marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

članki

Nov večjedrni OMAP procesor


29.03.2008
Objavil: Mitja Zupančič

Pri znanem podjetju za izdelovanje procesorjev - Texas Instruments, so najavili štiri nove OMAP procesorje. Za osnovo uporabljajo jedro AMR CortexTM-A8, tako naj bili procesorji ravno toliko zmogljivi kot žlahtniki v prenosnih računalnikih.

S štirikratno močjo procesiranja današnjih 300 MHz AMR9 procesorjev, bo novo Cortex-A8 jedro tiktakalo na 600 MHz in je integrirano v štiri nove OMAP35x aplikacijske procesorje. Tako bo mobilna naprava s to tehnologijo zmogla prebaviti širok spekter aplikacij, vključno z navigacijskimi rešitvami, internetnimi orodji in prenosnimi opazovalnicami za paciente.

Vgrajeni čip deluje v kombinaciji z fotorealistično grafiko in napredno video DSP tehnologijo. Tako ponuja najboljšo kombinacijo vgrajenih večjedrnih procesorjev v samo enem čipu.

Texas Instrumentova OMAP35x generacija je sestavljena iz štirih različnih procesorjev: OMAP3503 (aplikacijski procesor), OMAP3515 (procesor za igračarsko grafiko), OMAP3525 (multimedijsko procesiranje) in OMAP3530 (rešitev za multimedijske pametne naprave). Omenjeni procesorji ponujajo raznolike kombinacije jedra Cortex-A8; multimedijsko bogate periferije, OpenGL ES 2.0 združljive grafične motorje, video pospeševalnike in TMS320C64x+TM DSP jedro za video posnetke.

Za visoko zmogljive video posnetke v OMAP35x napravah pa bo na voljo DaVincijeva programska tehnologija.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki