marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNEO sedaj tudi kot aplikacija za pametne TV sprejemnike
04.12.2020

Platforma NEO je odslej naročnikom televizije Telekoma Slovenije na voljo tudi kot aplikacija NEO TV Lite, ki deluje na pametnih TV sprejemnikih z operacijskim sistemom Android TV od različice 7.0 dalje. Na ta način je rešitev NEO naročnikom na voljo prek NEO Smartboxa, aplikacije NEO za mobitele in tablice ter odslej tudi aplikacije za pametne televizorje.

slikaA1 Slovenija omogoča plačevanje storitev in vsebin podjetja Apple preko mesečne položnice
04.12.2020

Danes so pri A1 Slovenija pričeli svojim naročnikom ponujati možnost plačevanja za njihove najljubše vsebine in storitve, ki jih ponuja podjetje Apple, vključno z aplikacijami iz App Store, Apple Music, Apple TV+, serijami in filmi iz aplikacije Apple TV, knjigami iz Apple Books in storitvi shranjevanja podatkov v oblaku iCloud z vsemi Applovimi izdelki prek mesečne položnice za mobilne storitve.

slikaFrancozi prvi z nalepko o popravljivosti naprav
02.12.2020

Prejšnji teden so Evropski poslanci glasovali o zakonu, ki bi potrošnikom zagotovil informacijo o popravljivosti naprave, ki jo kupujejo. S tem bi lahko še pred nakupom dobili informacijo o življenjski dobi naprave in njeni popravljivosti.

slikaNT Remote uspešno končana
30.11.2020

Microsoft je sporočil, da je bila letošnja virtualna konferenca NT Remote dobro sprejeta med udeleženci. V dveh dneh se je tako 946 udeležencev pridružilo 76 predavateljem na skupno 119 predavanjih, delavnicah in okroglih mizah, ki so potekali v okviru 6 tehnoloških in 10 poslovnih vsebinskih sklopov. Dogodek pa je podprlo kar 30 partnerjev.

slikaMediatek kupil Intlovo podjetje za upravljanje porabe energije
27.11.2020

Mediatek je sporočil, da je od Intla odkupil podjetje Enpirion, ki skrbi za rešitve upravljanja z energijo. Cena nakupa znaša 85 milijonov dolarjev. To je že drugo podjetje, ki ga je Intel prodal, lani je namreč Apple za milijardo dolarjev odkupil posel modemov za pametne telefone.

članki

Nokiina tovarna v Romuniji izdelala že milijon mobilnih telefonov


09.06.2008
Objavil: Sašo Mlakar

Po poročanju lokalnega časopisa Business Standard je Nokiina nova tovarna mobilnih telefonov v Romuniji izdelala že milijon mobilnih telefonov. Tovarna, ki se nahaja v vasi Jucu, na obrobju mesta Cluj, je začela proizvajati mobilne telefone v februarju in ima trenutno okoli 700 zaposlenih. Načrtujejo, da bo tovarna konec leta, ko bodo izrabljene polne proizvodne zmogljivosti, zaposlovala okoli 3.500 ljudi.

»Začetek proizvodnje v Romuniji je odličen, Nokiine stranke širom Evrope pa zadovoljne. Uspelo nam je pridobiti energične in predane zaposlene, sam pa sem prepričan, da bo ta tovarna postala zgled ostalim, vsaj kar se tiče kvalitete izdelkov,« je dejal glavni manager, John Guerry.

Nokia, ki je polemikam navkljub preselila tovarno iz Nemčije pa ni edina družba v romunskem mestu Cluj. Tu so prisotni tudi Vodafone, Orange, kakor tudi romunska družba, ki razvija programsko opremo. Širitev poslovnih objektov vrši velik pritisk na mesto, saj se je populacija iz 300.000 ljudi povečala na preko 500.000 v samo nekaj letih, predvsem na račun tehnoloških podjetij. Mesto ima dovolj kapacitet za zaposlene, problem pa bi v naslednjih letih lahko predstavljala infrastruktura. Medtem pa Cluj nedvomno postaja tehnološka prestolnica Romunije.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki