marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

Novi Galaxy SmartTag+ za pametno iskanje izgubljenih predmetov


31.05.2021
Objavil: Dare Gliha

Samsung Electronics je nedavno predstavil Galaxy SmartTag+ označevalnik, opremljen z BLE in UWB tehnologijama, ki še natančneje označujeta lokacijo . Vključuje tudi tehnologijo razširjene resničnosti (AR), ki vas s pomočjo kamere pametnega telefona vizualno vodi do lokacije, kjer je vaš izgubljeni predmet. Galaxy SmartTag+ je sedaj na voljo tudi v Sloveniji.

Preprosto poiščite pogrešane predmete
Galaxy SmartTag+, najnovejšo različico Samsung Galaxy SmartTag označevalnika, je mogoče pritrditi na vsakodnevne predmete, na primer nahrbtnik ali obesek za ključe. Predmete je tako mogoče enostavno najti s pomočjo SmartThings Find storitve na vaši Galaxy napravi .

Vizualno poiščite svoje predmete z novo AR Finder tehnologijo
Galaxy SmartTag+ nudi BLE in UWB tehnologiji, zato lahko svoje predmete poiščete kar s pomočjo razširjene resničnosti . AR Finder vas vodi z enostavno sledljivim vmesnikom na pametnem telefonu, ki vam pokaže, kako daleč ste od Galaxy SmartTag+ označevalnika, in vas usmerja v pravo smer. Ko ste blizu lokacije pogrešanega predmeta, lahko tudi sprožite glasno zvonjenje - to je na primer posebej uporabno, če vam je pogrešani predmet zdrsnil med kavč ali padel za posteljo.

“UWB bo spremenil naša življenja, saj omogoča veliko bolj natančno določitev lokacije predmeta,” je povedal KJ Kim, izvršni podpredsednik in vodja oddelka za raziskave in razvoj na področju mobilnih naprav pri Samsung Electronics. “Zato še naprej širimo uporabo UWB tehnologije po celotnem Galaxy ekosistemu in iščemo nove načine, kako uporabiti to tehnologijo, da bi olajšali vsakdanje življenje ljudi."

Natančno določite lokacijo označevalnika, tudi če je ta zelo oddaljen
Galaxy SmartTag+ uporablja tudi zmogljive funkcije zaznavanja SmartThings Find storitve, ki vam omogočajo, da najdete pogrešane predmete na zemljevidu, tudi če so izgubljeni daleč od vaše trenutne lokacije. Razlog za to je BLE povezljivost in uporaba omrežja Galaxy naprav. Uporabniki SmartThings Find storitve lahko s privolitvijo prek aplikacije na pametnem telefonu ali tabličnem računalniku drugim pomagajo najti izgubljene predmete. Ko svoj SmartTag+ označevalnik prijavite kot pogrešan v SmartThings Find storitvi, bo katera koli Galaxy naprava s privolitvijo opozorila SmartThings strežnik o lokaciji označevalnika in prejeli boste obvestilo. Vsi podatki so šifrirani in zaščiteni, zato lokacije ni mogoče razkriti nikomur, razen vam.

S pritiskom na gumb daljinsko upravljajte pametne naprave
Poleg tega sta Galaxy SmartTag+ in SmartTag uporabna za več kot le iskanje izgubljenih stvari. Ste pozabili ugasniti nočno svetilko, vendar ste že zapustili hišo? Namesto da bi se vrnili domov, lahko s pomočjo SmartTag+ ali SmartTag daljinsko izklopite luč. V SmartThings aplikaciji lahko izberete različne funkcije, ki jih označevalnik izvede, ko ga pritisnete.

Galaxy SmartTag+ je v Sloveniji na voljo v črni in modri barvi po priporočeni maloprodajni ceni 39,90 evrov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki