marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Nova različica Androida


08.10.2009
Objavil: Aleš Poljak

Google je izdal popravek oziroma novo različico svojega operacijskega sistema, ki ima sedaj oznako 1.6 oziroma krof (mogoče bolje kolaček). V nadaljevanju si pa preberite, katere novosti prinaša "krofek".

Za enkrat je dodatek na voljo le razvijalcem, a bo kmalu na voljo tudi splošnim uporabnikom, predvidoma oktobra. To bo verjetno pomenilo, da bo Motorolin Dext prvi mobilnik z že novo različico Android OS-a.

1.6 različico bo vsebovala veliko manjših popravkov in tudi določene novosti. Preko iskalnega polja bo sedaj možno istočasno iskati po spletu in tudi po pomnilniku telefona, podobno kot deluje aplikacija Spotlight na iPhoneu. Aparat bo tudi zaznal, da večinoma iščete po pomnilniku aparata in bo tako oklestil internetne zadetke. Aparat bo zmožen tudi zaznati določene geste, katere boste naredili s potegom prsta po zaslonu. Razvijalci tako že razvijajo številne zanimive aplikacije, ki bodo delovale na podlagi vaših gest.

Popolnoma prenovljen je tudi prikaz stanja baterije. Sedaj bo možno natančno pogledati, kaj oziroma katera aplikacija največ "pobira" kapaciteto baterije, to aplikacijo bo nato možno tudi ustaviti, kar bo občutno izboljšalo avtonomijo aparata.
Prenovljen je bil tudi fotoaparat oziroma kamera, kjer bo sedaj bolj enostavno preklapljati med njima. Izboljšan je tudi sam zagon fotoaparata/kamere, sedaj se ta zažene 39 odstotkov hitreje. Zajem slike je tudi hitrejši, tako je čas med zajemom in pripravljenostjo za naslednjo sliko krajši za 28 odstotkov.

Pomembna novost je tudi to, da razvijalci aplikacij sedaj lahko izbirajo, s kakšno ločljivostjo bodo izdelali aplikacijo. Prej so bili omejeni na le HVGA ločljivost. S tem so razvijalcem krepko olajšali delo, saj niso več omejeni na določeno ločljivost.
Dodana je tudi Text-to-Speech funkcija, nadgradnje oziroma prenove, katere je bil deležen tudi Android market, preko katerega bo sedaj še enostavneje iskanje raznoraznih aplikacij.

Za boljšo predstavo vseh novosti, si oglejte spodnji video posnetek zmogljivosti novega krofka.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki