marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMediatek kupil Intlovo podjetje za upravljanje porabe energije
27.11.2020

Mediatek je sporočil, da je od Intla odkupil podjetje Enpirion, ki skrbi za rešitve upravljanja z energijo. Cena nakupa znaša 85 milijonov dolarjev. To je že drugo podjetje, ki ga je Intel prodal, lani je namreč Apple za milijardo dolarjev odkupil posel modemov za pametne telefone.

slikaApple sklenil poravnavo v aferi "batterygate"
25.11.2020

Apple je poskušal prikrito odpraviti težavo z baterijo na telefonih iPhone izdanih med letoma 2014 in 2016 tako, da jih je upočasnil. Ta poteza je bila hitro odkrita, vse skupaj pa je privedlo celo do skupinske tožbe.

slikaPričela se je Microsoftova NT konferenca, letos v virtualni obliki NT Remote
24.11.2020

Z uvodnim nagovorom Microsoftovega predsednika Brada Smitha se je danes začel osrednji del konference NT Remote, največjega virtualnega poslovno-tehnološkega dogodka v Sloveniji.

slikaSamsung Galaxy Z Fold3 s podzaslonsko kamero?
23.11.2020

Po spletu se zadnji mesec pojavljajo govorice, da naj bi Samsung pri novi generacijo prepogljivega mobilnika Galaxy Z Fold3 prvič uporabil podzaslonsko kamero. Sedaj je te govorice podkrepil ETNews, ki še navaja, da bo serija Galaxy S21 brez te novitete.

slikaHuawei v Evropi zagotavlja 220.000 delovnih mest
20.11.2020

Analitska hiša Oxford Economics je pred kratkim objavila poročilo z naslovom »Ekonomski učinki družbe Huawei« v katerem so ugotovili, da je Huawei v letu 2019 prispeval 16,4 milijarde EUR k evropskemu BDP ter podprl 224.300 delovnih mest. Huawei je v tem obdobju prispeval tudi 6,6 milijard EUR davčnih prihodkov uradnim evropskim organom.

članki

Odlična prodaja pametnih ur v prvem četrtletju


11.05.2020
Objavil: Dare Gliha

Glede na zadnje navedbe analitikov Strategy Analytics je trg pametnih ur v prvem četrtletju letošnjega leta zrasel za kar 20 odstotkov glede na enako obdobje lani. Skupaj je bilo tako razposlano okoli 14 milijonov pametnih ur.

Apple je še vedno vodilni v tem segmentu, razposlali so 7,6 milijona pametnih ur in tako dosegli 55 % tržni delež. Z velikim zaostankom mu sledi Samsung, razposlali so 1,9 milijona kosov, takoj za njim pa se je uvrstil Garmin z 1,1 milijona razposlanih kosov. Garmin je glede na leto poprej tudi zmagovalec, saj so tržni delež glede na enako obdobje lani povečali za kar 38 %.

Apple, Samsung in Garmin so uspeli v teh težkih časih za mobilno telefonijo povečati prodajo pametnih ur. Vseeno pa je tržni delež Samsungu padel iz 14,9 na 13,9 %, predvsem na račun zaprtja prodajaln zaradi COVID-19 v matični državi.

Čeprav je bilo prvo četrtletje za prodajo pametnih ur dobro, pa analitiki predvidevajo padec prodaje v drugem četrtletju, nato pa v drugi polovici leta ponovno rast.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki