marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Nokia z novimi cenovno dostopnimi mobilnimi napravami za države v razvoju


05.11.2008
Objavil: Dare Gliha

Z željo po premostitvi digitalne vrzeli je Nokia predstavila vrsto cenovno dostopnih mobilnih naprav in novih inovativnih storitev namenjenih prebivalcem držav v razvoju. Poleg Nokiinega cenovno najugodnejšega mobilnika in prvega mobilnika z integriranim digitalnim glasbenim predvajalnikom je Nokia predstavila tudi vrsto storitev, ki bodo v pomoč pri odkrivanju moči svetovnega spleta v državah v razvoju.

Ocenjene maloprodanje cene novih naprav se bodo gibale med 25 in 90 evri, predvidoma pa bodo v državah v razvoju na voljo pred koncem tekočega leta.Nabor pripadajočih spletnih storitev pa bo Nokia lansirala v začetku leta 2009.

“V letu 2002 je Nokia predstavila svojo strategijo zniževanja stroškov pridobitve in uporabe mobilnih naprav ter uporabe koristi mobilne telefonije tudi za prebivalce držav v razvoju. Danes razširjamo to vizijo s predstavitvijo večjega števila naprav in storitev, s katerimi želimo prebivalstvu držav v razvoju ponuditi in omogočiti izkustvo moči spleta” pravi Robert Andersson, izvršni podpredsednik, Device, Nokia. “ Mobilna naprava in svetovni splet predstavljata priložnost za medsebojno povezovanje ljudi, dostopanje do informacij, novic in zabave ter izmenjavo vsebin. V Nokii verjamemo, da je mogoče s proizvodi in storitvami, ki so cenovno ugodne, primerne in preproste za uporabo, v državah v razvoju spodbuditi rast spleta preko mobilnosti.”

Prve storitve, ki jih bo Nokia ponudila v držav v razvoju, bodo osredotočene na elektronsko pošto, kmetijstvo in izobraževanje. Glede na povratne informacije uporabnikov so omenjene storitve in vsebine tiste, po katerih je v teh državah največje povpraševanje.

Mail on Ovi, ki ga je mogoče uporabljati na napravah Nokie serije 40, ponuja možnost odpiranja računa za elektronsko pošto neposredno na mobilnem telefonu brez uporabe osebnega računalnika. S tem bo milijonom uporabnikom dana možnost ustvarjanja prve spletne identitete in priložnost za nove načine komuniciranja. Storitev Mail on Ovi je lahko poiskati, nastaviti in uporabljati s takojšnjim neposrednim dostopom do elektronske pošte na mobilnem telefonu. Poiskusno različico storitve Mail on Ovi bo Nokia lansirala na nekaj izbranih trgih do konca novembra 2008. Globalno pa bo Mail on Ovi na voljo na vseh novih Nokiah serije 40 do konca leta 2008.

Nokia Life Tools je vrsta inovativnih informacij iz področja kmetijstva in izobraževalnih storitev oblikovanih posebej za podeželje držav v razvoju. Nokia Life Tools pomaga zaobiti manjko informacij, saj priskrbuje kmetovalce in študente s pravočasnimi in relevantnimi informacijami. Do omenjenih storitev uporabniki dostopajo preko slikovno zasnovanega in grafično obogatenega uporabniškega vmestnika z dopolnjujočim tabelarnim prikazom, ki lahko simultano prikaže informacije kar v dveh jezikih. Za omenjenim uporabniškim vmestnikom pa poteka komunikacija preko SMS sporočil, ki dostavljajo ključne informacije ter zagotavljajo, da storitev deluje povsod, kje delujejo tudi mobilni telefoni brez nepotrebnih dodatnih nastavitev ali GPRS signala. V Nokii načrtujejo, da bodo storitev zagnali v prvi polovici leta 2009. Prvi trg, kjer bo Nokia Life Tools na voljo, bo Indija. Nokia v Indiji stavi predvsem na vodilna modela Nokia 2323 classic in Nokia 2330 classic. Kasneje v letu 2009 pa pri Nokii načrtujejo razširitev storitve tudi na izbrane azijske in afriške države.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki