marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaŠtevilo uporabnikov sistema HarmonyOS preseglo 100 milijonov
22.09.2021

Sredi septembra je Huawei na posebnem dogodku predstavil več novih izdelkov, sočasno pa je podjetje objavilo, da je število uporabnikov, ki je svoje naprave nadgradilo na operacijski sistem HarmonyOS 2, preseglo mejo 100 milijonov.

slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

članki

S petimi funti do novega mobilnika


17.12.2008
Objavil: Aleš Poljak

Za spodbudo k nakupovanjem v prazničnih dneh se je britanska prodajalna mobilnih telefonov Carphone Warehouse odločila, da bo izrazito znižala ceno mobilnih telefonov.

Na svoje prodajne police bo postavila mobilnik, ki se bo postavil po robu recesiji in bo prepričal previdne kupce k nakupu, saj bo stal le 5 £. Samsungov mobilnik B130 se bo prodajal po omenjeni ceni vse do božiča.

Ker pravi pregovor, malo denarja malo glasbe, je tako tudi pri tem akcijskem aparatu. Telefon se ne more pohvaliti z neštetimi funkcijami, saj niti nima vgrajene kamere, a podpira polifonično zvonjenje in se lahko poveže na splet.

»Ker se potrošnikom čez mesec naberejo vse višji in višji računi, smo se v podjetju zavzeli, da jim ponudimo kvalitetne izdelke, katere si lahko privoščijo brez slabe vesti,« je dejal direktor Carphone Warehouse-a gospod Andrew Harrison.

Omeniti je potrebno, da mora kupec poleg mobilnika kupiti tudi predplačniško kartico za 10 £. A vseeno 15 £ za nov mobilnik je še vedno kar dobra kupčija.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki