marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

Objavljeni nagrajenci fotografskega natečaja 2015 Sony World Photography Awards


31.03.2015
Objavil: Dare Gliha

Sony je danes objavil zmagovalce največjega fotografskega natečaja na svetu, Sony World Photograhy Awards, v kategorijah odprto (Open), mladi (Youth) in mobilni telefon (Mobile Phone).

Zmagovalni fotografi kategorij odprto (Open), mladi (Youth) in mobilni telefon (Mobile Phone) prihajajo iz vseh koncev sveta in pokrivajo širok razpon tem. Izbrani so bili med več kot 96.000 prijavljenimi znotraj natečaja 2015 Sony World Photography Awards.

Dosežek vsakega od 14 zmagovalcev je izjemen, ne zgolj v okvirju natečaja, v katerem so sodelovali, ampak tudi z dejstvom, da ti zmagovalci niso profesionalni fotografi, so le osebe, ki obožujejo fotografijo. Najmlajša zmagovalka je Stephanie Anjo iz Združenega kraljestva, ki ima zgolj 14 let. Zmagovalci so geografsko razpršeni od Mehike do Malezije.

Zmagovalce kategorij odprto (Open) in mladi (Youth) so izbrali strokovnjaki, ki jih je vodil Sam Barzilay, kreativni direktor United Photo Industries. Zmagovalec kategorije mobilni telefon (Mobile Phone) pa je bil izbran z glasovi ljudstva na spletni strani svetovne fotografske organizacije WPO. Kategorija mobilni telefon (Mobile Phone) je bila prvič predstavljena na 2015 Sony World Photography Awards s spoznanjem povečane dostopnosti najnovejše tehnologije kamere v mobilnih telefonih, kar nudi fotografom več možnosti in kreativno svobodo.

Kategorija Mobilni Telefon (MOBILE PHONE)

Najboljši fotografi nove kategorije mobilni telefon, ki so posneli fotografijo z uporabe kamere pametnega telefona so:

• Zmagovalec - Turi Calafato, Italija
• 2. mesto - Janos M Schmidt, Madžarska
• 3. mesto - Ako Salemi, Iran

Zmagovalno fotografijo je izbrala javnost preko spletne strani svetovne fotografske organizacije WPO s 6718 glasovi. Fotografije za kategorijo mobilni telefon (Mobile Phone) je bilo mogoče oddati zgolj v obdobju štirih tednov, zbranih pa je bilo več kot 10.200 slik. V ožji izbor so strokovnjaki fotografske industrije izbrali 20 najboljših slik, nato pa je javnost imela teden dni časa, da izglasuje zmagovalce, v tem času je bilo zbranih več kot 15.200 glasov.

Nagrade

Zmagovalci kategorij odprto (Open), mladi (Youth) in mobilni telefon (Mobile Phone) bodo prejeli najnovejšo Sony digitalno opremo in pametni telefon Xperia™, njihove slike pa bodo razstavljene v Somerset Housu v Londonu kot del razstave 2015 Sony World Photography Awards od 24. aprila do 10. maja.

Zmagovalci kategorij odprto (Open) in mladi (Youth) bodo tekmovali za naslov Open fotograf leta in Youth (mladi) fotograf leta, ki bodo razkriti na gala ceremoniji Sony World Photography Awards 23. aprila v Londonu. Skupna zmagovalca bosta izbrana izmed 13 zmagovalcev kategorij. Zmagovalci kategorij odprto (Open), mladi (Youth) in mobilni telefon (Mobile Phone) bodo poleteli v London, kjer se bodo udeležili slovesnosti, skupni zmagovalec odprte kategorije (Open) pa bo prejeli tudi denarno nagrado v višini 5000 dolarjev.

Zmagovalne slike v kategoriji Mobilni telefon si lahko ogledate spodaj.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki