marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaV Indiji zaustavitev proizvodnje iPhonov
27.03.2020

Vlada v Indiji je zaradi koronavirusa odredila državno karanteno, ki bo prizadela okoli 1,3 milijarde ljudi. Posledično so na udaru tudi proizvodni obrati, med njimi sta tudi Foxconn in Winstron, ki proizvajata mobilnike iPhone.

slikaHuawei ponuja razširjeno garancijo za vse svoje naprave
26.03.2020

Da bi uporabnikom zagotovili brezskrbno uporabniško izkušnjo, se je Huawei odločil brezplačno podaljšati garancijo za vse svoje naprave. To velja za pametne telefone, prenosne in tablične računalnike, nosljive naprave in omrežne usmerjevalnike, ki jim izvirna garancija preneha veljati med 15. marcem in 15. junijem 2020. Tem izdelkom bo Huawei garancijo samodejno podaljšal do 15. junija 2020.

slikaApple želel uvesti politiko dveh naprav na nakup
25.03.2020

Reuters je poročal, da so se zaradi globalne pandemije koronavirusa pri Applu odločili, da uvedejo politiko nakupa zgolj dveh naprav naenkrat. To politiko je Apple zadnjič uporabil ob lansiranju prvega iPhona leta 2007.

slikaGoogle preklical konferenco I/O 2020
23.03.2020

Pred nekaj tedni se je Google odločil preklicato vsakoletno konferenco I/O 2020, ki bi sicer potekala maja v Kaliforniji, ZDA. Ta preklic je veljal za fizično obliko konference, pri podjetju so tedaj načrtovali spletno izvedbo.

slikaHMD Global predstavil novosti
20.03.2020

HMD Global je predstavil nove pametne telefone, novega člana iz družine originalnih, ter njihovo novo storitev podatkovnega gostovanja. Nokia 8.3 5G je prvi pametni telefon 5G Nokia, pridružili pa so se mu tudi novi Nokia 5.3, Nokia 1.3 ter najnovejši član iz družine originalnih 5310. HMD Global je prav tako vstopil v novo storitveno kategorijo, in sicer s storitvijo podatkovnega gostovanja HMD Connect global.

članki

nVidia predstavila iPhone "ubijalca"


24.02.2007
Objavil: Mitja Zupančič

Vse bolj se dozdeva, da se celotni trg umika pametnim mobilnikov. Proizvajalci se usmerjajo vse bolj na mobilne osebne računalnike. Vse več je poudarka pri uporabi mobilnika za vsakdanja opravila, tako da praktično ne potrebujemo več prenosnega računalnika.

No, zaenkrat še ni tako, vendar ni deleč dan, ko se bo naš delavnik odvijal v smeri mobilni računalnikov. Vzamimo za primer novi nVidin konceptni mobilnik. Pri znanem izdelovalcu grafičnih enot se je nekaj moralo zgoditi, da so šli v projekt izdelave pametnega mobilnika.

Kot že omenjeno, so predstavili konceptni mobilnik pod imenom Quark in zadeva izgleda odlično. Ima lesketajoč 3 inčni zaslon občutljiv na dotik. Za klasične tipke ni veliko prostora, kar je dobro. Mobilnik ima samo tipko za vklop/izklop in tipko za "zadrževalno" (hold) funkcijo. Zadeva je zmožna veliko stvari, predvaja video posnetke, glasbo, digitalni foto album in ima 3 MP kamero.

Če dobro pogledamo na slike, opazimo nekaj podobnega operacijskemu sistemu Windows predvsem po tipki start levo spodaj. Močno dvomim, da je to Windows Mobile 6.

Zadeva ima seveda vgrajen "hišni" čip GeForce 6100, ki je hibrid med procesorjem in grafično kartico. Nisem prepričan, če bo mobilnik kdaj ugledal masovno proizvodnjo, verjetno je samo promocija zmogljivosti novega GeForce 6100 čipa.

Mobilnik s takimi zmogljivostmi... predstavljajte si kaj bi vse lahko storili.

Revolucija je tu!

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki