marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple načrtuje za leto 2022 celotno linijo iPhonov s podporo 5G
02.08.2021

Lani je Apple predstavil svojo prvo telefonsko serijo, ki podpira 5G in smiselno je, da se ta trend prenese na njegove prihodnje modele. Nikkei Asia poroča, da bo celotna linija iPhonov prihodnje leto imela podporo za 5G, vključno s preoblikovanim najcenejšim iPhonom SE.

slikaTM Roh: Odprlo se bo novo poglavje inovacij pametnih telefonov
30.07.2021

TM Roh, predsednik in vodja oddelka za mobilne komunikacije Samsung Electronics, je v svojem zadnjem javnem nagovoru napovedal, kaj lahko pričakujemo od prihajajočega Galaxy Unpacked 2021: Get Ready to Unfold dogodka, ki bo potekal 11. avgusta ob 16. uri.

slikaApple iPhone 13 naj bi podpiral polnjenje s 25 W
28.07.2021

Zadnje govorice o seriji iPhone 13 so orientirane hitrosti polnjenja telefonov. Poročilo podjetja MyDrivers tako navaja "tuje medije", ki so prek partnerjev v dobavni verigi izvedeli, da Apple povečuje hitrost polnjenja baterij nekaterih modelov iPhone 13.

slikaHuawei delil vzorec fotografije posnete s P50 Pro
26.07.2021

Potem, ko je Huawei za 29. julij uradno potrdil napoved serije P50, so se začele pojavljati razne objave, ki nakazujejo zmogljivosti nove linije mobilnikov. Najnovejši je zopet o kameri, pravzaprav gre za vzorec fotografije posnete z novim mobilnikom.

slikaAmazon Appstore bo kmalu podprl Android App Bundles
23.07.2021

Od avgusta bo Google zahteval, da imajo vse nove aplikacije naložene v trgovino Play, obliko Android App Bundle (AAB), namesto APK-jev, ki so se uporabljali do sedaj. Pri tem ne bo zaostajal niti Amazon. Iz družbe so sporočili, da razvijajo podporo AAB za svojo trgovino Appstore.

članki

Nove inovacije v rešitvi Microsoft Teams za hibridno delo in sodelovanje


28.06.2021
Objavil: Dare Gliha

Microsoft je predstavil nove inovacije v rešitvah Microsoft Teams in Viva, ki so zasnovane za hibridne oblike dela v obdobju, ki ga zaznamuje porast digitalnih obremenitev. Poročilo Work Trend Index namreč kaže, da povprečen uporabnik Teamsov tedensko pošlje 45 odstotkov več sporočil v klepetu kot lansko leto, prav tako se povečuje tudi število nenačrtovanih sestankov.

Nove komponente Fluid za žive in povezane izkušnje
Nove komponente Fluid v klepetih so zasnovane za bolj učinkovito sodelovanje, saj jih je mogoče urejati v realnem času in izmenjevati med rešitvijo Teams in aplikacijami Office. Novost olajša sinhrono in asinhrono sodelovanje ter nadaljevanja dela med sestanki. Prav tako je mogoče pripeti sporočilo in udeležencem klepeta omogočiti hiter dostop do pomembnih vsebin kadarkoli ali pa odgovoriti na posamezno sporočilo v klepetu, ob tem pa ohraniti kontekst znotraj pogovora v teku.

Z novimi komponentami Fluid bodo vsi dnevni redi, zapiski in opravila s sestankov samodejno postavljeni v nov zavihek ali odsek v rešitvi OneNote. Med sestankom lahko uporabniki okrepijo razpravo s skupnim ustvarjanjem in urejanjem komponent Fluid v rešitvi Whiteboard. Komponente Fluid je prav tako mogoče uporabljati v Outlooku – v e-pošti ali koledarju – pri upravljanju časa, dnevnih redov, zapiskov in opravil.

Nova zasnova Teams Rooms in table Whiteboard
Microsoft bo v letošnjem letu uvedel nekaj sprememb v zasnovi rešitve Teams Rooms. Z novo postavitvijo sestanka Front row bodo interakcije naravnejše, udeleženci, ki so prisotni v prostoru, pa bolj povezani z ljudmi, ki sodelujejo na daljavo. Video galerija bo premaknjena na spodnji del zaslona, s čimer bodo oddaljeni udeleženci iz oči v oči s tistimi v sobi. Za večjo vključenost vseh bodo vsebine sestanka obkrožene s kontekstualnimi informacijami, kot so dnevni red, opravila in zapiski. Udeležencem, ki so prisotni v prostoru, bo prav tako jasno viden klepet sestanka, s čimer bodo lahko videli in se odzvali na komentarje, ki so bili posredovani v klepetu.

Rešitev Teams Rooms bo prav tako dobila novo postavitev videa, ki bo takrat, ko se vsebina ne deli, razširila video galerijo na več zaslonov. S povečanim prostorom bodo oddaljeni udeleženci lahko prikazani večji in bolj vidni. Nekatere funkcije iz namizne aplikacije bodo v rešitev Teams Rooms dodane to poletje (odzivi v živo, Spotlight), možnost pripetja več video tokov pa jeseni.

Novo optimizacijo video pogledov za hibridne sestanke poganjajo Microsoftove napredne tehnologije kamer z umetno inteligenco. Microsoftovi pametni zvočniki uporabljajo Microsoftovo tehnologijo prepoznavanja govora pri prepoznavanju govorcev v sobi in zapisovanju njihovih imen v zapisnik sestanka. S tovrstnimi zapisniki se lahko udeleženci bolje posvetijo pogovoru brez potrebe po ročnem zapisovanju, tisti, ki so sestanek zamudili, pa si lahko kasneje ogledajo posnetek.

Razvita je bila tudi popolnoma nova izkušnja Whiteboard, zasnovana za hibridno delo in v kateri lahko vsi udeleženci vizualno sodelujejo na isti digitalni površini. Nove funkcije, ki bodo na voljo to poletje, bodo vsem omogočile, da na tablo prinesejo obstoječe vsebine za soustvarjanje, nove predloge pa bodo pomagale pospešiti iskanje idej in olajšale sledenje delu sodelavcev.

Uporabne nove funkcije, ki bodo v pomoč pri ustvarjanju skupnega prostora za sodelovanje vseh udeležencev sestanka, bo dobila tudi rešitev PowerPoint Live. Funkcija Slide translate bo udeležencem omogočila ogled predstavitve v njihovem jeziku, nova izkušnja črnila pa označevanje predstavitve PowerPoint med izvajanjem predstavitve ali uporabo laserskega kazalnika za poudarjanje pomembnih informacij.

Vse nove funkcije bodo na voljo v aplikacijah Teams za namizja in mobilne naprave (iOS in kmalu tudi za naprave Android).

Microsoft Viva varuje čas in daje prednost dobremu počutju
Čas, ki ga uporabniki rešitve Teams tedensko preživijo na sestankih, se je od začetka pandemije več kot podvojil. Zaporedni sestanki brez premorov povečujejo stres ter otežijo vključeno in osredotočeno delo. Že zgolj nekaj minut meditacijskih vaj in vaj za osredotočanje, ki jih nudi podjetje Headspace, na dan lahko pomaga zmanjšati stres in okrepiti pozornost. Microsoft bo zato konec tega meseca uvedel izbran nabor meditacijskih vaj in vaj za osredotočanje podjetja Headspace v aplikacijo Viva Insights v Teamsih ter tako uporabnikom pomagal začeti dan, se sprostiti pred pomembno predstavitvijo ali se odklopiti od dela. Nov način za osredotočanje v aplikaciji Viva Insights for Teams, ki bo na voljo kasneje letos, bo vključeval glasbo za osredotočanje iz podjetja Headspace in štoparice za načrtovanje premorov med pomembnimi nalogami.

Rešitev Viva Insights bo nudila možnost nastavitve tihega obdobja za utišanje mobilnih obvestil iz Outlooka in Teamsov zunaj delovnega časa in zagotavljanje personaliziranih vpogledov v to, kako dobro se uporabnik lahko odklopi od dela. Nastavitve mirnega obdobja bodo prav tako na voljo za uporabnike rešitev Teams in Outlook mobile ter dopolnjene s krmilniki za IT-administratorje v rešitvi Microsoft Endpoint Manager, kar bo omogočilo uvedbo politik za utišanje obvestil po koncu delovnega časa v celotni organizaciji.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki