marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHMD Global sodeluje z Nokio in CGI ter krepi zavezanost podjetniškemu trgu IoT
21.06.2021

HMD Global je predstavil dve strateški sodelovanji, ki bosta podkrepili rast in razvoj poslovne ponudbe interneta stvari, ki jo ponujajo podjetjem po vsem svetu. HMD Global bo sodeloval s priznanim finskim telekomunikacijskim infrastrukturnim podjetjem Nokia in globalnim svetovalnim podjetjem za informacijsko tehnologijo CGI.

slikaAndroid 12 beta je največkrat prenesena preizkusna različica v zgodovini
18.06.2021

Android 12 beta je "daleč najbolj prenesena / nameščena preizkusna različica doslej", je povedal Dave Burke, podpredsednik inženiringa za Android. Na žalost pa ob tem ni podal nobenih konkretnih številk, da bi jih lahko primerjali s prejšnjimi preizkusnimi različicami.

slikaNovi iPad mini bo pomanjšana različica iPada Air
16.06.2021

iPad mini je danes videti zastarel v primerjavi z najnovejšimi iPadi Air in iPadi Pro in tega se pri Applu dodobra zavedajo. Že neštetokrat smo slišali, da je na vrsti prenova najmanjšega tabličnega računalnika, sedaj pa novo poročilo poleg govoric pokaže tudi, kako bo izgledal novi iPad Mini.

slikaKitajske trgovine z aplikacijami odstranjujejo aplikacije za navidezne tipkovnice
14.06.2021

Kitajska si prizadeva za uveljavitev omejitve, katere vrste podatkov o uporabnikih lahko zbirajo mobilne aplikacije, posledično pa je to vplivalo že na več aplikacij. Po poročanju Reutersa sta Sogou in Iflytek virtualne tipkovnice že odstranila iz trgovin, kot sta Huawei AppGallery in App Store.

slikaAmeriška vlada prepovedala naložbe v Huawei in 58 drugih kitajskih podjetij
11.06.2021

Čeprav ima Amerika že nekaj časa novega predsednika, pa očitno ameriško-kitajskega geopolitičnega obračuna še ne bo konec. Predsednik Joe Biden namreč uveljavlja novo izvršilno odredbo, ki prepoveduje naložbe v 59 kitajskih podjetij, vključno s Huaweijem. Nova odločba preprečuje ameriške naložbe v kitajska podjetja, za katere se sumi povezava s Kitajsko Komunistično partijo.

članki

Novi Galaxy SmartTag+ za pametno iskanje izgubljenih predmetov


31.05.2021
Objavil: Dare Gliha

Samsung Electronics je nedavno predstavil Galaxy SmartTag+ označevalnik, opremljen z BLE in UWB tehnologijama, ki še natančneje označujeta lokacijo . Vključuje tudi tehnologijo razširjene resničnosti (AR), ki vas s pomočjo kamere pametnega telefona vizualno vodi do lokacije, kjer je vaš izgubljeni predmet. Galaxy SmartTag+ je sedaj na voljo tudi v Sloveniji.

Preprosto poiščite pogrešane predmete
Galaxy SmartTag+, najnovejšo različico Samsung Galaxy SmartTag označevalnika, je mogoče pritrditi na vsakodnevne predmete, na primer nahrbtnik ali obesek za ključe. Predmete je tako mogoče enostavno najti s pomočjo SmartThings Find storitve na vaši Galaxy napravi .

Vizualno poiščite svoje predmete z novo AR Finder tehnologijo
Galaxy SmartTag+ nudi BLE in UWB tehnologiji, zato lahko svoje predmete poiščete kar s pomočjo razširjene resničnosti . AR Finder vas vodi z enostavno sledljivim vmesnikom na pametnem telefonu, ki vam pokaže, kako daleč ste od Galaxy SmartTag+ označevalnika, in vas usmerja v pravo smer. Ko ste blizu lokacije pogrešanega predmeta, lahko tudi sprožite glasno zvonjenje - to je na primer posebej uporabno, če vam je pogrešani predmet zdrsnil med kavč ali padel za posteljo.

“UWB bo spremenil naša življenja, saj omogoča veliko bolj natančno določitev lokacije predmeta,” je povedal KJ Kim, izvršni podpredsednik in vodja oddelka za raziskave in razvoj na področju mobilnih naprav pri Samsung Electronics. “Zato še naprej širimo uporabo UWB tehnologije po celotnem Galaxy ekosistemu in iščemo nove načine, kako uporabiti to tehnologijo, da bi olajšali vsakdanje življenje ljudi."

Natančno določite lokacijo označevalnika, tudi če je ta zelo oddaljen
Galaxy SmartTag+ uporablja tudi zmogljive funkcije zaznavanja SmartThings Find storitve, ki vam omogočajo, da najdete pogrešane predmete na zemljevidu, tudi če so izgubljeni daleč od vaše trenutne lokacije. Razlog za to je BLE povezljivost in uporaba omrežja Galaxy naprav. Uporabniki SmartThings Find storitve lahko s privolitvijo prek aplikacije na pametnem telefonu ali tabličnem računalniku drugim pomagajo najti izgubljene predmete. Ko svoj SmartTag+ označevalnik prijavite kot pogrešan v SmartThings Find storitvi, bo katera koli Galaxy naprava s privolitvijo opozorila SmartThings strežnik o lokaciji označevalnika in prejeli boste obvestilo. Vsi podatki so šifrirani in zaščiteni, zato lokacije ni mogoče razkriti nikomur, razen vam.

S pritiskom na gumb daljinsko upravljajte pametne naprave
Poleg tega sta Galaxy SmartTag+ in SmartTag uporabna za več kot le iskanje izgubljenih stvari. Ste pozabili ugasniti nočno svetilko, vendar ste že zapustili hišo? Namesto da bi se vrnili domov, lahko s pomočjo SmartTag+ ali SmartTag daljinsko izklopite luč. V SmartThings aplikaciji lahko izberete različne funkcije, ki jih označevalnik izvede, ko ga pritisnete.

Galaxy SmartTag+ je v Sloveniji na voljo v črni in modri barvi po priporočeni maloprodajni ceni 39,90 evrov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki