marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple iPhone 12 z magnetnim priklopom brezžičnega polnjenja?
12.08.2020

Apple že v nekaj generacij iPhonov vgrajuje brezžično polnjenje, najnovejša generacija pa naj bi po nekaterih poročanjih dobila še dodatek, ki bo izboljšal uporabniško izkušnjo pri btovrstnem polnjenju.

slikaEkosistem HMS dosegel nov mejnik
10.08.2020

Huawei je predstavil napredek glede ekosistema mobilnih storitev HMS in trgovine z aplikacijami AppGallery. Ekosistem HMS je osegel že 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav s celega sveta (32 % več kot v enakem obdobju lani), število registriranih razvijalcev pa se je povzpelo na 1,6 milijona (76 % medletna rast). Razvijalci so funkcionalnosti HMS Core integrirali že v več kot 81.000 aplikacij.

slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

članki

Nokia Zemljevidi: lokacijske storitve za izboljševanje vsakdana


09.11.2011
Objavil: Dare Gliha

S ciljem stalno izboljševati na lokaciji temelječe storitve je Nokia predstavila najnovejšo različico Nokia Zemljevidov in aplikacijo Nokia Drive za sistem Windows Phone. Z aplikacijami, ki so povezane z Zemljevidi in so bile predstavljene na dogodku Nokia World, Nokia Zemljevidi postajajo privlačni za dnevne migrante, obenem pa omogočajo iskanje zanimivih točk tudi v domačem kraju.

Poleg vrhunske brezplačne navigacije za vožnjo in hojo v več kot 100 svetovnih državah Nokia Zemljevidi ponujajo aplikacijo Nokia Public Transport, s katero lahko uporabnik neposredno na mobilni napravi sledi informacijam o javnem prevozu v več kot 430 svetovnih mestih. Aplikacija vključuje tudi možnost do minute natančnega neposrednega posodabljanja voznih redov avtobusnih in železniških linij v 45 mestih.

Nokia je predstavila še storitev Nokia Pulse, ki omogoča dodajanje lokacije v pogovore s stiki prek zasebnega pošiljanja posodobitev in fotografij s podatki o lokaciji. Predstavljena je bila tudi aplikacija Nokia Live View, ki kamero pretvori v pravo orodje za ustvarjanje obogatene resničnosti. Uporabnik telefon preprosto usmeri proti zgradbi ali cesti, aplikacija Nokia Live View pa neposredno na sliki izpiše imena posameznih točk. Z enim samim klikom lahko tako uporabnik dostopa do podrobnih informacij o podjetjih, restavracijah ali znamenitostih.

Nokia je najavila še:
• Nokia Zemljevidi sedaj poganjajo Yahoo! Maps, kar se bo najprej udejanjilo za ZDA in Kanado.
• Dogovor z New York Metropolitan Transit Authority o razvoju rešitve za nakupovanje kart prek pametnih telefonov s podporo tehnologiji NFC. Poskusno bo rešitev uvedena še pred koncem leta 2011 za nakup kart na regionalnih primestnih vlakih v New Yorku.

Vse predstavljene aplikacije so dostopne na platformi Nokia Beta Labs.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki