marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaV Indiji zaustavitev proizvodnje iPhonov
27.03.2020

Vlada v Indiji je zaradi koronavirusa odredila državno karanteno, ki bo prizadela okoli 1,3 milijarde ljudi. Posledično so na udaru tudi proizvodni obrati, med njimi sta tudi Foxconn in Winstron, ki proizvajata mobilnike iPhone.

slikaHuawei ponuja razširjeno garancijo za vse svoje naprave
26.03.2020

Da bi uporabnikom zagotovili brezskrbno uporabniško izkušnjo, se je Huawei odločil brezplačno podaljšati garancijo za vse svoje naprave. To velja za pametne telefone, prenosne in tablične računalnike, nosljive naprave in omrežne usmerjevalnike, ki jim izvirna garancija preneha veljati med 15. marcem in 15. junijem 2020. Tem izdelkom bo Huawei garancijo samodejno podaljšal do 15. junija 2020.

slikaApple želel uvesti politiko dveh naprav na nakup
25.03.2020

Reuters je poročal, da so se zaradi globalne pandemije koronavirusa pri Applu odločili, da uvedejo politiko nakupa zgolj dveh naprav naenkrat. To politiko je Apple zadnjič uporabil ob lansiranju prvega iPhona leta 2007.

slikaGoogle preklical konferenco I/O 2020
23.03.2020

Pred nekaj tedni se je Google odločil preklicato vsakoletno konferenco I/O 2020, ki bi sicer potekala maja v Kaliforniji, ZDA. Ta preklic je veljal za fizično obliko konference, pri podjetju so tedaj načrtovali spletno izvedbo.

slikaHMD Global predstavil novosti
20.03.2020

HMD Global je predstavil nove pametne telefone, novega člana iz družine originalnih, ter njihovo novo storitev podatkovnega gostovanja. Nokia 8.3 5G je prvi pametni telefon 5G Nokia, pridružili pa so se mu tudi novi Nokia 5.3, Nokia 1.3 ter najnovejši član iz družine originalnih 5310. HMD Global je prav tako vstopil v novo storitveno kategorijo, in sicer s storitvijo podatkovnega gostovanja HMD Connect global.

članki

Nokir E828


21.02.2007
Objavil: Andrej Bergant

Sicer bo tole že skoraj predstavitev novega telefona, pa vendar smo prispevek uvrstili med novice, saj je bolj zanimivost kot telefon, ki ga bo kdo v Sloveniji imel. Model imenovan Nokir E828.

V trgovini Brando iz Honk Konga so začeli prodajati nov telefon, Nokir E828 ki prihaja na trg z ogromno funkcijami in po smešno nizki ceni. Če na hitro pogledamo ime nad ekranom, bi verjetno vsak najprej prebral NOKIA, čeprav dejansko piše NOKIR. Kot da to ni dovolj, telefon tudi izgleda kot Nokiin model N73, le zadnja stran je malo drugačna. Cena po kateri se prodaja pa je 200 ameriških dolarjev oziroma približno 150 evrov.

Predvaja glasbo v MP3 formatu in videe v 3GP ter MP4 formatih. Za razliko od Nokie deluje samo v GSM omrežju in je zato prenos podatkov možen le preko GPRS povezave. Kamera je tudi slabša, slike ki jih lahko zajame imajo ločljivost le dva milijona točk. Diagonala ekrana pa meri 2,6 palca. Tista prava zanimivost ekrana pa je to, da je občutljiv na dotik in ravno v tem je boljši od "konkurence".

Po velikosti se malo razlikuje od Nokie N73, je malo širši vendar tanjši, njegove mere so 110 x 55 x 14 mm. S svojimi 104 grami je tudi lažji od Nokie, ima pa slabšo baterijo, v pripravljenosti naj bi vzdržala 140 ur in 4 ure pogovora.

V paketu sta priloženi dve bateriji, stylus pero za tipkanje in pisanje po ekranu, 128MB veliko microSD pomnilniško kartico, stereo slušalke, USB kabel, polnilec in navodila, ki pa so samo Kitajščini. Telefon ni ravno od nekega znanega proizvajalca, ampak kdo pa še gleda na to :).

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki