marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaHuawei Pura 70 Ultra z najboljšimi kamerami in najvišjo oceno v zgodovini Dxomark
24.05.2024

Globalni laboratorij za ocenjevanje fotografskih zmogljivosti kamer je pametnemu telefonu Huawei Pura 70 Ultra podelil najvišjo oceno v zgodovini ocenjevanja – kar 163 točk. Mobilnik je tako daleč za sabo pustil vse največje konkurente.

slikaProdaja pametnih telefonov v ZDA še naprej upada, Apple pa je še vedno na vrhu
22.05.2024

Družba Counterpoint Research je objavila analizo trga pametnih telefonov v Združenih državah Amerike za prve tri mesece leta 2024. Glede na poročilo so se pošiljke na letni ravni zmanjšale za 8 %, kar pomeni šesto zaporedno četrtletje medletnega upada.

slikaHONOR na mobilnikih Magic6 Pro in Magic V2 s programom za razvijalce Android 15 Beta
20.05.2024

HONOR je objavil, da je Android 15 Beta 1 na voljo razvijalcem naprav HONOR. Mobilnika HONOR Magic6 Pro in HONOR Magic V2 sta prvi napravi, ki bosta prejeli to posodobitev. Ta program razvijalcem HONOR ponuja zgodnji dostop do najnovejših posodobitev sistema Android, s čimer lahko preizkušajo nove funkcije in izboljšajo združljivost svojih aplikacij na vodilnih pametnih telefonih HONOR.

slikaiPhone 16 Pro naj bi imel za 20 % svetlejši zaslon
17.05.2024

Po novih govoricah iz Kitajske, ki jih je na Weibo objavil uporabnik Instant Digital, bo imel iPhone 16 Pro, ki bo prišel konec letošnjega leta, za 20 odstotkov svetlejši zaslon kot njegov predhodnik.

članki

Nov čipset Snapdragon omogoča hitro polnjenje do 150 W


29.11.2021
Objavil: Dare Gliha

Qualcomm naj bi konec meseca predstavil nov čip, ki se bo imenoval Snapdragon 8 Gen 1. Digital Chat Station na Weibu trdi, da bodo nekateri mobilniki s tem čipom imeli hitro polnjenje s kar 150 W, vendar pa bodo predstavljeni kasneje, saj prva serija čipov ni pripravljena na take hitrosti polnjenja.

Če pogledamo med proizvajalce. Xiaomi in Motorola že imata v portfelju naprave z impresivno visoko stopnjo polnjenja, ki jih poganja čip Snapdragon. Gre za Xiaomi Mi 10 Ultra, ki omogoča polnjenje s 120 W, medtem ko Motorola Legion 2 Pro pa podpira 90 W prek svojih dveh USB-C vrat. Oba proizvajalca naj bi nova vrhunska mobilnika predstavila do konca leta 2021, kar pomeni, da še ne bosta ponujala novih višjih stopenj polnjenja.

Digital Chat Station še trdi, da bo Qualcomm zagotovil podporo za hitrosti do 150 W v drugi seriji čipov, ki bodo dostavljeni konec leta 2021, tako da bo le-ta poganjal naprave, ki bodo lansirane v prvem četrtletju 2022. Omenjena hitrost polnjenja sicer omogoča napolniti baterijo v zgolj 10 minutah.

Trenutni standard se imenuje Quick Charge 5 in omogoča hitrost polnjenja, ki mobilnik iz popolnoma prazne baterije do 50 % napolni v samo petih minutah. Tehnologija se imenuje Dual Charge, združuje pa 12 napetostnih, tokovnih in temperaturnih zaščit, ki zagotavljajo brezhibno delovanje. Pričakuje se, da bo novi standard v Snapdragonu 8 Gen 1 še nekoliko izboljšan, da bi s tem zagotovili moč polnjenja 150 W.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki