marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Legendarni dirkač David Coulthard in poslovni motivator Mark Gallagher v Portorožu o njuni formuli uspeha


19.04.2012
Objavil: Thomas Bergant

V Portorožu bo od 21. do 24. maja potekala Microsoftova NT konferenca 2012, največji poslovno-tehnološki dogodek v Sloveniji. Na letošnji NT konferenci bo posebna pozornost namenjena tudi vsebinam, ki bodo slovensko poslovno javnost seznanile z najnovejšimi tehnološkimi in poslovnimi trendi.

Ob posebnem sklopu predavanj za poslovneže, poimenovanem Poslovni dan, bodo udeleženci lahko prisluhnili tudi legendarnemu dirkaču F1 Davidu Coulthardu in svetovno znanemu poslovnemu motivatorju Marku Gallagherju. Ugledna gosta bosta predstavila pomen vrhunske tehnologije v športu, v katerem hiter tehnološki razvoj zahteva najboljše poslovne odločitve, sodelovanje predanih strokovnjakov in brezhibne rešitve v zastavljenih rokih. Poslovni dan bo potekal drugi dan NT konference, torej v torek, 22. maja.

Formula uspeha z Davidom Coulthardom in Markom Gallagherjem
Microsoftova NT konferenca bo tudi letos ponudila poseben vsebinski sklop, poimenovan Poslovni dan. Namenjen bo predvsem vodilnim v malih in srednjih podjetjih ter bo obarvan s tematikami, kako kar najbolje izkoristiti tehnologijo za povečanje učinkovitosti in uspešnosti poslovanja v času, ki ga zaznamujejo številni gospodarski izzivi ter izzivi in priložnosti računalništva v oblaku.

Udeleženci NT konference bodo v torek, ko bo potekal Poslovni dan, lahko na slavnostni otvoritvi prisluhnili tudi legendarnemu dirkaču F1 Davidu Coulthardu in svetovno znanemu poslovnemu motivatorju Marku Gallagherju.

David Coulthard je eden uspešnejših voznikov v zgodovini F1. Svojo pot je začel leta 1994 pri moštvu Williams, dvanajst od svojih trinajstih zmag pa je osvojil z moštvom McLaren. Leta 2005 se je priključil ekipi Red Bull Renault, v kateri je po treh sezonah končal svojo zmagovito štirinajstletno športno kariero.

Mark Gallagher je svetovno znan poslovni motivator, ki že 30 let deluje v svetu F1. Na svojih predavanjih doživeto predstavlja delo v tem zahtevnem športu. Med letoma 2009 in 2011 je bil na čelu moštva Cosworth. Je tudi izjemen strokovnjak z dolgoletnimi izkušnjami svetovanja na področju sponzorstev.

O NT konferenci 2012
NT konferenca je že 17 let največja slovenska tehnološka in poslovna konferenca, na kateri se srečujejo poslovneži in raznovrstni strokovnjaki, ki se želijo seznaniti z najnovejšimi storitvami, napravami, rešitvami in trendi na področju informacijskih tehnologij. Letošnji dogodek, ki bo potekal med 21. in 24. majem, bo v znamenju prilagodljivosti, dostopnosti in široke izbire. Poudarek bo na računalništvu v oblaku s platformo Windows Azure in zbirko poslovnih storitev Office 365, na rešitvah za dvig storilnosti in nižanje stroškov poslovanja, na mobilnosti in tabličnih računalnikih s prihajajočim operacijskim sistemom Windows 8.

Prireditev vsako leto podprejo številni partnerji in sponzorji. Zlati sponzorji NT konference 2012 so Canon Adria, Lenovo in Nokia.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki