marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

slikaTelemach predstavil največjo 5G pokritost
08.09.2021

Telemach uspešno nadgrajuje svoje mobilno omrežje pete generacije, ki je sedaj na voljo že po enajstih večjih mestih po Sloveniji. Pri podjetju trdijo, da s tem uporabnikom nudijo največjo pokritost z gigabitnimi hitrostmi in pravo 5G uporabniško izkušnjo.

članki

Nokiin mobilnik z Androidom še vedno na testiranju?


23.09.2013
Objavil: Dare Gliha

Prejšnji teden je časnik New York Times razkril, da je Nokia pred objave prevzema s strani Microsofta preizkušala operacijski sistem Android na svojih pametnih mobilnikih. Sedaj se je izkazalo, da je projekt še vedno v teku.

Govorice je sprožil zapis na Weibo računu CTehnology, ki je tudi v preteklosti že izdal zanesljive informacije o mobilnih novostih. Nokia naj bi tako Android še vedno testirala v svojih prostorih na Kitajskem, točneje v mestu Beijing, kodno ime projekta pa je »Mountain View«.

Foxconn naj bi tako izdelal in dostavil okoli 10.000 prototipov, hkrati pa še vedno izdelujejo testne primerke. Projekt naj bi trajal še vsaj do novembra. Prototip mobilnika je zasnovan na Qualcom Snapdragon 200 8225Q čipu, kar nakazuje, da bo mobilnik v nižjem cenovnem razredu. Žal pa so to trenutno tudi vse znane specifikacije.

Ker bo nakup Nokie s strani Microsofta zelo verjetno potrjen, bo s tem zagotovo konec tudi projekta »mountain View«. Bi se pa po tem znalo kar nekaj testnih naprav znajti na spletu, zato bo zanimivo spremljati, kakšen prototip so si zamislili pri Nokii.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki