marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple iPhone 12 z magnetnim priklopom brezžičnega polnjenja?
12.08.2020

Apple že v nekaj generacij iPhonov vgrajuje brezžično polnjenje, najnovejša generacija pa naj bi po nekaterih poročanjih dobila še dodatek, ki bo izboljšal uporabniško izkušnjo pri btovrstnem polnjenju.

slikaEkosistem HMS dosegel nov mejnik
10.08.2020

Huawei je predstavil napredek glede ekosistema mobilnih storitev HMS in trgovine z aplikacijami AppGallery. Ekosistem HMS je osegel že 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav s celega sveta (32 % več kot v enakem obdobju lani), število registriranih razvijalcev pa se je povzpelo na 1,6 milijona (76 % medletna rast). Razvijalci so funkcionalnosti HMS Core integrirali že v več kot 81.000 aplikacij.

slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

članki

Neonode bo izdelal nov mobilnik


19.02.2007
Objavil: Sašo Mlakar

Se še spomnite pri nas manj znane družbe Neonode, ki izdeluje mobilne telefone? Švedski začetki v mobilni industriji segajo nazaj v leto 2002, ko so predstavili N1, mobilnik z zaslonom občutljivim na dotik.

Dejansko je telefon prišel v prodajo z zamudo in proizvodnimi problemi. Ko je končno prišel na trg leta 2004, je bil zgolj povprečen izdelek in ljudje so se že navadili na boljše specifikacije bolj znanih proizvajalcev.

Sedaj so pri Neonodeu začeli z novo, nagajivo kampanjo – očitno je njihov produkcijski vodja noseč. Tu ne bi bilo nič čudnega, razen dejstva, da je moški. Björn Svennson je pisal blog o njegovih zadnjih dveh tednih pred rojstvom 12. februarja. Na njem je tudi rentgenska slika, s katero želi pokazati ali nosi nov mobilni telefon ali pa čudno oblikovanega otroka.

Neonodov prvi mobilni telefon je skoraj izhlapel v paro, tako z zamudo je prišel na trg, a družba si zasluži nekaj slave, ker je sploh uspela izdati na trg mobilnik, ne glede na to, kako pozno. Če so sedaj rešili nekatere proizvodne probleme, potem lahko upamo, da bo, karkoli že najavljajo, prišlo na trg precej hitreje. Ko so prvič pokazali N1, je bil ta mobilnik zelo napreden, žal pa je prišel prepozno in so jih tekmeci že prehiteli. Zanima me, kako nas bodo sedaj presenetili.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki