marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung postavlja nove standarde in napoveduje prihod najpomembnejše naprave serije S
24.01.2022

TM Roh, predsednik in vodja poslovanja MX (Mobile eXperience) podjetja Samsung Electronics je na svojem blogu razkril svoje razmišljanje o pametnih telefonih in namignil nekaj malih skrivnosti o novih izdelkih, ki prihajajo v februarju.

slikaSamsung je leta 2021 izdelal več kot 300 milijonov mobilnikov
21.01.2022

Glede na poročilo, ki ga je pridobil The Elec, Samsung ni dosegel svojega cilja za leto 2021 glede števila dobavljenih pametnih telefonov. Za to obstaja več razlogov, eden od njih pa je slabša prodaja linije Galaxy S21.

slikaXiaomi krepi svoj položaj na področju varnosti potrošniškega interneta stvari (IoT)
20.01.2022

Xiaomi, ki je vzpostavilo vodilno svetovno platformo za potrošniški AIoT (AI + IoT), je objavil nov niz predlaganih globalnih standardov za vlivanje zaupanja potrošnikom glede varnosti njihovih podatkov med uporabo izdelkov IoT.

slikaiPhone SE (2022) bo očitno še vedno videti kot nekaj iz leta 2017
19.01.2022

V začetku leta 2021 so se pojavile govorice, da bo imel naslednji iPhone SE sodobnejši videz. Zadnje čase pa se pojavlja več govoric, da bo imel iPhone SE (2022) dejansko enako obliko kot iPhone SE (2020), ki je pravzaprav reciklirana oblika iPhona 8 iz leta 2017.

slikaXiaomi pozdravlja ugotovitve Nemškega zveznega urada za informacijsko varnost
17.01.2022

Xiaomi je prejšnji teden prejel sporočilo Nemškega zveznega urada za informacijsko varnost (BSI), da je slednji zaključil pregled pametnih telefonov Xiaomi v Nemčiji. BSI je zaključil, da ne more identificirati nobenih nepravilnosti, ki bi zahtevale nadaljnje preiskave ali druge ukrepe. BSI tudi ni zaznal nobenega prenosa seznamov filtrov, kot je opisano v prvotnem poročilu.

članki

Nokia v letu 2010 z manjšo proizvodnjo pametnih mobilnikov?


15.12.2009
Objavil: Klemen Sterle

Mobilnemu trgu očitno trenutno ustreza bolj poceni del tržišča, zato je tudi Nokia začela razmišljati v tej smeri. Priznali so, da se spogledujejo z zmanjšanjem proizvodnje pametnih in mobilnikov višjega razreda, tudi zaradi konkurence in njihove ponudbe.

Čeprav užvajo na trgu vodilno vlogo tako na segmentu pametnih mobilnikov, kot tudi njihovih bratov iz nižjih in cenejših razredov je njihova želja zaščititi svoje produkte, saj vidijo precejšnjo konkurenco predvsem v srednjem in nizkem cenovnem razredu pametnih mobilnikov.

V letu 2009 je Nokia spravila na trg približno 20 mobilnikov visokega razreda, vključujoč N97, 5800 in E75, je pa tudi precej povečala proizvodnjo poceni telefonov, ki prinašajo dobiček predvsem v državah brez kakšne posebne infrastrukture. Ampak ko pride do varovanja določenega dela elementa posla, bo morda Nokia kljub lepemu položaju na trgu mogoče morala zmanjšati svoj delež pri pametnih mobilnikih z namenom ustrezno ugoditi zahtevam trga po cenejših mobilnikih.

Nokia bo definitivno uporabila vsa sredstva za ohranitev svojega deleža na trgu,prav tako se bodo potrudili tudi za morebitno povečanje le-tega, vsekakor pa očitno premišljujejo o bolj racionalnih investicijah v svoje projekte.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki