosniki že uporabljajo USB-C, vendar je veliko takih, ki še vedno uporabljajo namenski priključek. Ta zahteva bi vplivala na nekatere proizvajalce (ironično, ne na Apple), zato se pojavljajo nasprotovanja.

Naslednja bitka se bo odvijala na področju brezžičnega polnjenja - EU lahko zahteva podporo skupnemu standardu do leta 2025, vendar pa nekateri tu zahtevajo daljše prehodno obdobje. Žal ni jasno, kakšna pravila ima EU v mislih, saj se danes lahko večina telefonov, ki podpirajo brezžično polnjenje, vrne na standard Qi (vendar raje uporabljajo lastno hitrejšo tehnologijo).

Analitiki ob tem še poročajo, da je Apple začel preizkušati telefone iPhone z USB-C, ki naj bi izšli leta 2023 (letošnji modeli bodo ostali pri Lightningu). Nekatera poročila trdijo, da Apple pripravlja tudi adapter, ki bo potrošnikom omogočil, da bodo še naprej uporabljali stare dodatke Lightning s prihajajočimi iPhoni s priključkom USB-C. Ta bo morda na voljo posebej, vendar je malo verjetno, da bo vključen v prodajni paket - iPhone 5 na primer ni bil opremljen z adapterjem iz 30 pinskega priklopa v Lightning.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki