marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaV Indiji zaustavitev proizvodnje iPhonov
27.03.2020

Vlada v Indiji je zaradi koronavirusa odredila državno karanteno, ki bo prizadela okoli 1,3 milijarde ljudi. Posledično so na udaru tudi proizvodni obrati, med njimi sta tudi Foxconn in Winstron, ki proizvajata mobilnike iPhone.

slikaHuawei ponuja razširjeno garancijo za vse svoje naprave
26.03.2020

Da bi uporabnikom zagotovili brezskrbno uporabniško izkušnjo, se je Huawei odločil brezplačno podaljšati garancijo za vse svoje naprave. To velja za pametne telefone, prenosne in tablične računalnike, nosljive naprave in omrežne usmerjevalnike, ki jim izvirna garancija preneha veljati med 15. marcem in 15. junijem 2020. Tem izdelkom bo Huawei garancijo samodejno podaljšal do 15. junija 2020.

slikaApple želel uvesti politiko dveh naprav na nakup
25.03.2020

Reuters je poročal, da so se zaradi globalne pandemije koronavirusa pri Applu odločili, da uvedejo politiko nakupa zgolj dveh naprav naenkrat. To politiko je Apple zadnjič uporabil ob lansiranju prvega iPhona leta 2007.

slikaGoogle preklical konferenco I/O 2020
23.03.2020

Pred nekaj tedni se je Google odločil preklicato vsakoletno konferenco I/O 2020, ki bi sicer potekala maja v Kaliforniji, ZDA. Ta preklic je veljal za fizično obliko konference, pri podjetju so tedaj načrtovali spletno izvedbo.

slikaHMD Global predstavil novosti
20.03.2020

HMD Global je predstavil nove pametne telefone, novega člana iz družine originalnih, ter njihovo novo storitev podatkovnega gostovanja. Nokia 8.3 5G je prvi pametni telefon 5G Nokia, pridružili pa so se mu tudi novi Nokia 5.3, Nokia 1.3 ter najnovejši član iz družine originalnih 5310. HMD Global je prav tako vstopil v novo storitveno kategorijo, in sicer s storitvijo podatkovnega gostovanja HMD Connect global.

članki

Neonode bo izdelal nov mobilnik


19.02.2007
Objavil: Sašo Mlakar

Se še spomnite pri nas manj znane družbe Neonode, ki izdeluje mobilne telefone? Švedski začetki v mobilni industriji segajo nazaj v leto 2002, ko so predstavili N1, mobilnik z zaslonom občutljivim na dotik.

Dejansko je telefon prišel v prodajo z zamudo in proizvodnimi problemi. Ko je končno prišel na trg leta 2004, je bil zgolj povprečen izdelek in ljudje so se že navadili na boljše specifikacije bolj znanih proizvajalcev.

Sedaj so pri Neonodeu začeli z novo, nagajivo kampanjo – očitno je njihov produkcijski vodja noseč. Tu ne bi bilo nič čudnega, razen dejstva, da je moški. Björn Svennson je pisal blog o njegovih zadnjih dveh tednih pred rojstvom 12. februarja. Na njem je tudi rentgenska slika, s katero želi pokazati ali nosi nov mobilni telefon ali pa čudno oblikovanega otroka.

Neonodov prvi mobilni telefon je skoraj izhlapel v paro, tako z zamudo je prišel na trg, a družba si zasluži nekaj slave, ker je sploh uspela izdati na trg mobilnik, ne glede na to, kako pozno. Če so sedaj rešili nekatere proizvodne probleme, potem lahko upamo, da bo, karkoli že najavljajo, prišlo na trg precej hitreje. Ko so prvič pokazali N1, je bil ta mobilnik zelo napreden, žal pa je prišel prepozno in so jih tekmeci že prehiteli. Zanima me, kako nas bodo sedaj presenetili.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki