marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei Mate 40 brez podzaslonske sprednje kamere
03.07.2020

Po spletu so se širile govorice, da bo prihajajoči Huaweijev mobilnik Mate 40 prvi imel sprednjo kamero vgrajeno pod zaslon, katere razvijalec je podjetje Visionox. Te govorice je sedaj ovrgel Digital Chat Station.

slikaFacebook končno dobiva temni način
01.07.2020

V začetku prejšnjega meseca smo na spletu že zasledili informacijo o Facebookovi aplikaciji za Android v temnem načinu, sedaj pa so se pojavile še informacije nekaj uporabnikov, da so prejeli nadgrajeno različico na svoji iOS napravi, ki je omogočala temni način.

slikaPrihajajoči osnovni iPhone 12 naj bi bil cenejši
29.06.2020

Na Twitter profilu @omegaleks so pred dnevi objavili nove cene za prihajajočo jabolčno serijo 12. Trdijo, da bo osnovni iPhone 12, ki bo imel le 4G in zaslon velikosti 5,4 palca, stal "le" 549 dolarjev.

slikaHuawei se je povzpel na 6. mesto najbolj inovativnih podjetij na svetu
26.06.2020

Podjetju Huawei je uspelo napredovati za kar 42 mest in se uvrstiti na 6. mesto najbolj inovativnih podjetij na svetu lestvice organizacije Boston Consulting Group (BCG).

slikaApple na WWDC predstavil novosti v iOS 14
24.06.2020

Apple je na konferenci WWDC, ki letos poteka preko spleta, predstavil novosti za prihajajočo različico operacijskega sistema iOS 14. Sedaj bodo tudi jabolčni uporabniki dobili nekaj funkcij, ki so že znane uporabnikom androidnih naprav.

članki

Nokia spreminja svojo strategijo na področju rešitev za poslovne uporabnike


30.09.2008
Objavil: Dare Gliha

Nokia je napovedala, da bo skladno s svojo usmeritvijo zagotavljanja internetnih storitev in jasno vizijo spreminjanja usmeritev panoge izpopolnila svojo strategijo in ponudbo za poslovne uporabnike. Tako se bo tudi v prihodnje osredotočala na ponudbo najboljših mobilnih naprav in rešitev preko krepitve strateških odnosov z vodilnimi razvijalci naprednih tehnologij.

Nokia je napovedala, da ne namerava več razvijati in tržiti svojih poslovnih mobilnih rešitev. Ustrezne tehnologije in znanje bodo prenesli na Nokiino novo storitev potisne elektronske pošte. Tako bo Nokia v prihodnje svoje rešitve za podjetja ponujala kot kombinacijo Nokiinih naprav in aplikacij, ki bodo imele programske rešitve vodilih podjetij v panogi kot so Microsoft, IBM, Cisco in drugi.

“Imamo zelo dober odnos z vodilnimi podjetji na področju informacijskih tehnologij, kot sta Cisco in Microsoft, prav tako pa tudi širok nabor operaterjev in prodajnih partnerjev. Skupaj z njimi bomo uporabili naše znanje, mobilne naprave in prodajne kanale, da na trgu ponudimo zmagovito formulo poslovnim uporabnikom. Začeten uspeh Nokie E71 z rešitvijo Microsoft Exchange ActiveSync je odličen primer privlačnosti našega novega pristopa,” je povedal Niklas Savander, EVP, Service & Software, Nokia. “Prav tako bomo nadaljevali z našo strategijo razvoja internetnih storitev na področju glasbe, iger, medijev, sporočanja in drugih storitev za izmenjavo vsebin.”

Nadaljnji korak pri osredotočanju na osnovno mobilno dejavnost Nokie predstavljajo tudi pogovori s finančnim investitorjem o možno prodaji Nokiine dejavnosti na področju varnostnih aplikacij. “Če bo prišlo do te transakcije, bi to pomenilo pozitiven razvoj posla varnostnih aplikacij, ki bi tako pod novim lastnikom razvile svoj poln potencial. Investitor se namreč zavezuje, da bo nadaljeval razvoj in rast posla, servisiral obstoječo mrežo strank in obdržal tudi zaposlene, ” je povedal Niklas Savander. Več informacij o tem poslu bo na voljo, ko bo dosežen končen dogovor med Nokio in investitorjem.

“Kot smo pred kratkim pokazali s predstavitvijo Microsoft Exchange ActiveSync na več kot 40 Nokiinih napravah z OS S60, sta Microsoft in Nokia zavezana, da bosta še naprej sodelovala in si prizadevala svojim uporabnikom zagotavljati kar najboljšo možno izkušnjo pri uporabi mobilnih naprav,” je dejal Terry Myerson, podpredsednik pri Exchange Group družbe Microsoft. “Pri Microsoftu se veselimo nadaljnjega sodelovanja z Nokio, v okviru katerega se bomo skupaj soočili z izjemnimi priložnostmi, ki jih imata obe družbi na področju združenih komunikacij.”

“Z Nokio smo tesno sodelovali pri pripravi glasovnih in podatkovnih mobilnih poslovnih rešitev, ki združujejo Nokiine najboljše mobilne naprave v svoji kategoriji s Ciscovim celovitim naborom na področju združenih komunikacij in brezžičnih mrežnih povezav,” je povedal Brett Galloway, starejši podpredsednik pri Wireless and Security Technology Group družbe Cisco. “Veselimo se, da bomo naše sodelovanje z Nokio razširili še na področje priprave rešitev za poslovne uporabnike širom sveta.”

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki