marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaRuben Lehmann prevzema mesto direktorja za Evropo v podjetju HMD Global
26.02.2020

Podjetje HMD Global, dom telefonov Nokia, je naznanilo, da je Ruben Lehmann prevzel mesto direktorja za evropski trg. Njegove ključne naloge, ki jih bo pod vodstvom generalnega direktorja Floriana Seiche opravljal v pisarni v Švici, bodo osredotočene na razvoj, prodajo in poslovanje znamke Nokia na evropskem trgu.

slikaHuawei z napravami naslednje generacije vstopa v obdobje omrežja 5G
24.02.2020

Podjetje Huawei Consumer BG je v Barceloni predstavilo vrsto novih izdelkov in strategij za omrežja 5G, ki prikazujejo vse zmogljivosti in celovitost Huaweievega ekosistema za vse primere rabe naprav in storitev.

slikaDanes bi se moral pričeti mobilni kongres MWC 2020
24.02.2020

Danes bi se v Barceloni moral pričeti mobilni kongres, ki pa je bil pred dobrimi štirinajstimi dnevi s strani organizatorja odpovedan. Popolna odpoved je bila pravzaprav logična poteza, saj so vsi večji proizvajalci kot za stavo odpovedovali sodelovanje. Razlog? Strah pred korona virusom, ki razsaja na Kitajskem.

slikaApple naj bi iPhone SE 2 predstavil 31. marca
21.02.2020

Zadnje čase se je pojavljalo vse več novic o novem najugodnejšem iPhonu SE2 oz. iPhonu 9. Predvidevalo se je, da ga bo Apple predstavil sredi marca, sedaj pa je prišla novica, da je dogodek prestavljen na zadnji dan marca.

slikaTelefoni Nokia prejeli šest nagrad na iF DESIGN Awards 2020
19.02.2020

HMD Global je na iF DESIGN Awards 2020 dobil nagrade za šest telefonov Nokia za izjemen dizajn. HMD Global je neomajen pri svoji zavezi, da bo vsem oboževalcem po vsem svetu v vseh cenovnih razredih zagotovil vrhunske telefone, ki poosebljajo nordijsko dediščino.

članki

Nokia Zemljevidi: lokacijske storitve za izboljševanje vsakdana

Deli z ostalimi

09.11.2011
Objavil: Dare Gliha

S ciljem stalno izboljševati na lokaciji temelječe storitve je Nokia predstavila najnovejšo različico Nokia Zemljevidov in aplikacijo Nokia Drive za sistem Windows Phone. Z aplikacijami, ki so povezane z Zemljevidi in so bile predstavljene na dogodku Nokia World, Nokia Zemljevidi postajajo privlačni za dnevne migrante, obenem pa omogočajo iskanje zanimivih točk tudi v domačem kraju.

Poleg vrhunske brezplačne navigacije za vožnjo in hojo v več kot 100 svetovnih državah Nokia Zemljevidi ponujajo aplikacijo Nokia Public Transport, s katero lahko uporabnik neposredno na mobilni napravi sledi informacijam o javnem prevozu v več kot 430 svetovnih mestih. Aplikacija vključuje tudi možnost do minute natančnega neposrednega posodabljanja voznih redov avtobusnih in železniških linij v 45 mestih.

Nokia je predstavila še storitev Nokia Pulse, ki omogoča dodajanje lokacije v pogovore s stiki prek zasebnega pošiljanja posodobitev in fotografij s podatki o lokaciji. Predstavljena je bila tudi aplikacija Nokia Live View, ki kamero pretvori v pravo orodje za ustvarjanje obogatene resničnosti. Uporabnik telefon preprosto usmeri proti zgradbi ali cesti, aplikacija Nokia Live View pa neposredno na sliki izpiše imena posameznih točk. Z enim samim klikom lahko tako uporabnik dostopa do podrobnih informacij o podjetjih, restavracijah ali znamenitostih.

Nokia je najavila še:
• Nokia Zemljevidi sedaj poganjajo Yahoo! Maps, kar se bo najprej udejanjilo za ZDA in Kanado.
• Dogovor z New York Metropolitan Transit Authority o razvoju rešitve za nakupovanje kart prek pametnih telefonov s podporo tehnologiji NFC. Poskusno bo rešitev uvedena še pred koncem leta 2011 za nakup kart na regionalnih primestnih vlakih v New Yorku.

Vse predstavljene aplikacije so dostopne na platformi Nokia Beta Labs.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki