marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaElon Musk začasno ustavil nakup Twitterja
16.05.2022

Napoved Elona Muska o nakupu Twitterja je na družabnem omrežju precej odmevala, kresala so se mnenja, ali je to dobra, ali slaba novica. S strani Musk pa sedaj prihaja zanimiv obrat, saj je sporočil, da je posel "začasno ustavljen".

slikaHuawei vstopa v poslovno okolje
14.05.2022

Izvršni direktor podjetja Huawei Richard Yu je napovedal podporo rešitvam za pisarniška okolja, ki brezhibno delujejo s širokim naborom pametnih naprav, vključno s prenosnimi, namiznimi in tabličnimi računalniki, monitorji in nosljivimi napravami. Obravnavale bodo ključna področja, kot so javna uprava, izobraževanje, proizvodnja, promet, finance in energija.

slikaWhatsApp pričel uvajati reakcije na sporočila
13.05.2022

Funkcija odzivov na sporočila, ki jo je WhatsApp napovedal prejšnji mesec, je zdaj na voljo uporabnikom. Deluje podobno kot Facebookove reakcije - dolgo pritisnete sporočilo WhatsApp in izberete emotikon, s katerim želite reagirati.

slikaSnapdragon 8 Gen 1+ je prestavljen na drugo polovico leta 2022
11.05.2022

Qualcomm naj bi ta mesec predstavil čipovje Snapdragon 8 Gen 1+, vendar iz Kitajske prihajajo novice, da bomo platformo najverjetneje videli šele v drugi polovici leta. Po navedbah Digital Chat Station, ki je pri takšnih govoricah običajno točen, je razlog trenutna epidemična situacija na Kitajskem.

slikaApple ustavil proizvodnjo zaslonov OLED družbe BOE za iPhone 13
09.05.2022

Novo poročilo trdi, da je proizvodnja zaslona OLED za iPhone 13 v podjetju BOE od februarja ustavljena. Po navedbah korejskega časopisa The Elec je bila zasnova širine vezja spremenjena brez predhodnega dovoljenja, zato je Apple svojemu partnerju naročil, naj ustavi proizvodnjo.

članki

Nokir E828


21.02.2007
Objavil: Andrej Bergant

Sicer bo tole že skoraj predstavitev novega telefona, pa vendar smo prispevek uvrstili med novice, saj je bolj zanimivost kot telefon, ki ga bo kdo v Sloveniji imel. Model imenovan Nokir E828.

V trgovini Brando iz Honk Konga so začeli prodajati nov telefon, Nokir E828 ki prihaja na trg z ogromno funkcijami in po smešno nizki ceni. Če na hitro pogledamo ime nad ekranom, bi verjetno vsak najprej prebral NOKIA, čeprav dejansko piše NOKIR. Kot da to ni dovolj, telefon tudi izgleda kot Nokiin model N73, le zadnja stran je malo drugačna. Cena po kateri se prodaja pa je 200 ameriških dolarjev oziroma približno 150 evrov.

Predvaja glasbo v MP3 formatu in videe v 3GP ter MP4 formatih. Za razliko od Nokie deluje samo v GSM omrežju in je zato prenos podatkov možen le preko GPRS povezave. Kamera je tudi slabša, slike ki jih lahko zajame imajo ločljivost le dva milijona točk. Diagonala ekrana pa meri 2,6 palca. Tista prava zanimivost ekrana pa je to, da je občutljiv na dotik in ravno v tem je boljši od "konkurence".

Po velikosti se malo razlikuje od Nokie N73, je malo širši vendar tanjši, njegove mere so 110 x 55 x 14 mm. S svojimi 104 grami je tudi lažji od Nokie, ima pa slabšo baterijo, v pripravljenosti naj bi vzdržala 140 ur in 4 ure pogovora.

V paketu sta priloženi dve bateriji, stylus pero za tipkanje in pisanje po ekranu, 128MB veliko microSD pomnilniško kartico, stereo slušalke, USB kabel, polnilec in navodila, ki pa so samo Kitajščini. Telefon ni ravno od nekega znanega proizvajalca, ampak kdo pa še gleda na to :).

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki