marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZnana oblika prihajajoče serije iPhone 12
13.07.2020

Mobile Fun je na spletu objavil video, kjer so pokazali obliko nove serije iPhone 12. Gre za delovno različico mobilnikov, tako da končna oblika verjetno ne bo enaka prikazanemu, pričakuje se spremembe predvsem pri modulu kamere.

slikaApple širi neodvisni program popravil v Kanado in Evropo
10.07.2020

Apple je pred dobrim letom uradno dovolil neodvisnim servisom, da popravljajo njihove mobilnike. Program se je sprva začel v ZDA, po enem letu pa se ponaša s preko 700 lokacijami, ki so del 140 neodvisnih podjetij.

slikaHMD Global na Finskem ustanavlja nov Center odličnosti za raziskave in razvoj
08.07.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je sporočil, da kupuje sredstva podjetja Valona Labs in ustanavlja nov Center odličnosti v Tampereju na Finskem. S kombinacijo zagotavljanja varnih in zanesljivih mobilnih izkušenj in znanja Valona Labsa na področju mobilne, poslovne in kibernetske varnosti, bo ta združitev utrdila ugled združenega podjetja kot vodilnega v svetu glede posodobitve in varnosti programske opreme za pametne telefone.

slikaHuawei se vzpenja po lestvici najboljših blagovnih znamk
06.07.2020

Huawei je izboljšal položaj blagovne znamke na vodilni globalni lestvici ter hkrati tudi povečal njeno vrednost. Na lestvici BrandZ, ki jo objavlja raziskovalno podjetje WPP Kantar, je namreč zasedlo 45. mesto, dve mesti višje kot lani, z vrednostjo blagovne znamke v višini 29,4 milijarde ameriških dolarjev (devetodstotna medletna rast).

slikaHuawei Mate 40 brez podzaslonske sprednje kamere
03.07.2020

Po spletu so se širile govorice, da bo prihajajoči Huaweijev mobilnik Mate 40 prvi imel sprednjo kamero vgrajeno pod zaslon, katere razvijalec je podjetje Visionox. Te govorice je sedaj ovrgel Digital Chat Station.

članki

Obi Wan Kenobi uporablja mobilni telefon Nokia 6110


23.08.2007
Objavil: Sašo Mlakar

Kje bi bil Ewan McGregor brez mobilnega telefona Nokia 6110 Navigator? Izgubljen nekje v puščavi sredi Afrike, če je verjeti besedam družbe Nokia. Nokia je Ewana McGregorja in Charleya Boormana opremila z Nokio 6110 Navigator, ki ima vgrajen GPS sprejemnik, za njuno dolgo pustolovščino.

Ta dva dobra prijatelja sta namreč ravno pred kratkim prišla skozi cilj njunega tri mesece trajajočega, 24.000 kilometrov dolgega potovanja z motorji, imenovanega The Long Way Down, iz Škotske do najjužnejšega dela Afrike.

Nokia 6110 Navigator je na tem potovanju igrala ključno vlogo, sodeč po izjavah predstavnikov Nokie. McGregor in Boorman sta uporabljala mobilna telefona za navigacijo in preverjanje map med vožnjo čez dvajset držav, vključno z Libijo, Etiopijo, Sudanom in Ruando.

»The Long Way Down je bila izjemna pustolovščina in resničen privilegij je bil videti raznolike in prelepe kraje,« je povedal McGregor. »Imela sva priložnost videti tako različne načine življenja od našega in potovati po odročnih krajih, katere lahko doživi le malokdo. Svoboda in raziskovanje sta bila neverjetna.«

Ko je GSM signal dovoljeval, je bila Nokia 6110 Navigator uporabna tudi za brskanje po spletu, snemanje kratkih video posnetkov in klicanje domačih.

»Odprava The Long Way Down je bila zelo navdušena, ko je našla mobilnik, ki je zadovoljeval njihove potrebe komunikacije, navigacije in večpredstavnosti v enem,« so dejali pri Nokii.

Odprava The Long Way Down je denar namenila UNICEF-u. McGregorjevo in Boormanovo potovanje bodo začeli prikazovati kot serijo, na televiziji BBC, proti koncu leta.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki