marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

Izjemno uspešno leto finske Nokie


27.01.2006
Objavil: Thomas Bergant

Nokia je v letu 2005 zabeležila pozitivno rast prihodkov od prodaje in rast števila prodanih mobilnih telefonov v vseh svojih družbah.

Skupno so prihodki glede na leto 2004 narasli na 34,19 milijard evrov, kar je 16 odstotkov več kot leto poprej. Število prodanih mobilnikov družb Mobile Phones, Multimedia in Business Solutions je glede na leto 2004 naraslo za 28 odstotkov in doseglo 265 milijonov.

Jorma Ollila, generalni direktor in predsednik uprave družbe Nokia Corporation, je povedal, da je izjemno zadovoljen tako s poslovnimi rezultati zadnjega četrtletja kot z rezultati celotnega leta 2005. Prihodki od prodaje so glede na leto 2004 v preteklem letu narasli za 16 odstotkov, kar je največja zabeležena rast po letu 2000. Ollila je še dodal: »Zadovoljni smo z uspehom družbe Mobile Phones, prav posebej pa izstopa družba Multimedia, ki je zabeležila 63-odstotno rast prihodkov od prodaje, kar kaže, da je naša strategija mobilne konvergence usmerjena k pravim ciljem.« Prihodki od prodaje so v zadnjem četrtletju prvič presegli 10 milijard evrov in znašajo 10,33 milijarde evrov, kar je devet odstotkov več kot v istem obdobju lanskega leta.
Olli-Pekka Kallasvuo, ki bo nasledil sedanjega prvega moža Nokie, je dodal, da je v letu 2005 Nokia dosegla izjemne rezultate tudi na novih razvijajočih se tržiščih.

Zadnji dve leti precej narašča število prodanih mobilnikov v globalni mobilni industriji. Nokia ocenjuje, da je skupno število prodanih mobilnikov v letu 2005 naraslo za 24 odstotkov in doseglo številko 795 milijonov prodanih enot, medtem ko naj bi bilo do konca leta 2005 že 2,2 milijarde uporabnikov. Nokia je v letu 2005 prodala 265 milijonov svojih mobilnikov, kar je 28 odstotkov več kot prejšnje leto.
Nokia ocenjuje, da je skupno število prodanih pametnih telefon v letu 2005 doseglo 46,3 milijonov, medtem ko jih je bilo v letu 2004 prodanih 20,6 milijonov. Nokia je v tem letu prodaja 28,5 milijonov pametnih mobilnikov, kar je precej več kot v preteklem letu, ko je število znašalo 11,8 milijonov. V letu 2005 je Nokia prodaja kar 40 milijonov mobilnikov, ki imajo vgrajen glasbeni predvajalnik.

Nokia je zabeležila pozitivno rast tudi v družbi Networks, kjer so se v letu 2005 prihodki od prodaje povečali za dva odstotka na 6,6 milijarde evrov. Največjo rast prihodkov na področju omrežne infrastrukture je Nokia zabeležila v latinskoameriških in azijsko-pacifiških državah, manjše prihodke na trgih Kitajske in Severne Amerike, medtem ko tržišča Evrope stagnirajo.

Za leto 2006 Nokia predvideva 10-odstotno rast števila prodanih mobilnih telefonov, njen cilj pa je povečati tržni delež tako na področju mobilnih telefonov kot omrežne infrastrukture in še naprej utrjevati svoje vodilno mesto v mobilni industriji.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki