marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung postavlja nove standarde in napoveduje prihod najpomembnejše naprave serije S
24.01.2022

TM Roh, predsednik in vodja poslovanja MX (Mobile eXperience) podjetja Samsung Electronics je na svojem blogu razkril svoje razmišljanje o pametnih telefonih in namignil nekaj malih skrivnosti o novih izdelkih, ki prihajajo v februarju.

slikaSamsung je leta 2021 izdelal več kot 300 milijonov mobilnikov
21.01.2022

Glede na poročilo, ki ga je pridobil The Elec, Samsung ni dosegel svojega cilja za leto 2021 glede števila dobavljenih pametnih telefonov. Za to obstaja več razlogov, eden od njih pa je slabša prodaja linije Galaxy S21.

slikaXiaomi krepi svoj položaj na področju varnosti potrošniškega interneta stvari (IoT)
20.01.2022

Xiaomi, ki je vzpostavilo vodilno svetovno platformo za potrošniški AIoT (AI + IoT), je objavil nov niz predlaganih globalnih standardov za vlivanje zaupanja potrošnikom glede varnosti njihovih podatkov med uporabo izdelkov IoT.

slikaiPhone SE (2022) bo očitno še vedno videti kot nekaj iz leta 2017
19.01.2022

V začetku leta 2021 so se pojavile govorice, da bo imel naslednji iPhone SE sodobnejši videz. Zadnje čase pa se pojavlja več govoric, da bo imel iPhone SE (2022) dejansko enako obliko kot iPhone SE (2020), ki je pravzaprav reciklirana oblika iPhona 8 iz leta 2017.

slikaXiaomi pozdravlja ugotovitve Nemškega zveznega urada za informacijsko varnost
17.01.2022

Xiaomi je prejšnji teden prejel sporočilo Nemškega zveznega urada za informacijsko varnost (BSI), da je slednji zaključil pregled pametnih telefonov Xiaomi v Nemčiji. BSI je zaključil, da ne more identificirati nobenih nepravilnosti, ki bi zahtevale nadaljnje preiskave ali druge ukrepe. BSI tudi ni zaznal nobenega prenosa seznamov filtrov, kot je opisano v prvotnem poročilu.

članki

Nov čipset Snapdragon omogoča hitro polnjenje do 150 W


29.11.2021
Objavil: Dare Gliha

Qualcomm naj bi konec meseca predstavil nov čip, ki se bo imenoval Snapdragon 8 Gen 1. Digital Chat Station na Weibu trdi, da bodo nekateri mobilniki s tem čipom imeli hitro polnjenje s kar 150 W, vendar pa bodo predstavljeni kasneje, saj prva serija čipov ni pripravljena na take hitrosti polnjenja.

Če pogledamo med proizvajalce. Xiaomi in Motorola že imata v portfelju naprave z impresivno visoko stopnjo polnjenja, ki jih poganja čip Snapdragon. Gre za Xiaomi Mi 10 Ultra, ki omogoča polnjenje s 120 W, medtem ko Motorola Legion 2 Pro pa podpira 90 W prek svojih dveh USB-C vrat. Oba proizvajalca naj bi nova vrhunska mobilnika predstavila do konca leta 2021, kar pomeni, da še ne bosta ponujala novih višjih stopenj polnjenja.

Digital Chat Station še trdi, da bo Qualcomm zagotovil podporo za hitrosti do 150 W v drugi seriji čipov, ki bodo dostavljeni konec leta 2021, tako da bo le-ta poganjal naprave, ki bodo lansirane v prvem četrtletju 2022. Omenjena hitrost polnjenja sicer omogoča napolniti baterijo v zgolj 10 minutah.

Trenutni standard se imenuje Quick Charge 5 in omogoča hitrost polnjenja, ki mobilnik iz popolnoma prazne baterije do 50 % napolni v samo petih minutah. Tehnologija se imenuje Dual Charge, združuje pa 12 napetostnih, tokovnih in temperaturnih zaščit, ki zagotavljajo brezhibno delovanje. Pričakuje se, da bo novi standard v Snapdragonu 8 Gen 1 še nekoliko izboljšan, da bi s tem zagotovili moč polnjenja 150 W.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki