marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Kyocera in NVIDIA z roko v roki


31.03.2006
Objavil: Aljoša Cankar

Za grafiko pri najnovejšem mobilniku tretje generacije japonske Kyocere bo skrbel NVIDIIN čip GoForce 4000 W41K, kakršen je uradni naziv telefona.

Odlikuje ga tanka in elegantna zasnova in mnogo večpredstavnostnih funkcij – kamera s 3,17 mio točk, glavni zaslon ločljivosti QVGA, ki je zmožen prikazati do 262 tisoč barv in manjši zaslon OLED. Procesor GoForce 4000 skrbi za strojno pospeševanje prikazanega, polno stiskanje/razširajanje formata JPEG, dvodimenzionalno grafiko in nadzor obeh zaslonov, ki jih mobilnik premore.

"W41K je še ena Kyocerina zasnova, ki postavlja nove smernice in se odlično sklada z našo strategijo ustvarjanja visoko zmogljivih večpredstavnostnih funkcij, katere seveda najdete na najbolj iskanih mobilnikih tretje generacije," pravi Michael Rayfield, vrhovni mož oddelka za mobilne grafične procesorje pri Nvidii. "GoForce 4000 prinaša vse, kar so možje pri Kyoceri zahtevali, potrošniki pa, zavoljo varčnega delovanja procesorja, v vseh dobrotah, ki jih
prinaša, uživajo dalj časa."

Ravno varčevanju z energijo so posvetili precej pozornosti, tehnologijo, ki za to skrbi, pa poimenovali nPower. Gre za skupek na novo razvitih metod delovanja čipovja, ki skrbijo za čimbolj ekonomično delovanje procesorja.

W41K je zaenkrat na voljo zgolj na japonskem tržišču, medtem ko lahko grafične procesorje iz družine GoForce najdemo v mobilnikih večine najbolj znanih proizvajalcev (Motorola, Sony Ericsson, Samsung, LG, Mitsubishi...).

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki