marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

slikaHuawei gradi brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje
25.05.2020

Na dogodku 2020 Huawei Analyst Summit v kitajskem mestu Shenzhen so predstavniki podjetja Huawei Consumer BG z analitiki razpravljali o najnovejših tehnoloških trendih, inovativnih tehnologijah in razvoju ekosistema. Tema srečanja je bilo brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje, razprava pa se je dotaknila tudi smeri razvoja poslovanja.

slikaHMD Global za novega direktorja produktnega marketinga imenoval Adama Fergusona
22.05.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je danes imenoval Adama Fergusona za novega direktorja produktnega marketinga. Ferguson je nekdanji vodja marketinga za OnePlus v Evropi in ima bogate izkušnje na področju FMCG industrije. Bil je tudi na vodilnih marketinških položajih v EE, Nestle in Unilever.

članki

Microsoftova NT konferenca 2007 je zaprla vrata


17.05.2007
Objavil: Dare Gliha

V Portorožu se je zaključila Microsoftova NT konferenca 2007, največji in najpomembnejši dogodek s področja informacijskih tehnologij, ki je letos deloval pod sloganom »Prihodnost je zdaj«. Med 14. in 16. majem se je dogodka udeležilo preko 2200 obiskovalcev, ki jim je bilo na voljo 107 predavanj in 14 vodenih delavnic.

Na dogodku je Microsoft predstavil številne novosti in izdelke, ki bodo v prihodnjih letih oblikovali podobo informacijskih tehnologij tako globalno kot tudi v Sloveniji. Microsoft je tudi letos na NT konferenco vključil dobrodelne dejavnosti za pobudo »Učimo se za življenje«, namenjene izobraževanju in zmanjševanju digitalnega razkoraka.

Posebnega poudarka so bili letos deležni izdelki Windows Vista, Microsoft Office 2007 in strežnik Exchange Server 2007, udeleženci pa so si lahko ogledali tudi rešitve, kot so strežnik Windows Server 2008, rešitev za poslovno poročanje PerformancePoint, razvojno okolje Visual Studio »Orcas« in številne druge.

Veliko pozornosti je Microsoft namenil tudi uporabi tehnoloških rešitev v praksi in povezavam s partnerji. Tako so lahko udeleženci iz prve roke spoznali izkušnje Microsoftovega partnerja Alarix, ki je v podjetju Akrapovič izvajal uvedbo rešitev, kot sta strežnik Exchange Server 2007 in sistem Microsoft Office 2007.

Svoje izkušnje na področju najnovejših tehnologij je predstavilo tudi podjetje Iskratel, ki z Microsoftom sodeluje pri razvoju rešitev enotnih komunikacij. Podjetji pripravljata integracijo platforme Microsoft Office Communications Server 2007 z Iskratelovo komunikacijsko platformo naslednje generacije SI3000. Razvoj rešitve že poteka, Iskratel pa bo razvito rešitev najprej preizkusno namestil v svoje poslovno okolje. Integracija bo uporabnikom sistema SI3000 in Microsoft Office Communications Server 2007 omogočila, da na svojem delovnem mestu ali na poti uporabljajo storitve poenotenih komunikacij.

Microsoft je tudi letos na NT konferenco vključil dobrodelne dejavnosti. Namesto dobrodelnega pohoda so letos lahko udeleženci v dobrodelne namene kolesarili, za vsak kilometer pa je Microsoft za pobudo »Učimo se za življenje« namenil 5 evrov. Končna vsota, ki jo bo prejelo Mladinsko informativno svetovalno središče Slovenije, ki v Sloveniji vodi to pobudo, znaša 52.000 evrov. Namen pobude je zviševanje stopnje digitalne pismenosti in premostitev digitalnega razkoraka v Sloveniji.

Na Microsoftovi NT konferenci so tudi letos sodelovali številni partnerji in sponzorji. Partner konference je bilo podjetje HP, partner mobilnih rešitev pa podjetje Mobitel. Poleg tega so na konferenci dejavno sodelovali tudi drugi sponzorji, kot so glavni sponzor HERMES SoftLab ter veliki sponzorji Avtenta.si, S&T Slovenija, SRC.SI, Actual, Acord-92 ter IskraTel, SOFT NET in Istrabenz. Konferenci so se ponovno pridružila tudi podjetja iz drugih industrijskih panog, kot sta Toyota in Sparkasse.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki