marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaCelotna linija iPhone 16 naj bi bila opremljena z akcijskim gumbom
08.12.2023

Po novih govoricah, ki jih je podprl MacRumors, naj bi Apple v vse štiri naprave iz serije iPhone 16 vključil akcijski gumb. Naslednik stikala za utišanje zvoka je bil ekskluzivno na letošnjih modelih iPhone 15 Pro in 15 Pro Max, zdaj pa se zdi, da ga bo Apple dodal še modelom iPhone 16 in 16 Plus.

slikaHONOR predstavlja prihodnost preklopnih pametnih telefonov in tehnologije
07.12.2023

HONOR je gostoval na Fortune Global Forumu 2023 v Abu Dhabiju ter sodeloval v razpravi o prihodnosti pametnih naprav. Poleg dr. Raya Guoa, ki je vodja marketinga za HONOR, sta v panelu sodelovala tudi Ben Wood, glavni analitik in vodja marketinga za CCS Insight ter Frank Holzman, globalni izvršni podpredsednik električnih storitev v podjetju TÜV Rheinland.

slikaQualcomm se pri izdelovanju procesorja Snapdragon 8 Gen 4 SoC zanaša na TSMC
06.12.2023

Znani tipster je na omrežju X delil nekaj pikantnih podrobnosti o procesorju Snapdragon 8 Gen 4, kar je precej nenavadno, saj nedavno izdanega Snapdragona 8 Gen 3 skorajda še nismo videli v akciji. A dosedanja razkritja tega tipsterja so bila večinoma pravilna.

slikaXiaomi v Q3 prilagojeni čisti dobiček povečal za 182,9 % na šest milijard RMB
04.12.2023

Xiaomi, podjetje za potrošniško elektroniko in pametno proizvodnjo s pametnimi telefoni in pametno strojno opremo, povezano z internetom stvari (»IoT« ) platformo v svojem jedru, je objavilo svoje nerevidirane konsolidirane rezultate za tri mesece, ki so se končali 30. septembra 2023 (»3. četrtletje 2023« ali »obdobje«).

članki

Novi uporabniški vmesnik Watch One UI 5


12.05.2023
Objavil: Dare Gliha

Samsung je predstavil uporabniški vmesnik One UI 5 Watch , ki bo za naprave Galaxy Watch na voljo še letos. Nova programska oprema je zasnovana tako, da prinaša še bolj prilagojeno in intuitivno izkušnjo zdravja ter vključuje izboljšave, ki podpirajo boljše spanje, pogosto zanemarjen, a bistven del splošnega dobrega počutja ter različne fitnes in varnostne funkcije.

"Samsung je predan zagotavljanju celovite zdravstvene izkušnje in omogočanju uporabnikom, da dosežejo svoje cilje na področju dobrega počutja. Zdaj bolj kot kdaj koli prej verjamemo, da se to začne z dobrim spancem," je dejal Hon Pak, podpredsednik in vodja skupine za digitalno zdravje, MX Business pri podjetju Samsung Electronics. "Z novim One UI 5 Watch nadaljujemo našo zavezo, da ljudem pomagamo izboljšati kakovost spanja, da lahko vsak dan začnejo spočiti in pripravljeni na nov dan."

Boljši spanec: Nujen za boljše zdravje
Samsung je svoja prizadevanja osredotočil na tri ključne elemente za boljše spanje: razumevanje osebnih vzorcev spanja, oblikovanje zdravih navad in vzpostavitev spanju prijaznega okolja. One UI 5 Watch te elemente nadgrajuje s še popolnejšo izkušnjo spanja.

V novem uporabniškem vmesniku Sleep Insights je na vidnem mestu prikazan rezultat spanja uporabnika, ki zagotavlja jasnejši pregled počitka prejšnjo noč, sledijo pa mu povezane metrike, kot so faze spanja, ure smrčanja in raven kisika v krvi. Poleg tega je funkcija Sleep Coaching, prilagojena osmim različnim vrstam spanja , v celoti dostopna neposredno v uri Galaxy Watch in tudi v seznanjenem telefonu, kar uporabnikom omogoča bolj priročen in motivacijski način spremljanja svojih navad kadar koli in kjer koli.

Ustvarjanje udobnega okolja lahko bistveno vpliva na kakovost spanja, že majhne motnje pa imajo lahko velik vpliv na kakovost spanja. Zato je Samsung olajšal povezovanje ure Galaxy Watch s številnimi napravami. Ko ura Galaxy Watch zazna, da je uporabnik zaspal, mu SmartThings omogoči, da izklopi priključene naprave in tako ustvari ugodnejše okolje za počitek. Način spanja hitro utiša obvestila ter zatemni zaslone uporabnikovega telefona in ure, One UI 5 Watch pa nadgrajuje to funkcijo, saj zdaj namesto zelene luči LED uporablja infrardeči senzor, da bi še bolj zmanjšal moteče dejavnike.

Pametnejši fitnes partner
Personalizirano območje srčnega utripa je bilo dodano različnim prilagojenim tekaškim orodjem ure Galaxy Watch, vključno z analizo teka v realnem času in prilagojenim programom intervalnega treninga. Ta nova funkcija analizira fizične zmogljivosti posameznika in nastavi pet optimalnih stopenj intenzivnosti vadbe (ogrevanje, kurjenje maščob, kardio vadba, težka vadba in največji napor). To uporabnikom omogoča, da si glede na svoje sposobnosti zastavijo lastne cilje, od kurjenja maščob do kardio vadbe z velikim naporom.

Ljubitelji dejavnosti na prostem lahko z uro Galaxy Watch Pro pričakujejo dodatne možnosti, začenši z razširjeno možnostjo Route Workout, ki zdaj podpira tek in hojo poleg prej razpoložljivih možnosti pohodniških in kolesarskih poti. Uporabniki ure Galaxy Watch Pro lahko iščejo in dostopajo do podatkovne zbirke datotek GPX neposredno prek aplikacije Samsung Health ter prejemajo priporočila za nove poti na podlagi vnosov, kot so lokacija, čas, ocena ali priljubljenost .

Varnost na prvem mestu, vedno vključena
Varnost je nujna za zdravje in dobro počutje, zato uporabniški vmesnik One UI 5 Watch ponuja tudi izboljšana orodja za večjo varnost. Posodobitve funkcije SOS omogočajo neposredno komunikacijo s telefonsko številko za klic v sili, da se posredujejo informacije o lokaciji uporabnika , in omogočajo tudi takojšen dostop do zdravstvenih informacij uporabnika, ko je aktiviran SOS. Poleg tega je zaznavanje padcev zdaj privzeto aktivirano za uporabnike višjih starosti , da se zmanjša tveganje za nesreče. To je le nekaj primerov nenehnih prizadevanj podjetja Samsung za večjo varnost uporabnikov.

One UI 5 Watch bo na voljo v prihajajoči seriji ur Galaxy Watch, ki bo predstavljena še letos, nadaljnje posodobitve pa bodo objavljene kmalu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki