marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSe Huawei spogleduje s trgom osebnih računalnikov in monitorjev?
23.09.2020

Po spletu so zaokrožile govorice, da se Huawei spogleduje z vstopom na trg prenosnih računalnikov in monitorjev. Ali gre pri tem za težave na mobilnem delu ali le kot odgovor na Xiaomijev pritisk na ta trg, pa trenutno ni znano.

slikaSamsung Galaxy Z Fold2 5G že v Sloveniji
21.09.2020

Samsung Galaxy Z Fold2 5G prepogljivi telefon, ki je predstavnik tretje generacije Samsung prepogljivih telefonov, je sedaj na voljo v Sloveniji. Galaxy Z Fold2 5G je na voljo v mistično črni in mistično bronasti barvi po priporočeni maloprodajni ceni 1.999 evrov.

slikaMBILLS omogočil plačevanje prek Fitbit Pay in Garmin Pay
18.09.2020

Pri mladem fintech podjetju MBILLS so lastni plačilni kartici mBills Mastercard, ki so jo kot izdajatelj uporabnikom ponudili letos v juliju, v rekordnem času omogočili plačevanje s pametnimi urami Garmin in Fitbit.

slikaAmeriška carina brani zaseg slušalk OnePlus Buds
16.09.2020

V ponedeljek je po spletu zaokrožila zanimiva vest, da je ameriška carina na letališču JFK zasegla 2000 kosov slušalk OnePlus Buds, saj so ocenili, da gre za ponaredek slušalk Apple Airpods. Čeprav se je sprva zdelo, da gre zgolj za zabavno pomoto, pa se je izkazalo, da carinska služba ni naredila napake.

slikaTSMC kmalu z masovno proizvodnjo čipovja za Apple
14.09.2020

Apple se pripravlja na prehod svojih produktov iz Intlovega na lastno čipovje. MacBooki se bodo s tem pridružili iPhone, iPad in Apple Watch napravam, ki tovrstno rešitev že uporabljajo.

članki

Odlična prodaja pametnih ur v prvem četrtletju


11.05.2020
Objavil: Dare Gliha

Glede na zadnje navedbe analitikov Strategy Analytics je trg pametnih ur v prvem četrtletju letošnjega leta zrasel za kar 20 odstotkov glede na enako obdobje lani. Skupaj je bilo tako razposlano okoli 14 milijonov pametnih ur.

Apple je še vedno vodilni v tem segmentu, razposlali so 7,6 milijona pametnih ur in tako dosegli 55 % tržni delež. Z velikim zaostankom mu sledi Samsung, razposlali so 1,9 milijona kosov, takoj za njim pa se je uvrstil Garmin z 1,1 milijona razposlanih kosov. Garmin je glede na leto poprej tudi zmagovalec, saj so tržni delež glede na enako obdobje lani povečali za kar 38 %.

Apple, Samsung in Garmin so uspeli v teh težkih časih za mobilno telefonijo povečati prodajo pametnih ur. Vseeno pa je tržni delež Samsungu padel iz 14,9 na 13,9 %, predvsem na račun zaprtja prodajaln zaradi COVID-19 v matični državi.

Čeprav je bilo prvo četrtletje za prodajo pametnih ur dobro, pa analitiki predvidevajo padec prodaje v drugem četrtletju, nato pa v drugi polovici leta ponovno rast.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki