marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

slikaTelemach predstavil največjo 5G pokritost
08.09.2021

Telemach uspešno nadgrajuje svoje mobilno omrežje pete generacije, ki je sedaj na voljo že po enajstih večjih mestih po Sloveniji. Pri podjetju trdijo, da s tem uporabnikom nudijo največjo pokritost z gigabitnimi hitrostmi in pravo 5G uporabniško izkušnjo.

članki

Nov paket SIMPL KIDZ


13.06.2012
Objavil: Dare Gliha

97 odstotkov otrok v poznem otroštvu ima svoj mobilni telefon. Skrb za varnost otroka in usklajevanje družinskih obveznosti sta ključna razloga, zaradi katerih se starši odločijo, da dajo otroku v uporabo mobilni telefon. Pri tem pa starši najpogosteje izberejo predplačniški paket, s katerim lahko nadzorujejo otrokovo porabo.

Tako je pokazala raziskava, ki jo je za Si.mobil opravila raziskovalna agencija Aragon. Ker trenutni predplačniški paketi niso prilagojeni potrebam otrok, je Si.mobil pripravil poseben predplačniški paket za otroke SIMPL KIDZ z vklopljenimi varovalkami za preprečevanje prevar in nenadzorovanega naraščanja stroškov.

Raziskava o uporabi mobilnega telefona med slovenskimi otroki je pokazala, da v 9. letu starosti 86 % otrok uporablja mobilni telefon, v 12. letu pa skoraj vsi otroci (97 %). Starši mobilni telefon pogosto uvedejo v obdobju, ko otroci postanejo samostojnejši in manj odvisni od odraslih. Prednost uporabe mobilne telefonije pri otrocih starši vidijo predvsem v varnosti, v možnosti, da na daljavo preverijo, kje se otrok nahaja, ter v lažjem usklajevanju družinskega urnika, ki je zaradi hitrega načina življenja podvržen nenehnim spremembam.

Starši se večinoma odločajo za pakete brez mesečne naročnine, saj omogočajo nadzor nad porabo, možnost polnjenja računa na daljavo, uporabnik pa je dosegljiv, četudi je njegov račun prazen.

Vendar pa predplačniški paketi, ki so trenutno na trgu, niso posebej prilagojeni temu, da paket uporablja otrok. Si.mobil je zato v svojo ponudbo vključil nov predplačniški paket SIMPL KIDZ.

Paket vsebuje varovalke, ki omogočajo večjo varnost uporabe in nadzor nad stroški:
• blokado komercialnih klicev na številke 090
• možnost omejitve dostopa do mobilnega interneta
• blokado do storitve plačevanja z mobilnim telefonom MONETA
• blokado dostopa do vsebin za odrasle na portalu Vodafone live!
• dosegljivost tudi ob praznem računu: SIMPL KIDZ uporabniki bodo za klice in SMS-e dosegljivi še 90 dni od zadnje polnitve
• SMS obveščanje staršev o stanju na SIMPL KIDZ računu.

Samo za otroke Si.mobilovih naročnikov je Si.mobil ponudil dodatno tarifo SIMPL KIDZ+, ki je do 25 % ugodnejša od osnovne tarife SIMPL KIDZ. Poleg tega imajo starši, ki so Si.mobilovi naročniki, možnost samodejnega mesečnega polnjenja SIMPL KIDZ+ računa neposredno s svojega Si.mobilovega naročniškega računa.

SIMPL KIDZ paket ponuja tudi dva telefona, primerna za otroško uporabo, in sicer Nokio 100 in Nokio 201 Asha. K vsakemu paketu je Si.mobil priložil tudi brošuro za starše in poster za otroke z nasveti, kako lahko otrok uporablja telefon še bolj varno in brezskrbno.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki