marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

slikaTelemach predstavil največjo 5G pokritost
08.09.2021

Telemach uspešno nadgrajuje svoje mobilno omrežje pete generacije, ki je sedaj na voljo že po enajstih večjih mestih po Sloveniji. Pri podjetju trdijo, da s tem uporabnikom nudijo največjo pokritost z gigabitnimi hitrostmi in pravo 5G uporabniško izkušnjo.

članki

Nokia znižala cene določenih mobilnikov


16.08.2008
Objavil: Dare Gliha

Nokia je v juliju znižala cene določenih večpredstavnih sporočil za do 10 odstotkov, z ukrepom pa upajo, da bodo prebrodili zmanjševanje prodaje. Najbolj so znižali modela 5310 in 5610, ravno tako pa so znižali ceno N81 8GB.

Znižanje cen je doprineslo k manjšemu padcu vrednosti delnic, vseeno pa je podjetje s to potezo poslalo močan udarec konkurentom.

»To je pravzaprav korak, kako pobegniti konkurenci, »j epovedal David Hallden, analitik pri Reutersu. Poteza se tudi lepo sklada z Nokiino zavezo vzhajajočim trgom Indije, Kitajske in delov Afrike, saj ti trgi zavirajo svetovno rast prodaje, zato so pri podjetju izdali serijo vstopnih mobilnikov, s katerim upajo na boljšo prodajo na teh trgih.

Za primerjavo, konkurenta Sony Ericsson in Motorola sta zopet malenkost zaspala in omogočila Nokii, da je prevzela glavnino svetovnega trga ter tako obdržala 40 odstotni delež.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki