marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei objavil poslovne rezultate v prvem polletju 2020
15.07.2020

Družba Huawei je objavila poslovne rezultate za prvo polovico leta 2020. Družba je v tem obdobju ustvarila 454 milijard juanov (57 milijard evrov) prihodkov, kar je 13,1 odstoten porast v primerjavi z enakim obdobjem preteklega leta, neto stopnja dobičkonosnosti prihodkov pa je znašala 9,2 odstotka.

slikaZnana oblika prihajajoče serije iPhone 12
13.07.2020

Mobile Fun je na spletu objavil video, kjer so pokazali obliko nove serije iPhone 12. Gre za delovno različico mobilnikov, tako da končna oblika verjetno ne bo enaka prikazanemu, pričakuje se spremembe predvsem pri modulu kamere.

slikaApple širi neodvisni program popravil v Kanado in Evropo
10.07.2020

Apple je pred dobrim letom uradno dovolil neodvisnim servisom, da popravljajo njihove mobilnike. Program se je sprva začel v ZDA, po enem letu pa se ponaša s preko 700 lokacijami, ki so del 140 neodvisnih podjetij.

slikaHMD Global na Finskem ustanavlja nov Center odličnosti za raziskave in razvoj
08.07.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je sporočil, da kupuje sredstva podjetja Valona Labs in ustanavlja nov Center odličnosti v Tampereju na Finskem. S kombinacijo zagotavljanja varnih in zanesljivih mobilnih izkušenj in znanja Valona Labsa na področju mobilne, poslovne in kibernetske varnosti, bo ta združitev utrdila ugled združenega podjetja kot vodilnega v svetu glede posodobitve in varnosti programske opreme za pametne telefone.

slikaHuawei se vzpenja po lestvici najboljših blagovnih znamk
06.07.2020

Huawei je izboljšal položaj blagovne znamke na vodilni globalni lestvici ter hkrati tudi povečal njeno vrednost. Na lestvici BrandZ, ki jo objavlja raziskovalno podjetje WPP Kantar, je namreč zasedlo 45. mesto, dve mesti višje kot lani, z vrednostjo blagovne znamke v višini 29,4 milijarde ameriških dolarjev (devetodstotna medletna rast).

članki

HP se bo vrnil na trg pametnih mobilnikov z dvema novim modeloma


20.09.2007
Objavil: Sašo Mlakar

Pojavile so se govorice in slike dveh novih pametnih mobilnikov družbe HP, ki spadata v serije 600 in 900. Oba naj bi delovala na operacijskem sistemu Windows Mobile 6 Pro, omogočala pa naj bi tudi 3G povezljivost v omrežje ter WiFi brezžično povezavo na internet. Oba naj bi imel vgrajen tudi GPS sprejemnik.

iPAQ 614c ima tradicionalno tipkovnico, a ima vgrajen tudi pameten, na dotik občutljiv kolešček, za lažjo navigacijo. Vgrajen je tudi 2,8 palčni zaslon, ločljivosti 240 × 320 pikslov, ki je občutljiv na dotik ter fotoaparat z ločljivostjo 3 MP. iPAQ 914c pa se ponaša s QWERTY tipkovnico za lahko pisanje sporočil, manjšim, 2,46 palčnim na dotik občutljivim zaslonom (ki ima enako ločljivost kot tisti v modelu 614c) in enako kamero z ločljivostjo 3 MP.

Stari maček v PDA industriji, HP, je s tema pametnima mobilnima telefonoma utišal zlobne jezike in na novo predstavil iPAQ serijo, za katero so mnogi menili, da je ne bo več. Kljub temu, pa bosta mobilna telefona požela tudi veliko kritik, predvsem na račun slabe ločljivosti zaslonov, saj se konkurenčna podjetja že ponašajo z ločljivostjo zaslona 640 × 480. Vir Smartphone Francea, ki je novice o teh telefonih objavil, pa namiguje še na dva nova dlančnika, katera pa ne bosta imeli telefonskega dela, imenovala pa naj bi se iPAQ 114 in 214.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki