marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMediatek kupil Intlovo podjetje za upravljanje porabe energije
27.11.2020

Mediatek je sporočil, da je od Intla odkupil podjetje Enpirion, ki skrbi za rešitve upravljanja z energijo. Cena nakupa znaša 85 milijonov dolarjev. To je že drugo podjetje, ki ga je Intel prodal, lani je namreč Apple za milijardo dolarjev odkupil posel modemov za pametne telefone.

slikaApple sklenil poravnavo v aferi "batterygate"
25.11.2020

Apple je poskušal prikrito odpraviti težavo z baterijo na telefonih iPhone izdanih med letoma 2014 in 2016 tako, da jih je upočasnil. Ta poteza je bila hitro odkrita, vse skupaj pa je privedlo celo do skupinske tožbe.

slikaPričela se je Microsoftova NT konferenca, letos v virtualni obliki NT Remote
24.11.2020

Z uvodnim nagovorom Microsoftovega predsednika Brada Smitha se je danes začel osrednji del konference NT Remote, največjega virtualnega poslovno-tehnološkega dogodka v Sloveniji.

slikaSamsung Galaxy Z Fold3 s podzaslonsko kamero?
23.11.2020

Po spletu se zadnji mesec pojavljajo govorice, da naj bi Samsung pri novi generacijo prepogljivega mobilnika Galaxy Z Fold3 prvič uporabil podzaslonsko kamero. Sedaj je te govorice podkrepil ETNews, ki še navaja, da bo serija Galaxy S21 brez te novitete.

slikaHuawei v Evropi zagotavlja 220.000 delovnih mest
20.11.2020

Analitska hiša Oxford Economics je pred kratkim objavila poročilo z naslovom »Ekonomski učinki družbe Huawei« v katerem so ugotovili, da je Huawei v letu 2019 prispeval 16,4 milijarde EUR k evropskemu BDP ter podprl 224.300 delovnih mest. Huawei je v tem obdobju prispeval tudi 6,6 milijard EUR davčnih prihodkov uradnim evropskim organom.

članki

Bo Nokia preklopila na Windows Mobile operacijski sistem?


23.02.2008
Objavil: Borut Groboljšek

Mnogi se vse od pojava iPhone-a na prodajnih policah sprašujejo, kako bo v prihodnosti izgledal operacijski sistem Windows Mobile. Ker se njihov njihov tržni delež vztrajno niža, hkrati pa se spleta nova platforma - Googlov Android, so se pri Microsoftu odločili za aktivno vlogo v obliki partnerstva z največjim zagovornikom Symbiana, Nokio.

Po besedah Microsoftovega nekdanjega direktorja za marketing, je podjetje blizu sklenitve dogovora z Nokio, ki naj bi trgu ponudila svoje telefone z operacijskim sistemom Windows Mobile. Čeprav bivši vodilni ni razlagal podrobnosti, je dejal, da bi z novim dogovorom med Nokio in Microsoftom, lahko sodelovanje razširili tudi na to, da bi Nokiini telefoni tekli na Windows Mobile.

Kot je poznano je Nokia velik zagovornik Symbian operacijskega sistema in v svojih telefonih vključuje le del podpore iz Microsoftovega operacijskega sistema. Če pa bo prišlo do napovedanega dogovora, pa bi se lahko celotna industrija mobilnih telefonov lahko postavila na glavo.

Trenutno ima Symbian vodilni delež s 65 odstotki, medem kot ima Windows Mobile le 12 odstotni tržni delež. Še bolj pomembno pa je, da ima Nokia kar 53 odstotni delež na trgu pametnih telefonov in Nokiin preklop na Windows Mobile bi razmerja lahko postavil na glavo.

Trenutno ni nobenih podatkov, kako blizu sta z dogovorom obe podjetji, namiguje pa se, da bi lahko dogovor objavili kmalu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki