marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

Nokia in Animateka pripravili natečaj na temo animacije


23.10.2006
Objavil: Thomas Bergant

Nokia je skupaj z Mednarodnim festivalom animiranega filma Animateka pripravila natečaj 'Ustvarjalni izziv 2006', v katerem lahko sodelujejo vsi, ki si želijo ustvarjati. Letošnji natečaj je že šesti zapovrstjo, vsak posamezni natečaj pa mlade ustvarjalce postavi pred drugačno nalogo.

Na letošnjem natečaju je mogoče sodelovati z animacijo, ki je narejena s pomočjo mobilnega telefona, ali kratkim videom na temo animacije.

Podjetje Teleray, ki je zastopnik družbe Nokia Corporation v Sloveniji, je letošnji generalni pokrovitelj Mednarodnega festivala animiranega filma Animateka, ki že tradicionalno poteka v mesecu decembru. Jože Žlender, direktor podjetja Teleray, je poudaril: »Nokia v Sloveniji že redno podpira tako športne kot kulturne dejavnosti. Lani je bil eden naših večjih kulturno-umetniških projektov pokroviteljstvo razstave izdelkov mojstra finskega oblikovanja Tapia Wirkkale v Arhitekturnem muzeju v Ljubljani, v drugi polovici letošnjega leta pa smo se osredotočili na festival Animateka. Veseli smo, da smo uspeli v okviru pokroviteljstva skupaj s festivalom Animateka pripraviti ustvarjalni natečaj za vse mlade in mlade v srcu. S tem natečajem jim ponujamo možnost izražanja in ustvarjanja.«

Letošnji 'Ustvarjalni izziv' ponuja dva različna tematska natečaja. Za vse, ki bi se radi preizkusili v resni animaciji, je Nokia skupaj z Animateko in animatorkama Živo Moškrič in Matejo Starič pripravila navodila, ki vključuje vse korake od samega začetka fotografiranja s telefonom do kasnejše izdelave animacije s pomočjo računalnika.
Za vse, ki imajo manj časa ali želijo nekoliko lažjo nalogo, je na voljo možnost, da s pomočjo kamere vgrajene v mobilni telefon posnamejo kratki video na temo animacije.

Najboljša v obeh natečajih bosta prejela žepni multimedijski računalnik Nokia N93, ki je telefon, kamera in pregledovalnik v enem in ponuja:
• snemanje videa v kakovosti kot DVD s 30 slikami na sekundo,
• 3x optična povečava in stabilizacija video slike,
• kamera z ločljivostjo 3,2 milijona slikovnih pik z optiko Carl Zeiss,
• povezovanje prek tehnologij UMTS, WLAN ali Bluetooth,
• vse funkcije pametnega telefona.

Izbrana dela po mnenju strokovne žirije pa bodo prikazana na festivalu Animateka v mesecu decembru. Strokovno žirijo sestavljajo: Igor Prassel, direktor festivala Animateka, Matej Lavrenčič, animator in ilustrator, ki je izdelal tudi animirani oglas za predstavitev Nokia na festivalu, Edo Nasufovič, Studio 37. Natečaj poteka do 30. novembra 2006.
Več o natečaju 'Ustvarjalni izziv' je na voljo na: www.nokia.si/izziv

Animateka je mednarodni festival animiranega filma, ki bo letos potekal že tretjič, in sicer med 12. in 16. decembrom, v ljubljanskem Kinodvoru.
Animateka vsako leto v tekmovalnem programu predstavi novo produkcijo kratkometražnega animiranega filma v Vzhodni in Srednji Evropi, tako slovenskemu občinstvu kot avtorjem ter drugim poznavalcem animiranega filma iz tujine. V posebnih programih pa festival ponuja celovečerne poslastice, najboljše evropske animirane filme in animirane ter igrane kratkometražne filme iz nordijskih držav.
Svoje filme ali filme svojih šol ter festivalov predstavlja tudi mednarodna žirija, ki pa ima na Animateki težko nalogo: izbrati najboljši film festivala. Tudi občinstvo ima možnost glasovanja za svojo najljubšo animacijo. Nagrajenci Animateke potujejo v programu »Najboljši na Animateki« po celem svetu in obiščejo različne svetovne festivale in druge filmske hiše. Letos smo bili v Bratislavi (Slovaška), na Taboru (Hrvaška), v New Yorku (ZDA) in Karlovyih Varyih (Češka). Več informacij o festivalu preberite na spletni strani www.animatekafestival.org.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki