marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

članki

Microsoftova NT konferenca 2007 je zaprla vrata


17.05.2007
Objavil: Dare Gliha

V Portorožu se je zaključila Microsoftova NT konferenca 2007, največji in najpomembnejši dogodek s področja informacijskih tehnologij, ki je letos deloval pod sloganom »Prihodnost je zdaj«. Med 14. in 16. majem se je dogodka udeležilo preko 2200 obiskovalcev, ki jim je bilo na voljo 107 predavanj in 14 vodenih delavnic.

Na dogodku je Microsoft predstavil številne novosti in izdelke, ki bodo v prihodnjih letih oblikovali podobo informacijskih tehnologij tako globalno kot tudi v Sloveniji. Microsoft je tudi letos na NT konferenco vključil dobrodelne dejavnosti za pobudo »Učimo se za življenje«, namenjene izobraževanju in zmanjševanju digitalnega razkoraka.

Posebnega poudarka so bili letos deležni izdelki Windows Vista, Microsoft Office 2007 in strežnik Exchange Server 2007, udeleženci pa so si lahko ogledali tudi rešitve, kot so strežnik Windows Server 2008, rešitev za poslovno poročanje PerformancePoint, razvojno okolje Visual Studio »Orcas« in številne druge.

Veliko pozornosti je Microsoft namenil tudi uporabi tehnoloških rešitev v praksi in povezavam s partnerji. Tako so lahko udeleženci iz prve roke spoznali izkušnje Microsoftovega partnerja Alarix, ki je v podjetju Akrapovič izvajal uvedbo rešitev, kot sta strežnik Exchange Server 2007 in sistem Microsoft Office 2007.

Svoje izkušnje na področju najnovejših tehnologij je predstavilo tudi podjetje Iskratel, ki z Microsoftom sodeluje pri razvoju rešitev enotnih komunikacij. Podjetji pripravljata integracijo platforme Microsoft Office Communications Server 2007 z Iskratelovo komunikacijsko platformo naslednje generacije SI3000. Razvoj rešitve že poteka, Iskratel pa bo razvito rešitev najprej preizkusno namestil v svoje poslovno okolje. Integracija bo uporabnikom sistema SI3000 in Microsoft Office Communications Server 2007 omogočila, da na svojem delovnem mestu ali na poti uporabljajo storitve poenotenih komunikacij.

Microsoft je tudi letos na NT konferenco vključil dobrodelne dejavnosti. Namesto dobrodelnega pohoda so letos lahko udeleženci v dobrodelne namene kolesarili, za vsak kilometer pa je Microsoft za pobudo »Učimo se za življenje« namenil 5 evrov. Končna vsota, ki jo bo prejelo Mladinsko informativno svetovalno središče Slovenije, ki v Sloveniji vodi to pobudo, znaša 52.000 evrov. Namen pobude je zviševanje stopnje digitalne pismenosti in premostitev digitalnega razkoraka v Sloveniji.

Na Microsoftovi NT konferenci so tudi letos sodelovali številni partnerji in sponzorji. Partner konference je bilo podjetje HP, partner mobilnih rešitev pa podjetje Mobitel. Poleg tega so na konferenci dejavno sodelovali tudi drugi sponzorji, kot so glavni sponzor HERMES SoftLab ter veliki sponzorji Avtenta.si, S&T Slovenija, SRC.SI, Actual, Acord-92 ter IskraTel, SOFT NET in Istrabenz. Konferenci so se ponovno pridružila tudi podjetja iz drugih industrijskih panog, kot sta Toyota in Sparkasse.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki