marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

slikaOnePlus Nord ni prestal testa upogljivosti
31.07.2020

Novo predstavljeni OnePlus Nord je cenejša različica modelov OnePlus 8 in 8 Pro, zato so pri podjetju zelo verjetno varčevali pri njegovi izdelavi. Uporablja manj zmogljiv procesor Snapdragon 765G, manjši zaslon in plastičen okvir.

slikaiPhone 12 šele konec oktobra?
29.07.2020

Applova nova generacija mobilnikov iPhone 12 bo na voljo šele konec oktobra oz. na začetku novembra. Vsaj tako v novem poročilu trdijo na japonski strani macotakara.jp.

slikaGoogle Pay dodaja podporo za nove banke
27.07.2020

Google Pay dobiva podporo za vse več finančnih institucij. Iz podjetja so sporočili, da so sedaj dodali podporo za novih 25 bank, od katerih je večina iz Evrope, nekaj novosti pa je tudi v Avstraliji in na Japonskem.

slikaNemci bodo lahko osebno izkaznico prenesli na Samsungov mobilnik
24.07.2020

Iz Nemčije prihaja zanimiva novica o dogovoru s podjetjem Samsung, ki bo državljanom omogočil namestitev osebne izkaznice na Samsungovih pametnih telefonih. To omogoča namensko razvita strojna arhitehtura, ki je plod sodelovanja med nemškim zveznim uradom za varnost informacij, Bundesdruckerei (bdr), Deutsche Telekom Security in Samsungom.

članki

Nokiin mobilnik z Androidom še vedno na testiranju?


23.09.2013
Objavil: Dare Gliha

Prejšnji teden je časnik New York Times razkril, da je Nokia pred objave prevzema s strani Microsofta preizkušala operacijski sistem Android na svojih pametnih mobilnikih. Sedaj se je izkazalo, da je projekt še vedno v teku.

Govorice je sprožil zapis na Weibo računu CTehnology, ki je tudi v preteklosti že izdal zanesljive informacije o mobilnih novostih. Nokia naj bi tako Android še vedno testirala v svojih prostorih na Kitajskem, točneje v mestu Beijing, kodno ime projekta pa je »Mountain View«.

Foxconn naj bi tako izdelal in dostavil okoli 10.000 prototipov, hkrati pa še vedno izdelujejo testne primerke. Projekt naj bi trajal še vsaj do novembra. Prototip mobilnika je zasnovan na Qualcom Snapdragon 200 8225Q čipu, kar nakazuje, da bo mobilnik v nižjem cenovnem razredu. Žal pa so to trenutno tudi vse znane specifikacije.

Ker bo nakup Nokie s strani Microsofta zelo verjetno potrjen, bo s tem zagotovo konec tudi projekta »mountain View«. Bi se pa po tem znalo kar nekaj testnih naprav znajti na spletu, zato bo zanimivo spremljati, kakšen prototip so si zamislili pri Nokii.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki