marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Nove Nokie serije C


09.06.2010
Objavil: Dare Gliha

Nokia je svoji seriji C za še lažje in bolj ugodne načine povezovanja s svojimi najbližjimi dodala štiri nove mobilne naprave. Nokia C1 je prvi Nokiin mobilni telefon z rešitvijo za SIM kartice 2v1, pri kateri lahko uporabnik na isti napravi hkrati uporablja dve kartici, med njima pa preklaplja s preprostim pritiskom na gumb. Nokia C2 to rešitev še nadgrajuje in omogoča sočasno uporabo obeh SIM kartic brez preklapljanja.

Nove mobilne naprave serije C se v prvi vrsti ponašajo s številnimi prednostmi za uporabnike, ki pričakujejo predvsem osnovno in preprosto uporabo za nizko ceno. Cenovno najbolj ugodna je Nokia C1-00, ki bo na voljo v tretjem četrtletju 2010. Nokia C1 je prva Nokiina mobilna naprava z rešitvijo za SIM kartice 2v1, s katero lahko uporabnik med dvema različnima SIM karticama v napravi preklaplja s preprostim pritiskom na gumb. Nokia C1 je tudi Nokia z najbolj vzdržljivo baterijo doslej, saj lahko v stanju pripravljenosti brez polnjenja deluje do šest tednov. Ta prednost je še posebej koristna na potovanjih v tiste dela sveta, kjer je omejen dostop do električnega omrežja. Nokia C1 tako izpolnjuje vse kriterije za enega izmed najbolj uporabnih telefonov, barven zaslon, možnost poslušanja radia in priložene slušalke pa bodo poskrbeli tudi za zadostno mero zabave.

Pri Nokii C2-00 je podpora dvema SIM karticama nadgrajena z možnostjo njune sočasne uporabe. To pomeni, da lahko uporabnik prejema klice in sporočila na obe SIM kartici naenkrat in mu med njima ni treba preklapljati. Prva SIM kartica je nameščena pod baterijo, drugo pa lahko uporabnik vstavi in odstrani kar med delovanjem naprave. Trenutno je Nokia edina, ki ponuja to rešitev. Na Nokii C2 lahko uporabnik prek storitve Nokia Messaging preverja svojo elektronsko pošto, kjer je na voljo storitev Nokia Life Tools, pa lahko pridobi tudi širok spekter informacij o zdravstvu, izobraževanju in zabavi. Nokia C2 se lahko poleg tega pohvali še z FM radiem in glasbenim predvajalnikom, na microSD kartici z 32 GB prostora pa lahko uporabnik shrani številne glasbene datoteke in druge podatke. Nokia C2-00 bo na voljo ob koncu letošnjega leta.

Preostali dve novi mobilni napravi, Nokia C1-01 in Nokia C1-02, sta si zelo podobni. Pri obeh lahko uporabljate eno SIM kartico in microSD kartico z 32 GB spominskega prostora. Prav tako obe napravi omogočata brskanje po spletu prek GPRS-a in dostop do Nokiinih storitev, kot je na primer Nokia Messaging. Pohvalita se lahko tudi s svetlim barvnim zaslonom in raznobarvnimi ohišji. Nokia C1-01 ima poleg tega vgrajeno še VGA kamero. Nokia C1-01 in Nokia C1-02 bosta na voljo v zadnjem četrtletju letošnjega leta.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki