marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNEO sedaj tudi kot aplikacija za pametne TV sprejemnike
04.12.2020

Platforma NEO je odslej naročnikom televizije Telekoma Slovenije na voljo tudi kot aplikacija NEO TV Lite, ki deluje na pametnih TV sprejemnikih z operacijskim sistemom Android TV od različice 7.0 dalje. Na ta način je rešitev NEO naročnikom na voljo prek NEO Smartboxa, aplikacije NEO za mobitele in tablice ter odslej tudi aplikacije za pametne televizorje.

slikaA1 Slovenija omogoča plačevanje storitev in vsebin podjetja Apple preko mesečne položnice
04.12.2020

Danes so pri A1 Slovenija pričeli svojim naročnikom ponujati možnost plačevanja za njihove najljubše vsebine in storitve, ki jih ponuja podjetje Apple, vključno z aplikacijami iz App Store, Apple Music, Apple TV+, serijami in filmi iz aplikacije Apple TV, knjigami iz Apple Books in storitvi shranjevanja podatkov v oblaku iCloud z vsemi Applovimi izdelki prek mesečne položnice za mobilne storitve.

slikaFrancozi prvi z nalepko o popravljivosti naprav
02.12.2020

Prejšnji teden so Evropski poslanci glasovali o zakonu, ki bi potrošnikom zagotovil informacijo o popravljivosti naprave, ki jo kupujejo. S tem bi lahko še pred nakupom dobili informacijo o življenjski dobi naprave in njeni popravljivosti.

slikaNT Remote uspešno končana
30.11.2020

Microsoft je sporočil, da je bila letošnja virtualna konferenca NT Remote dobro sprejeta med udeleženci. V dveh dneh se je tako 946 udeležencev pridružilo 76 predavateljem na skupno 119 predavanjih, delavnicah in okroglih mizah, ki so potekali v okviru 6 tehnoloških in 10 poslovnih vsebinskih sklopov. Dogodek pa je podprlo kar 30 partnerjev.

slikaMediatek kupil Intlovo podjetje za upravljanje porabe energije
27.11.2020

Mediatek je sporočil, da je od Intla odkupil podjetje Enpirion, ki skrbi za rešitve upravljanja z energijo. Cena nakupa znaša 85 milijonov dolarjev. To je že drugo podjetje, ki ga je Intel prodal, lani je namreč Apple za milijardo dolarjev odkupil posel modemov za pametne telefone.

članki

Nove tehnologije pred vrati


14.07.2007
Objavil: Klemen Sterle

Počasi bo na vrata potrkala nova tehnologija, ki bo omogočila nekatere storitve, nekatere pa še izboljšala. Mobilniki so že dolgo pojmovani kot naslednji hit združevanja ražličnih multimedijskih aplikacij, internetnega dostopa, visokohitrostnih podatkovnih storitev ...

... Tako operaterji, kot tudi prozvajalci so vložili neizmerne vsote denarja, da bi to lahko izpolnili. Vlaganje je šlo med drugim v smeri naprednih tehnologij za zračni prenos, hitrejših čipov, spomina, boljših zaslonov. IMS Research poroča, da bodo ti napredki in raziskave v to tehnologijo kritični pri zagotovljanju široke uporabe 3G alpikacij in storitev.

Zaslon na dotik, sicer že stara stvar v mobilniški tehnologiji, je bil zadnje čase tema mnogih diskusij, zahvaljujoč naznanitvi applovega iPhona. Vendar je na voljo že nekaj novih tehnologij, ki so v poziciji zaigrati pomembno vlogo. Le-te vključujejo elektronske senzorje, napredne tipkovnice, monitorske senzorje in senzorje za gibanje.

“Glavna naloga operaterjev je, da svojim strankam prikaže mulitmedijske storitve in 3G aplikacije”, je pojasnil Bill Morelli za IMS Researh. “Do danes je bila ovira čuden vmesnik, ki ga je ponujala 12 tipkovna tipkovnica. Kar bomo počasi začeli videvati, so inovativne rešitve za te probleme.”

Nekatere izmed glavnih aplikacij, ki naj bi prinašale dodaten zalušek operaterjem so mobilna TV, mobilni internet, in e-mail. Te aplikacije zahtevajo bolj kompleksno upravljanje in navigacijo, kot tudi boljše možnosti za tekstovni vnos. V naslednjih letih bodo porabniki lahko opazili velike spremembe v tehnologiji, saj se operaterji in proizvajalci gibljejo že izven omejitev 12 tipkovne tipkovnice, posebaj se to opazi v srednje do visokorazrednih napravah.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki