marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Telefoniranje med nosečnostjo lahko otroka spremeni v samotarja


22.05.2008
Objavil: Dare Gliha

Na Danskem so opravili raziskavo (vključevala je preko 13.000 otrok), ki je pokazala, da so otroci, katerih mati uporablja mobilnik dva do trikrat dnevno, bolj nagnjeni k kasnejšim težavam v razmerjih.

Raziskava, ki je prva takega tipa, je bila izvedena s strani univerze California iz ZDA ter Aarhusa iz Danske. Raziskava je vključevala 13.159 mater, ki so se jim otroci rodili na Danskem v 90-tih letih prejšnjega stoletja.

Raziskava je tako pokazala, da imajo matere, ki mobilnik uporabljajo redno, kar za 64 odstotkov večjo možnost, da bodo rodile otroka, ki bo imel težave z vedenjem. Uporaba mobilnika s strani otrok v mladosti (do sedmega leta starosti) to številko dvigne za dodatnih 80 odstotkov.

Znanstveniki, ki so sodelovali v raziskavi so presenečeni nad rezultati, saj niso našli biološke razlage za ta pojav, zato so rezultate pripisali drugim faktorjem, kot je nedostopnost mater nagnjenim k uporabi mobilnika. Ne glede na rezultate, pa je potrebno te študije jemati z rezervo, saj ponavadi prikažejo ravno to, kar želijo prikazati naročniki same študije.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki