marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Odklep zagonskega nalagalnika ni priporočljiv za mobilnik Sony Xperia Z3


06.10.2014
Objavil: Dare Gliha

Sony je na svoji spletni strani objavil, da bo odklep zagonskega nalagalnika (ang. bootloader-ja) na njihovem paradnem konju Xperia Z3 poslabšal delovanje kamere.

Po odklepu zagonskega nalagalnika bo slikanje v slabših svetlobnih pogojih precej nižje kakovosti, kot bi bilo sicer. Dodatno se lahko odstrani tudi algoritem za zmanjševanje šuma.

Razlog tiči v dejstvu, da ob odklepu naprava izgubi določene DRM varnostne ključe. To sicer s samim delovanjem kamere nima povezave, ima pa povezavo z delovanjem naprednih algoritmov kamere, katere ščiti DRM.

Poleg Xperie Z3 je na spisku tudi manjša Xperia Z3 Compact.

Če torej ne želite poslabšanja delovanja kamere na svoji Xperiji vam svetujemo, da zagonskega nalagalnika ne odklepate.

Več lahko preberete na Sonyevi spletni strani.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki