marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung predstavil nov senzor za ure BioActive
19.07.2024

Samsung vodi inovacije digitalnega zdravja in pomaga spremljati zdravje, dobro formo in kondicijo z združevanjem vpogledov ter meritev, da bi uporabnikom omogočil jasno in podrobno izkušnjo dobrega počutja.

slikaBaterija iPhona 16 Pro Max z večjo gostoto baterijskih celic
17.07.2024

Apple si prizadeva najti način za lažjo zamenjavo baterij iPhonov, da bi zadostili predpisom EU. Podjetje bo lepilne zavihke, ki držijo baterijo na mestu, nadomestilo s kovinskim držalom, ki se odpre ob električnem udarcu, kar poimenujejo električno povzročena odstranitev lepila.

slikaSamsung Galaxy Z Flip6 Olympic Edition ekskluzivno za tekmovalce olimpijskih iger
15.07.2024

Samsung je predstavil olimpijsko izdajo svojega novega pametnega telefona Galaxy Z Flip6, ki je posebej zasnovan in prilagojen za vse športnike, ki bodo tekmovali na prihajajočih olimpijskih in paraolimpijskih igrah v Parizu 2024.

slikaHONOR najavil novi funkciji AI Defocus Eye Protection in AI Deepfake Detection
12.07.2024

HONOR je razkril dve inovaciji umetne inteligence v napravah, ki sta ustvarjeni za krepitev moči posameznikov in uvedbo nove ravni varnosti uporabnikov. Na sejmu MWC Šanghaj so namreč predstavili svoje najnovejše dosežke na področju umetne inteligence, usmerjene v človeka, in sicer AI Defocus Eye Protection in AI Deepfake Detection.

članki

Odklepanje mobilnikov v ZDA vendarle legalno


11.03.2013
Objavil: Dare Gliha

Lanskega oktobra so se v ZDA odločili, da odklepanje mobilnih telefonov umaknejo kot izjemo listine DMCA (Digital Millennium Copyright Act), kar posledično pomeni, da je odklepanje mobilnikov ostalo nezakonito.

Odločitev je v veljavo stopila 26. januarja letos, za uporabnike pa je to pomenilo, da čeprav do svojega operaterja nimajo več obveznosti, le-tega ne morejo zamenjati in pri tem uporabiti isti, zaklenjeni mobilni telefon. Zato so uporabniki pričeli s spletno peticijo, ki bi omogočila spremembo odločitve kongresa in tako omogočila uradno odklepanje mobilnikov.

Spletno peticijo in pozive 114.000+ ljudi pa očitno podpirajo tudi v Beli hiši, saj so preko Davida Edelmana, svetovalca za internet, inovacije in zasebnost sporočili: “noben zakon o kriminalu ali tehnološka prepreka ne moreta preprečiti uporabniku zamenjavo operaterja, če do starega operaterja nimajo več obveznosti.”

Po navedbah Edelmana, naj bi se organizaciji FCC in NTIA že ukvarjali z legalizacijo odklepanja mobilnikov, rezlutate pa pričakujejo v najkrajšem možnem času.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki