marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

slikaHuawei gradi brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje
25.05.2020

Na dogodku 2020 Huawei Analyst Summit v kitajskem mestu Shenzhen so predstavniki podjetja Huawei Consumer BG z analitiki razpravljali o najnovejših tehnoloških trendih, inovativnih tehnologijah in razvoju ekosistema. Tema srečanja je bilo brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje, razprava pa se je dotaknila tudi smeri razvoja poslovanja.

slikaHMD Global za novega direktorja produktnega marketinga imenoval Adama Fergusona
22.05.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je danes imenoval Adama Fergusona za novega direktorja produktnega marketinga. Ferguson je nekdanji vodja marketinga za OnePlus v Evropi in ima bogate izkušnje na področju FMCG industrije. Bil je tudi na vodilnih marketinških položajih v EE, Nestle in Unilever.

članki

Nokia znižala cene določenih mobilnikov


16.08.2008
Objavil: Dare Gliha

Nokia je v juliju znižala cene določenih večpredstavnih sporočil za do 10 odstotkov, z ukrepom pa upajo, da bodo prebrodili zmanjševanje prodaje. Najbolj so znižali modela 5310 in 5610, ravno tako pa so znižali ceno N81 8GB.

Znižanje cen je doprineslo k manjšemu padcu vrednosti delnic, vseeno pa je podjetje s to potezo poslalo močan udarec konkurentom.

»To je pravzaprav korak, kako pobegniti konkurenci, »j epovedal David Hallden, analitik pri Reutersu. Poteza se tudi lepo sklada z Nokiino zavezo vzhajajočim trgom Indije, Kitajske in delov Afrike, saj ti trgi zavirajo svetovno rast prodaje, zato so pri podjetju izdali serijo vstopnih mobilnikov, s katerim upajo na boljšo prodajo na teh trgih.

Za primerjavo, konkurenta Sony Ericsson in Motorola sta zopet malenkost zaspala in omogočila Nokii, da je prevzela glavnino svetovnega trga ter tako obdržala 40 odstotni delež.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki