marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Novi Galaxy SmartTag+ za pametno iskanje izgubljenih predmetov


31.05.2021
Objavil: Dare Gliha

Samsung Electronics je nedavno predstavil Galaxy SmartTag+ označevalnik, opremljen z BLE in UWB tehnologijama, ki še natančneje označujeta lokacijo . Vključuje tudi tehnologijo razširjene resničnosti (AR), ki vas s pomočjo kamere pametnega telefona vizualno vodi do lokacije, kjer je vaš izgubljeni predmet. Galaxy SmartTag+ je sedaj na voljo tudi v Sloveniji.

Preprosto poiščite pogrešane predmete
Galaxy SmartTag+, najnovejšo različico Samsung Galaxy SmartTag označevalnika, je mogoče pritrditi na vsakodnevne predmete, na primer nahrbtnik ali obesek za ključe. Predmete je tako mogoče enostavno najti s pomočjo SmartThings Find storitve na vaši Galaxy napravi .

Vizualno poiščite svoje predmete z novo AR Finder tehnologijo
Galaxy SmartTag+ nudi BLE in UWB tehnologiji, zato lahko svoje predmete poiščete kar s pomočjo razširjene resničnosti . AR Finder vas vodi z enostavno sledljivim vmesnikom na pametnem telefonu, ki vam pokaže, kako daleč ste od Galaxy SmartTag+ označevalnika, in vas usmerja v pravo smer. Ko ste blizu lokacije pogrešanega predmeta, lahko tudi sprožite glasno zvonjenje - to je na primer posebej uporabno, če vam je pogrešani predmet zdrsnil med kavč ali padel za posteljo.

“UWB bo spremenil naša življenja, saj omogoča veliko bolj natančno določitev lokacije predmeta,” je povedal KJ Kim, izvršni podpredsednik in vodja oddelka za raziskave in razvoj na področju mobilnih naprav pri Samsung Electronics. “Zato še naprej širimo uporabo UWB tehnologije po celotnem Galaxy ekosistemu in iščemo nove načine, kako uporabiti to tehnologijo, da bi olajšali vsakdanje življenje ljudi."

Natančno določite lokacijo označevalnika, tudi če je ta zelo oddaljen
Galaxy SmartTag+ uporablja tudi zmogljive funkcije zaznavanja SmartThings Find storitve, ki vam omogočajo, da najdete pogrešane predmete na zemljevidu, tudi če so izgubljeni daleč od vaše trenutne lokacije. Razlog za to je BLE povezljivost in uporaba omrežja Galaxy naprav. Uporabniki SmartThings Find storitve lahko s privolitvijo prek aplikacije na pametnem telefonu ali tabličnem računalniku drugim pomagajo najti izgubljene predmete. Ko svoj SmartTag+ označevalnik prijavite kot pogrešan v SmartThings Find storitvi, bo katera koli Galaxy naprava s privolitvijo opozorila SmartThings strežnik o lokaciji označevalnika in prejeli boste obvestilo. Vsi podatki so šifrirani in zaščiteni, zato lokacije ni mogoče razkriti nikomur, razen vam.

S pritiskom na gumb daljinsko upravljajte pametne naprave
Poleg tega sta Galaxy SmartTag+ in SmartTag uporabna za več kot le iskanje izgubljenih stvari. Ste pozabili ugasniti nočno svetilko, vendar ste že zapustili hišo? Namesto da bi se vrnili domov, lahko s pomočjo SmartTag+ ali SmartTag daljinsko izklopite luč. V SmartThings aplikaciji lahko izberete različne funkcije, ki jih označevalnik izvede, ko ga pritisnete.

Galaxy SmartTag+ je v Sloveniji na voljo v črni in modri barvi po priporočeni maloprodajni ceni 39,90 evrov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki