marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaŠtevilo uporabnikov sistema HarmonyOS preseglo 100 milijonov
22.09.2021

Sredi septembra je Huawei na posebnem dogodku predstavil več novih izdelkov, sočasno pa je podjetje objavilo, da je število uporabnikov, ki je svoje naprave nadgradilo na operacijski sistem HarmonyOS 2, preseglo mejo 100 milijonov.

slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

članki

Nov večjedrni OMAP procesor


29.03.2008
Objavil: Mitja Zupančič

Pri znanem podjetju za izdelovanje procesorjev - Texas Instruments, so najavili štiri nove OMAP procesorje. Za osnovo uporabljajo jedro AMR CortexTM-A8, tako naj bili procesorji ravno toliko zmogljivi kot žlahtniki v prenosnih računalnikih.

S štirikratno močjo procesiranja današnjih 300 MHz AMR9 procesorjev, bo novo Cortex-A8 jedro tiktakalo na 600 MHz in je integrirano v štiri nove OMAP35x aplikacijske procesorje. Tako bo mobilna naprava s to tehnologijo zmogla prebaviti širok spekter aplikacij, vključno z navigacijskimi rešitvami, internetnimi orodji in prenosnimi opazovalnicami za paciente.

Vgrajeni čip deluje v kombinaciji z fotorealistično grafiko in napredno video DSP tehnologijo. Tako ponuja najboljšo kombinacijo vgrajenih večjedrnih procesorjev v samo enem čipu.

Texas Instrumentova OMAP35x generacija je sestavljena iz štirih različnih procesorjev: OMAP3503 (aplikacijski procesor), OMAP3515 (procesor za igračarsko grafiko), OMAP3525 (multimedijsko procesiranje) in OMAP3530 (rešitev za multimedijske pametne naprave). Omenjeni procesorji ponujajo raznolike kombinacije jedra Cortex-A8; multimedijsko bogate periferije, OpenGL ES 2.0 združljive grafične motorje, video pospeševalnike in TMS320C64x+TM DSP jedro za video posnetke.

Za visoko zmogljive video posnetke v OMAP35x napravah pa bo na voljo DaVincijeva programska tehnologija.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki