marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

slikaHuawei gradi brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje
25.05.2020

Na dogodku 2020 Huawei Analyst Summit v kitajskem mestu Shenzhen so predstavniki podjetja Huawei Consumer BG z analitiki razpravljali o najnovejših tehnoloških trendih, inovativnih tehnologijah in razvoju ekosistema. Tema srečanja je bilo brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje, razprava pa se je dotaknila tudi smeri razvoja poslovanja.

slikaHMD Global za novega direktorja produktnega marketinga imenoval Adama Fergusona
22.05.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je danes imenoval Adama Fergusona za novega direktorja produktnega marketinga. Ferguson je nekdanji vodja marketinga za OnePlus v Evropi in ima bogate izkušnje na področju FMCG industrije. Bil je tudi na vodilnih marketinških položajih v EE, Nestle in Unilever.

članki

Nokia z opozorilom za varčevanje z elektriko


16.05.2007
Objavil: Dare Gliha

Družba Nokia je na trg poslala prve mobilne telefone, ki uporabnike opozarjajo, da polnilnik po tem, ko je baterija napolnjena, izključijo iz omrežja. Tako ravnanje bi lahko letno privarčevalo dovolj elektrike za 85.000 gospodinjstev. Opozorila bodo najprej na voljo na novih modelih Nokia 1200, Nokia 1208 in Nokia 1650, nato pa jih bo družba namestila na vse svoje modele.

Kirsi Sormunen, član uprave družbe zadolžen za varstvo okolja, je dejal: "Približno dve tretjini vse električne energije, ki jo porabi mobilni telefon, se porabi po izključitvi telefona iz polnilnika, ki pa ostane priključen na omrežje. Količino te nepotrebno porabljene energije želimo zmanjšati, zato naše polnilnike načrtujemo tako, da porabijo kar najmanj energije. Nova opozorila pri tem igrajo pomembno vlogo, saj uporabnike spodbujajo, da nam pri doseganju tega cilja pomagajo tako, da polnilnike izključijo."

Opozorila predstavljajo eno od okoljskih pobud, katero so se proizvajalci mobilnih telefonov pod vodstvom družbe Nokia odločili izpeljati v letošnjem letu. Nokia je prva med proizvajalci, ki je ta opozorila uporabila pri svojih telefonih.

Pri družbi Nokia so se odločili, da bodo z opozorili najprej opremili telefone namenjene najširši skupini uporabnikov, da bi tako karseda povečali količino morebitno privarčevane energije. Modeli Nokia 1200, Nokia 1208 in Nokia 1650 so namenjeni široki potrošnji na hitro rastočih trgih kot so Indija, Kitajska in države Latinske Amerike.

Nameščena opozorila so zadnja v vrsti pobud družbe za varčevanje z energijo. Najnovejši seriji polnilnikov je zaradi njihove varčnosti ameriška Agencija za zaščito okolja (EPA) lani podelila oznako Energy Star. Polnilniki, ki jih družba Nokia prodaja od leta 2005 porabijo od 50 do 70 % manj elektrike od standardov EPA, ki jih je potrebno izpolniti za pridobitev oznake Energy Star. Polnilniki izpolnjujejo tudi najstrožje zahteve Evropske Unije.

Družba Nokia si je zadala ambiciozne cilje za nadaljnje zmanjšanje električne porabe svojih polnilnikov. Načrtuje namreč, da bo do leta 2010 za 50 % zmanjšala porabo svojih polnilnikov, ko so le-ti priključeni na omrežje, ne pa tudi v telefon.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki