marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaAmeriški senatorji pozivajo k enotnemu standardu glede polnilnikov
27.06.2022

Evropski parlament je določil, da mora biti vsa mala in srednje velika potrošniška elektronika obvezno opremljena s polnilnim priključkom USB-C. Dva ameriška senatorja v odprtem pismu ministru za trgovino pozivata k podobni politiki tudi v ZDA.

slikaQualcomm se je uspešno pritožil na globo v višini milijarde evrov
24.06.2022

Leta 2018 je protimonopolni regulator EU podjetju Qualcomm naložil globo v višini ene milijarde evrov in ga obtožil, da je v obdobju med letoma 2011 in 2016 podjetju Apple plačal, da je uporabljalo Qualcommove modeme, namesto da bi prešlo h konkurenci, kot je Intel. Podjetje se je na globo pritožilo, sodišče Evropske unije pa je sedaj globo razveljavilo, poroča Reuters.

slikaGoogle Maps odslej prikazuje kakovost zraka v okolici
22.06.2022

Google Maps je v ZDA v operacijskih sistemih Android in iOS predstavil nov prikaz kakovosti zraka. Ta bo pokazal, kaj lahko pričakujete glede zraka: ali je smog, dim, kaj drugega je slabo ali pa je preprosto čudovito.

slikaSnapdragon 8 Gen 2 naj bi imel zelo nenavadno konfiguracijo procesorjev
20.06.2022

Snapdragon 8+ Gen 1 bo do konca leta zadovoljil potrebo po zmogljivem čipovju, zato Qualcomm razmišlja, kaj ponuditi potem. In to, kar bo sledilo, je zelo nenavadna konfiguracija procesorjev 1+2+2+3, vsaj tako poroča Digital Chat Station.

slikaDogodek ob predstavitvi telefona Nothing phone (1) je načrtovan za 12. julij
17.06.2022

Do dolgo pričakovane napovedi prvega pametnega telefona podjetja Nothing je še slab mesec dni. Tehnološko zagonsko podjetje je razkrilo, da bo svoj telefon (1) predstavilo 12. julija in da bo imelo dogodek v Londonu, ki ga bodo lahko vsi preko spleta spremljali v živo.

članki

Nova Opcija Počitnice ter nižje cene gostovanja na Hrvaškem


02.07.2013
Objavil: Dare Gliha

Si.mobil je bistveno znižal cene pogovorov in prenosa podatkov na Hrvaškem. Cene bodo nižje tudi do 86 %. Ob tem bodo znižane tudi cene mobilnih storitev gostovanja v ostalih državah EU. Poleg tega je uporabnikom od danes dalje na voljo nova opcija Počitnice, ki vključuje ravno pravšnjo količino minut, SMS-ov in prenosa podatkov za brezskrben dopust.

Z vstopom Hrvaške v EU začnejo veljati nove, bistveno nižje cene mobilnega gostovanja na Hrvaškem. Si.mobilove statistike kažejo, da njihov povprečen uporabnik na Hrvaškem gostuje vsaj 2x letno, skupaj pa na Hrvaškem preživi nekaj več kot en teden na leto. V poletnih mesecih je približno 60% vsega prometa, ki ga Si.mobilovi uporabniki ustvarijo v gostovanju, opravljenega na Hrvaškem. Glede na trend hitre rasti uporabe mobilnih storitev tako doma kot v tujini, bo to ena največjih in najpomembnejših znižanj cen za slovenske uporabnike v zgodovini.

Cene odhodnih klicev so se znižale z 0,976 EUR/min na 0,2928 EUR/min. Dohodni klici namesto 0,468 EUR/min znašajo 0,0854 EUR/min. Nižja je tudi cena poslanega SMS sporočila in po novem znaša 0,0976 EUR, za 1 MB prenesenih podatkov v državah EU pa bodo uporabniki namesto 3,965 EUR/MB odšteli le 0,549 EUR/MB.

Nova Opcija Počitnice in osvežene Opcije Tujina
Nova Si.mobilova Opcija Počitnice je namenjena vsem, ki bodo dopustovali v državah EU, kot so na primer Hrvaška, Italija, Španija, Grčija Portugalska ipd.. Med 1. 7. in 31. 8. bodo uporabniki za le 8,90 € / teden lahko govorili 30 minut, poslali 20 SMS sporočil in prenesli 10 MB podatkov ter si, kljub nižjim cenam v EU, s tem še dodatno znižali mesečni račun za kar 44% . Opcija je časovno omejena in se samodejno izklopi po 7 dneh.

Opcijo je možno BREZPLAČNO vklopiti tudi iz tujine, preko SMS sporočila s ključno besedo »POCITNICE« na številko 4040. Za še bolj brezskrbno uporabo bo Si.mobil uporabnike obvestil, ko bo časovno obdobje opcije poteklo ter ko bodo porabili zakupljeno količino 10 MB prenosa podatkov v opciji.

Uporabnikom bo še vedno na voljo sedem opcij Mobilni internet tujina in osvežene opcije Tujina XS in S (za občasne uporabnike) ter M, L in XL za tiste, ki so v tujini bolj pogosto. Z njimi bodo uporabniki lahko izkoristili prihranek tudi do 68 %.

Varovalke pri uporabi mobilnih storitev v tujini
Si.mobil ima tudi varovalke pri uporabi mobilnih storitev v tujini. Limit 60 EUR za prenos podatkov velja za vse države sveta. Si.mobil je razvil še dodatno varovalko za bolj brezskrbno uporabo mobilnih storitev v tujini, in sicer je uporabnikom na voljo spletna stran preko katere lahko spremljajo porabo prenosa podatkov v tujini, spremljajo katere opcije mobilni internet imajo vklopljene in si ročno nastavljajo poljubne limite porabe.

Uporabniki bodo prejemal tudi SMS obvestila o porabi zakupljenih količin prenosa podatkov v primeru vklopa Opcije Mobilni internet Tujina. Ko uporabnik doseže 80 odstotkov proste porabe, bo prejel prvi opozorilni SMS, samodejno pa se mu bo vklopila tudi omenjena spletna stran, če bo imel odprt brskalnik. Drugi SMS in ponovno obvestilo prek spletne strani bo prejel, ko bo dosegel 100 odstotkov proste porabe, hkrati pa se mu bo uporaba mobilnega interneta v tujini blokirala. Uporabniki lahko uporabo mobilnega interneta ponovno aktivirajo prek SMS ali na posebni spletni strani za brezskrbno urejanje mobilnega interneta v tujini.

Uporabniki lahko limit za prenos podatkov v tujini tudi odstranijo, kar pa Si.mobil uporabnikom odsvetuje in priporoča, da si intenzivni uporabniki mobilnega interneta v tujini namesto deaktivacije raje sami nastavijo tak limit, kot ga želijo imeti.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki