marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Novo, novejše, najnovejše?


HOČEM NOV TELEFON!!!

28.08.2004
Objavil: Dare Gliha

Dandanes lahko za primerno vsoto denarja kupimo skoraj vse, kar nam srce poželi, vsaj kar se tiče tehnike. Ravno zato se mi zdi zanimiv pojav, da nekateri, med katere spadam tudi sam, morajo vedno imeti najnovejši mobilni telefon ali pa najnovejši računalnik.

Kaj privede posameznika do tega dejanja, da menja svoj normalno delujoči telefon za nekaj novejšega, z ogromno funkcijami, ki jih nikoli ne bo uporabljal, še sam ne vem. Dejstvo pa je, da smo otroci tehnike, saj se le-ta še nikoli ni razvijala s tako hitrostjo, kot se to dogaja sedaj. Tako smo včasih za pošiljanje elektronske pošte bili primorani uporabiti računalnik, prav tako za pregled osnovnih podatkov na internetu, sedaj pa za ta opravila obstaja gora mobilnih telefonov, ki ravno tako opravljajo ta posel. Med največja tehnična čuda lahko vsekakor uvrstimo razne pametne telefone. Ne samo, da imajo ogromno funkcij, katerih povprečen uporabnik v svojem življenju ne bo nikoli uporabil, nam omogočajo tudi dodajanje tistih, ki jih za svoje delo potrebujemo. Tako recimo za pisanje dokumentov v Wordu ne potrebujemo več s seboj nositi prenosnika ali pa dlančnika, saj lahko v miru urejamo datoteke na novem SonyEricssonu P900 ali P800, in to naprimer kar na plaži. Vse brez odvečne dodatne opreme, samo z mobilnim telefonom.

Vendar pa se pojavlja še nek nov pojav, kateri je, če malo premislimo, še bolj zanimiv. Ko si končno kupimo svoj sanjski mobilni telefon, po katerem smo mesece hrepeneli, nas v zelo hitrem času premami kateri drugi – tak, ki niti približno ne omogoča vseh novotarij. Vendar pa nas nagon po nečem novem žene naprej, včasih tudi z glavo skozi zid, ko želimo izpolniti svoje sanje po nečem novem. Marsikdo tako zapravi goro denarja za tehniko, saj mobilnega telefona največkrat ne moremo prodati po nakupni ceni, nastopi pa tudi časovna stiska pri prodaji, zato se velikokrat mobilni telefoni prodajajo v zgubo. Da ne omenimo, da so nekateri zaradi tega zavezani pri operaterjih dobesedno do svoje upokojitve.

Osebno cenim svoje starše, ki še vedno uporabljata osnovni mobilni telefon, kot je Nokia 3310 in Sony Ericsson T100 in ki dejansko ne omogočata ničesar drugega kot klicanje in pošiljanje kratkih sporočil. Vendar pa, kot vidim v praksi, še tega skorajda nič ne uporabljata, saj za pošiljanje in branje sporočil vedno pokličeta mojo pomoč. Najbolj jima je važno to, da lahko z mobilnim telefonom nekoga pokličeta in da sta vseskozi dosegljiva. Pa da ne pozabim, velika želja jima je, da bi bila baterija čim močnejša in bi bilo potrebno telefon polniti največ enkrat tedensko. Na podobnih primerih zato ocenjujem, da so starejši ljudje bolj zadovolnji s svojimi mobilnimi telefoni in jih ne menjajo tako pogosto oziroma največkrat šele po prenehanju delovanja starega mobilnega telefona.

Torej, kaj žene uporabnike k menjavanju mobilnih telefonov hitreje, kot menjajo čevlje? Žal zaradi tega, ker tudi sam spadam med te uporabnike, ne znam povedati, saj imam vedno nek izgovor, da lahko mobilni telefon zamenjam. V mojem primeru gre predvsem za naveličanost oziroma razočaranost nad kupljenim, največkrat pa zato, da bi imel nekaj drugačnega. Zato sem še posebej hvaležen, da imam po službeni dolžnosti možnost testiranja različnih telefonov, saj je moj apetit po nečem novem vsaj malenkost potešen.

Vendar pa dejansko vprašanje, zakaj vedno najnovejše, še vedno ostaja. Si znate na njega odgovoriti? Oziroma če se vprašamo drugače, kaj vas prižene do zamenjave mobilnega telefona za novejšega? Vsa svoja mnenja nam lahko zaupate na forumu.

fotografije
HOČEM NOV TELEFON!!!
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki