marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung predstavil nov senzor za ure BioActive
19.07.2024

Samsung vodi inovacije digitalnega zdravja in pomaga spremljati zdravje, dobro formo in kondicijo z združevanjem vpogledov ter meritev, da bi uporabnikom omogočil jasno in podrobno izkušnjo dobrega počutja.

slikaBaterija iPhona 16 Pro Max z večjo gostoto baterijskih celic
17.07.2024

Apple si prizadeva najti način za lažjo zamenjavo baterij iPhonov, da bi zadostili predpisom EU. Podjetje bo lepilne zavihke, ki držijo baterijo na mestu, nadomestilo s kovinskim držalom, ki se odpre ob električnem udarcu, kar poimenujejo električno povzročena odstranitev lepila.

slikaSamsung Galaxy Z Flip6 Olympic Edition ekskluzivno za tekmovalce olimpijskih iger
15.07.2024

Samsung je predstavil olimpijsko izdajo svojega novega pametnega telefona Galaxy Z Flip6, ki je posebej zasnovan in prilagojen za vse športnike, ki bodo tekmovali na prihajajočih olimpijskih in paraolimpijskih igrah v Parizu 2024.

slikaHONOR najavil novi funkciji AI Defocus Eye Protection in AI Deepfake Detection
12.07.2024

HONOR je razkril dve inovaciji umetne inteligence v napravah, ki sta ustvarjeni za krepitev moči posameznikov in uvedbo nove ravni varnosti uporabnikov. Na sejmu MWC Šanghaj so namreč predstavili svoje najnovejše dosežke na področju umetne inteligence, usmerjene v človeka, in sicer AI Defocus Eye Protection in AI Deepfake Detection.

članki

Odkrita varnostna luknja zaklepnega zaslona pri Samsungu Galaxy Note 2


13.03.2013
Objavil: Janez Lukan

Nedavno odkritje nekega intuziasta mobilnih tehnologij je pokazalo Galaxy Note-ovo luknjo varnostnega sistema , katera lahko komurkoli omogoči dostop do domačega zaslona.

Samo oklicani intuziast Terence Eden je napako javil na svojem osebnem blogu, kjer je opisal postopek, kako se lahko izognemo raznim varnostnim zankam kot so koda PIN, gesla, odklep z vzorcem in odklep z zaznavo obraza. Zaklepnemu zaslonu uporabnika se torej lahko izognemo s pritiskom na gumb klic v sili, ki mu sledi pritisk gumba "v nujnem primeru" (in case of emergency).

Nato pritisnemo gumb home za nekaj sekund in za manj kot sekundo se bo pokazal domači zaslon. Res, da je to le manjša varnostna luknja, ampak Eden je dokazal, da se s hitrimi prsti da doseči marsikaj. Pokazal je, da se v manj kot sekundi da nekoga poklicati in tudi odpreti aplikacijo, ki bo na zaslonu le manj kot sekundo, ker se bo telefon vrnil v zaklepni zaslon, vendar bo še vedno tekla v ozadju. Ni kaj prida uporabno za hekanje, najvstrajnejšim pa bi lahko uspelo odpreti tudi uporabnikov koledar in imenik.

Metoda je bila testirana na Samsungu Galaxy Note 2 z androidom 4.1.2 Jelly Bean. Ni pa še znano, ali je ta napaka omejena le na Samsungovo različico Jelly Bean-a za Note 2 ali problem zajema širši spekter Androida 4.1.2.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki