marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaJe Samsung potihoma ukinil serijo Note?
01.12.2021

Na začetku leta so pri Samsungu napovedali, da bodo preskočili eno generacijo mobilnikov Note, da pa bodo že prihodnje leto ponovno predstavili novosti iz te serije. Sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo drugačne novice, ki ne bodo po godu ljubiteljem mobilnikov Note.

slikabob ob desetletnici povečuje količine podatkov
29.11.2021

Pred desetimi leti je na slovenski trg mobilnih storitev vstopil popolnoma nov igralec, ki se je širni Sloveniji predstavil z drzno obljubo – mobilni paketi brez višanja cen, brez vezav in brez skritih stroškov. Obljubo pri bobu držijo še danes, ko na svoji torti pihajo že 10 svečko in ob tem uporabnikom podarjajo rojstnodnevno darilo.

slikaNov čipset Snapdragon omogoča hitro polnjenje do 150 W
29.11.2021

Qualcomm naj bi konec meseca predstavil nov čip, ki se bo imenoval Snapdragon 8 Gen 1. Digital Chat Station na Weibu trdi, da bodo nekateri mobilniki s tem čipom imeli hitro polnjenje s kar 150 W, vendar pa bodo predstavljeni kasneje, saj prva serija čipov ni pripravljena na take hitrosti polnjenja.

slikaXiaomi odprl svojo trgovino tudi v Ljubljani
27.11.2021

Tehnološki velikan Xiaomi je včeraj v Ljubljani odprl drugo trgovino Xiaomi Store v Sloveniji. Xiaomi širi svoje poslovanje na slovenskem trgu z jasnim strateškim ciljem – omogočiti enostavnejšo dostopnost svojih pametnih telefonov in izdelkov iz ekosistema ljubiteljem Xiaomija v Sloveniji.

slikaHuawei in trivago sklenila strateško partnerstvo
26.11.2021

Vodilna globalna storitev za primerjavo nastavitev trivago in Huawei sta objavila partnerstvo pri razvoju rešitev za okolje mobilnih storitev Huawei. V trgovini AppGalley je tako že na voljo aplikacija trivago, ki omogoča takojšnjo primerjavo nastanitvenih ponudb vseh glavnih ponudnikov spletnih rezervacij.

članki

Microsoftova NT konferenca 2009 o sodobnih tehnologijah za izzive gospodarske negotovosti


25.05.2009
Objavil: Thomas Bergant

V Portorožu se je danes z uvodnim nagovorom Mateja Potokarja, generalnega direktorja slovenske podružnice Microsofta, pričela NT konferenca 2009, največji slovenski poslovno-tehnološki dogodek, ki letos poteka pod sloganom »Skupaj dvigujemo oblake«.

Razvijalci, strokovnjaki za informacijske tehnologije in poslovni odločevalci bodo na NT konferenci 2009 spoznali najnovejše trende v informacijski tehnologiji, rešitve za najrazličnejša poslovna področja in načine, kako čim bolje previhariti težavne gospodarske čase ter se pripraviti na rast.

V Portorožu se je pod sloganom »Skupaj dvigujemo oblake« začela že 14. Microsoftova NT konferenca, na kateri se bodo razvijalci, strokovnjaki za informacijske tehnologije in poslovneži do srede, 27. maja, seznanili z najnovejšimi tehnologijami, rešitvami in storitvami, kot so prihajajoči operacijski sistem Microsoft Windows 7, sporočilni sistem Microsoft Exchange Server 2010 in zbirka Microsoft Office 2010. Program NT konference, sestavljen iz petih sklopov – temeljna infrastruktura za boljše poslovne rezultate, povečevanje uporabniške storilnosti in učinkovitosti, učinkovit razvoj aplikacij in njihova optimizacija, programska oprema in storitve ter nove tehnologije – je letos še bolj pester kot kdajkoli prej.

»Izzivi pred nami so resni. O tem ni nikakršnih dvomov, tudi sami se globalno in v Sloveniji vsak dan soočamo z njimi,« je v uvodnem nagovoru izpostavil Matej Potokar, generalni direktor slovenske podružnice Microsofta. »Podjetja se na to odzivajo z različnimi pristopi. Znižanje stroškov, povečanje storilnosti in osredotočanje na učinkovitost poslovanja so med najpomembnejšimi ter pri tem lahko Microsoft in naši partnerji dodano vrednost ustvarjamo v celotni infrastrukturi – od podatkovnega centra do namiznih računalnikov in od poslovnih procesov do storilnosti zaposlenih.«

Udeležence je nagovoril tudi dr. Janez Potočnik, evropski komisar za znanost in raziskave, ki je opozoril na pomen sodelovanja med zasebnim in javnim sektorjem pri iskanju odgovorov na najpomembnejše izzive. »Informacijske in komunikacijske tehnologije so digitalna vez, ki omogoča prihodnje inovacije,« je povedal Potočnik. »Trdno in dolgoročno partnerstvo med javnim in zasebnim sektorjem bo omogočilo Evropi, da postane vodilna na področju tehnologij in konkurenčnosti.«

Svoje izkušnje sta predstavila tudi Tatjana Fink, glavna direktorica podjetja Trimo Trebnje, ter Sandi Češko, predsednik podjetja Studio Moderna. Tatjana Fink je poudarila pomen sodelovanja med poslovnim in tehnološkim delom. Češko pa je predstavil način, kako digitalizacija podatkov v Studiu Moderna omogoča vodenje velikega in kompleksnega poslovnega sistema, ki deluje v več državah.

Programska oprema in storitve

Letošnja nosilna tema konference je Microsoftova vizija programske opreme naslednje generacije, ki združuje bogato okolje na namizju ali strežniku ter storitve, ki se nahajajo v »oblaku«. Udeleženci bodo spoznali priložnosti, ki se jim odpirajo z novim pristopom k programski opremi. Microsoft bo predstavil tako različne načine uporabe programske opreme s storitvami kot tudi ključne tehnologije, med katerimi so Windows Azure, storitvena platforma Azure Services Platform, tehnologija Live Mesh za sinhronizacijo podatkov med različnimi platformami ter rešitve Live za podjetja in končne uporabnike.

Novosti NT konference 2009

Novost letošnje NT konference je dodatni, četrti dan za najbolj zahtevne udeležence. V četrtek se bodo lahko razvijalci in strokovnjaki namreč udeležili poglobljenih predavanj z zahtevnimi tehničnimi vsebinami, ki jih bodo izvajali najboljši domači predavatelji in Microsoftovi strokovnjaki iz skupine Microsoft Services.

Med najbolj privlačnimi zvezdami letošnje NT konference je nedvomno tehnologija Microsoft Surface. Gre za združevanje strojne in programske opreme za oblikovanje novega uporabniškega vmesnika, ki ga lahko uporabniki upravljajo z dotikom. Prikazovalnik je občutljiv na dotik in se obenem lahko povezuje z mobilnimi napravami, kot so mobiteli, ter prikazuje podatke, kot so slike ali stiki. Microsoft Surface pa na dogodku ne bo sameval, saj mu bodo družbo delali drugi elementi doma prihodnosti, v katerem bosta s svojimi izdelki sodelovali tudi podjetji Gorenje in Telekom.

Na NT konferenci se že tradicionalno zbira denar za humanitarne namene. Letos bo Microsoft zbrana sredstva namenil lokalnim centrom, ki izvajajo izobraževanja v okviru pobude Učimo se za življenje. Gre za pobudo, kjer se manj privilegiranim članom družbe, kot so mladi brezposelni in starejši, omogoči dostop do tehnološke opreme in znanj, ki jih potrebujejo, da na najrazličnejše načine obogatijo svoje življenje in si odprejo nove priložnosti. Letos bo Microsoft za vsako izposojo skiroja pred prizoriščem konference daroval 10 evrov. Poleg tega pa uporaba skirojev dopolnjuje zavezo, da bo letošnja konferenca bolj okolju prijazna.

Na dogodku tudi letos sodelujejo številni partnerji in sponzorji. Partnerji konference so Telekom Slovenije, Mobitel in Avtenta.si, glavna sponzorja pa sta Canon in Lenovo. Več informacij o Microsoftovi NT konferenci je na voljo na spletnem naslovu www.ntk.si.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki