marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

Mesec november razglašen za mesec glasbe s pomočjo Bluetooth tehnologije


23.11.2006
Objavil: Klemen Sterle

Ena izmed najnovejših uporabnosti Bluetooth tehnologije je zmožnost brezžičnega usmerjanja glasbe z mobilnega telefona na stereo slušalke. Posebna skupina je tako razglasila mesec november za Bluetooth mesec, z namenom razširiti ljudem obzorja, česa vsega je ta tehnologija zmožna.

Ena izmed najnovejših uporabnosti Bluetooth tehnologije je zmožnost brezžičnega usmerjanja glasbe z mobilnega telefona na stereo slušalke. Poleg mobilnih telefonov omogoča Bluetooth tehnologija poslušanje glasbe z multimedijskih predvajalnikov in osebnih računalnikov preko naprav, kot so zvočniki, slušalke, domače stereo naprave, avto-radii, vse brez do sedaj prisotne žične zmešnjave. November je bil tako razglašen za Bluetooth Music Month s strani SIG (Bluetooth Special interest Group) z namenom pokazati ljudem veliko možnih poti, kako poslušati glasbo tudi na brezžičen način.

Glede na In-Stat raziskavo, je usmerjanje glasbe z naprave na napravo najbolj sprejeta multimedijska storitev, ki jo lahko ponudijo brezžične naprave. Bluetooth naprave, ki so zmožne brezžično usmerjati visoko kakovostno glasbo so omogočene z A2DP (Advanced Audio Distributed Profile), ki zagotavlja medsebojno delovanje med napravami z enakim profilom. Mnogo novih telefonov na trgu ima že vgrajen A2DP profil, s katerim omogoča kupcem snemanje pesmi na njihov telefon in brežično poslušanje zvoka, ki je enak CD kvaliteti na brezžičnih slušalkah ali drugih napravah, ki predvajajo audio zvok.

“Usmerjanje glasbe z Bluetooth tehnologijo se hitro uveljavla kot način za uporabnika, da bo užival v poslušanju glasbe v brežičnem načinu,” pravi Michael Foley, direktor pri Bluetooth SIG in dodaja, da veliko proizvajalcev nadaljuje z razvijanjem z več A2DP podprtimi telefoni, s čimer bo dosežena medoperativnost s katerimkoli telefonom ali slušalkami, ki so si domači s to nastavitvijo. Pomembno pa se mu zdi tudi, da porabniki razumejo prednosti, kako lahko Bluetooth tehnologija izboljša kakovost poslušanja.

Na tržišču trenutno obstaja več Bluetooth slušalk, ki omogočajo uporabnikom, da glasbo poslušajo brezžično z njihovih A2DP naprav (kot je recimo Mp3 predvajalnik, osebni računalnik ali dlančnik). Mnogi izmed teh modelov prav tako omogočajo uporabniku, da pokliče in sprejema klice z njihovih Bluetooth mobilnih telefonov. Ko uporabnik sprejema klic, se predvajalnik enostavno samodejno ustavi s pavzo in uporabnik samo pritisne gumb za sprejetje klica.

“Slušalke, ki podpirajo tehnologijo Bletooth, omogočajo uporabnikom, da poslušajo glasbo, brez da bi se dogajala kakršnakoli izguba kvalitete zvoka,” pravi Ronny Chiu predsednik Bluetake Technology Co., Ltd. “Uporabniki lahko uživajo s poslušanjem na razdalji, brez da bi jih motili nerodni in nadležni kabli, poleg tega pa tudi baterije dolgo zdržijo,” še dodaja.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki