marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung predstavil nov senzor za ure BioActive
19.07.2024

Samsung vodi inovacije digitalnega zdravja in pomaga spremljati zdravje, dobro formo in kondicijo z združevanjem vpogledov ter meritev, da bi uporabnikom omogočil jasno in podrobno izkušnjo dobrega počutja.

slikaBaterija iPhona 16 Pro Max z večjo gostoto baterijskih celic
17.07.2024

Apple si prizadeva najti način za lažjo zamenjavo baterij iPhonov, da bi zadostili predpisom EU. Podjetje bo lepilne zavihke, ki držijo baterijo na mestu, nadomestilo s kovinskim držalom, ki se odpre ob električnem udarcu, kar poimenujejo električno povzročena odstranitev lepila.

slikaSamsung Galaxy Z Flip6 Olympic Edition ekskluzivno za tekmovalce olimpijskih iger
15.07.2024

Samsung je predstavil olimpijsko izdajo svojega novega pametnega telefona Galaxy Z Flip6, ki je posebej zasnovan in prilagojen za vse športnike, ki bodo tekmovali na prihajajočih olimpijskih in paraolimpijskih igrah v Parizu 2024.

slikaHONOR najavil novi funkciji AI Defocus Eye Protection in AI Deepfake Detection
12.07.2024

HONOR je razkril dve inovaciji umetne inteligence v napravah, ki sta ustvarjeni za krepitev moči posameznikov in uvedbo nove ravni varnosti uporabnikov. Na sejmu MWC Šanghaj so namreč predstavili svoje najnovejše dosežke na področju umetne inteligence, usmerjene v človeka, in sicer AI Defocus Eye Protection in AI Deepfake Detection.

članki

Pilotski projekt tehnologije UMA preko omrežja WLAN


29.07.2006
Objavil: Dare Gliha

Nokia je začela s pilotskim projektom javnega testiranja tehnologije Unlicensed Mobile Access (UMA) prek omrežja WLAN v finskem mesti Oulu. Testiranje bo potekalo dva meseca in v realnih okoliščinah, saj bo 50 družin iz tega finskega mesta preizkušalo delovanje te nove tehnologije na mobilniku [url=http://www.mobile.si/gsm/predstavitev-nokia-6136.html]Nokia 6136[/url].

Mobilni telefon Nokia 6136 je eden od prvih telefonov Nokia, ki podpirajo tehnologijo UMA. Ta napredni mobilnik s podporo tehnologiji UMA omogoča enostavne glasovne in podatkovne povezave med napravo GSM in omrežjem WLAN. Z drugimi besedami: ponuja prednosti tako mobilnih kot fiksnih komunikacij prek brezžične tehnologije. Iz Nokie so sporočili, da je tovrstni pilotski projekt pomemben korak k množični uporabi nove tehnologije.

Tehnologija UMA omogoča uporabnikom enostavno upravljanje klicev v lokalnih omrežjih WLAN in omrežjih GSM z eno samo napravo. Namesto neprestane komunikacije z bazno postajo tehnologija UMA omogoča internetne klice prek omrežja WLAN. Omenjena tehnologija bo prinesla koristi tudi operaterjem, saj bodo le-ti imeli možnost, da razširijo pokritost s postavitvijo vročih točk WLAN.

Pilotski projekt poteka pod okriljem Nokie, skupine DNA/Finnet in mesta Oulu. Mesto Oulu je projekt napovedalo že lansko leto in zagotovilo postavitev vročih točk v središču mesta, zato je več kot primerno za izvedbo takšnega pilotskega projekta.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki