marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Nokia Zemljevidi z izboljšanimi funkcijami – sedaj tudi za Android in iOS


10.08.2011
Objavil: Dare Gliha

Nokia Zemljevidi postajajo boljši in boljši. Nokiini brezplačni mobilni zemljevidi z možnostjo navigacije so z najnovejšo posodobitvijo postali enostavnejši za upravljanje, hkrati pa ponujajo številne nove navigacijske funkcije doma in v tujini. Nokia Zemljevidi so sedaj brezplačno na razpolago tudi za naprave z operacijskima sistemoma Android in iOS.

Preprosto upravljanje

Najnovejša posodobitev prinaša izboljšan uporabniški vmesnik z dodatnimi ikonami za še boljšo preglednost. Uporabnik se lahko tako z zgolj enim klikom prijavi na lokacijo ali dostopa do avtomatske navigacije, zemljevidov in vodiča po mestu. Večje ikone še dodatno olajšajo tudi uporabo navigacijskih orodij med vožnjo. Prav tako je poenostavljena zamenjava prikaza med časom prihoda in destinacijo.

Dodatne funkcije

V najnovejši različici Nokia Zemljevidov lahko uporabnik določi destinacijo neposredno z vizitke stika ter deli priljubljene lokacije s prijatelji in družino prek elektronske pošte ali družbenih omrežij. Nova orodja so tudi hitro iskanje med priljubljenimi lokacijami, vremenske informacije za izbrano lokacijo in sveže prometne informacije, ki vključujejo opozorila o zastojih in predlagane obvoze (trenutno na razpolago v Nemčiji, Franciji, Veliki Britaniji, Rusiji in ZDA).

Novi v mestu?

Novi Nokia Zemljevidi vključujejo tudi simbole, ki označujejo znamenitosti, restavracije, priljubljene lokacije za nočno življenje in najprimernejše lokacije za nakupovanje. Uporabnik lahko tako tudi v popolnoma nepoznanem mestu najde vse restavracije v bližini ter se obenem seznani z ocenami, ki so jim jih pripisale neodvisne organizacije – na primer Lonely Planet in Qype – in uporabniki zemljevidov. Zelo priročno orodje je tudi t. i. toplotni zemljevid. Uporabnik lahko z enim klikom izbere kategorije, kot so nakupovanje, hrana, kultura in znamenitosti. Kategorije se nato enako kot pri običajnih toplotnih zemljevidih prikažejo na zemljevidu glede na njihovo koncentracijo na izbranem območju.

Še več mest v 3D pogledu

Od aprila 2011 Nokia Zemljevidi možnost uporabe 3D pogleda ponujajo za 20 evropskih in ameriških mest. Med njimi so tudi Dunaj, Barcelona, Benetke in New York. V najnovejšo različico Nokia Zemljevidov so dodani tudi 3D zemljevidi Melbourna, Cape Towna in Sydneyja.

Brezplačno doma in po svetu

Nokia Zemljevidi so dostopni tudi v načinu brez povezave. Ker torej ne zahtevajo prenosa podatkov, so popolnoma brezplačni. To je še posebej dobrodošlo pri uporabi v tujini. Nokia Zemljevidi ponujajo zemljevide 180 držav, pri čemer jih je 80 na razpolago tudi v načinu brez povezave.

Uporabniki lahko najnovejšo posodobitev Nokia Zemljevidov v beta različici 3.08 prenesejo s spletnega portal Beta Labs. Posodobitev deluje na vseh napravah z operacijskim sistemom Symbian^3 (oziroma Symbian Anna), na primer na novih pametnih telefonih Nokia E6 in Nokia X7 ter na telefonih Nokia C6-01, Nokia C7, Nokia E7 in Nokia N8.

Nokia Zemljevidi za uporabnike operacijskih sistemov Android in iOS

Nokia Zemljevidi so sedaj na razpolago tudi za iPhone, iPod touch, iPad z iOS ter naprave z operacijskima sistemoma Android 2.2 in Android 2.3. Vsi uporabniki naprav z brskalnikom, ki podpira jezik HTML5, lahko preprosto prenesejo spletno aplikacijo z m.maps.nokia.com. Beta različica vključuje vse ključne funkcije za 113 držav in ponuja običajne storitve Nokia Zemljevidov. Mednje na primer sodijo načrtovanje poti za potovanje z avtom ali peš, vsebine zunanjih ponudnikov, kot sta Lonely Planet ali TripAdvisor, ter družbena omrežja.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki