marketing
več | arhivpoudarjeno
TelekomVsi mobilniki iPhone serije 12 bodo delovali tudi v 5G omrežju Telekoma Slovenije
23.10.2020

Apple iPhone 12 in iPhone 12 Pro bosta slovenskim navdušencem tudi pri Telekomu Slovenije na voljo od petka, 23. oktobra. Vsi mobiteli iPhone serije 12 podpirajo najnovejšo tehnologijo 5G, tako da bodo lahko super hiter mobilni prenos podatkov Apple navdušenci uporabljali tudi v prvem omrežju Slovenije. Novi mobiteli iPhone bodo pri Telekomu Slovenije na voljo v vseh spominskih različicah in v vseh barvah.

slikaHMD Global predstavil ugodnejšo 4G-izkušnjo z Nokio 215 4G in Nokio 225 4G
21.10.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je predstavil telefon Nokia 215 4G in telefon Nokia 225 4G – dva najnovejša člana družine funkcijskih telefonov Nokia. Oba telefona sta opremljena s povezljivostjo 4G, ki vam omogoča izjemno kakovostno klicanje v omrežjih VoLTE, enostavno brskanje po družabnih omrežjih in celo igre za več igralcev – vse v ugodnem paketu.

slikaSamsung še povečal prednost pred Huaweijem
19.10.2020

V zadnjem poročilu Counterpoint Researcha je navedeno, da je v avgustu Samsung povišal svoj tržni delež in tako še povišal prednost pred Huaweijem. Glede na poročilo je v avgustu Samsung dosegel 22 odstotni tržni delež.

slikaPametna ura Watch GT 2 Pro na voljo v Sloveniji
16.10.2020

Dober mesec dni po globalni predstavitvi na Kitajskem, je najnovejša pametna ura Huawei Watch GT 2 Pro na voljo tudi na slovenskih tleh. Za športno v nočno črni ali klasično v meglično sivi barvi je treba odšteti 329 €.

slikaQualcomm razvija lasten igričarski mobilni telefon
14.10.2020

Qualcomm je razposlal vabila za Snapdragon dogodek, ki se bo odvil v prvih dneh decembra. Predvideva se, da bodo na dogodku predstavili nov procesor Snapdragon 875, pri DigiTimes pa še navajajo, da bodo predstavili tudi lasten igričarski mobilni telefon.

članki

Nokia spreminja svojo strategijo na področju rešitev za poslovne uporabnike


30.09.2008
Objavil: Dare Gliha

Nokia je napovedala, da bo skladno s svojo usmeritvijo zagotavljanja internetnih storitev in jasno vizijo spreminjanja usmeritev panoge izpopolnila svojo strategijo in ponudbo za poslovne uporabnike. Tako se bo tudi v prihodnje osredotočala na ponudbo najboljših mobilnih naprav in rešitev preko krepitve strateških odnosov z vodilnimi razvijalci naprednih tehnologij.

Nokia je napovedala, da ne namerava več razvijati in tržiti svojih poslovnih mobilnih rešitev. Ustrezne tehnologije in znanje bodo prenesli na Nokiino novo storitev potisne elektronske pošte. Tako bo Nokia v prihodnje svoje rešitve za podjetja ponujala kot kombinacijo Nokiinih naprav in aplikacij, ki bodo imele programske rešitve vodilih podjetij v panogi kot so Microsoft, IBM, Cisco in drugi.

“Imamo zelo dober odnos z vodilnimi podjetji na področju informacijskih tehnologij, kot sta Cisco in Microsoft, prav tako pa tudi širok nabor operaterjev in prodajnih partnerjev. Skupaj z njimi bomo uporabili naše znanje, mobilne naprave in prodajne kanale, da na trgu ponudimo zmagovito formulo poslovnim uporabnikom. Začeten uspeh Nokie E71 z rešitvijo Microsoft Exchange ActiveSync je odličen primer privlačnosti našega novega pristopa,” je povedal Niklas Savander, EVP, Service & Software, Nokia. “Prav tako bomo nadaljevali z našo strategijo razvoja internetnih storitev na področju glasbe, iger, medijev, sporočanja in drugih storitev za izmenjavo vsebin.”

Nadaljnji korak pri osredotočanju na osnovno mobilno dejavnost Nokie predstavljajo tudi pogovori s finančnim investitorjem o možno prodaji Nokiine dejavnosti na področju varnostnih aplikacij. “Če bo prišlo do te transakcije, bi to pomenilo pozitiven razvoj posla varnostnih aplikacij, ki bi tako pod novim lastnikom razvile svoj poln potencial. Investitor se namreč zavezuje, da bo nadaljeval razvoj in rast posla, servisiral obstoječo mrežo strank in obdržal tudi zaposlene, ” je povedal Niklas Savander. Več informacij o tem poslu bo na voljo, ko bo dosežen končen dogovor med Nokio in investitorjem.

“Kot smo pred kratkim pokazali s predstavitvijo Microsoft Exchange ActiveSync na več kot 40 Nokiinih napravah z OS S60, sta Microsoft in Nokia zavezana, da bosta še naprej sodelovala in si prizadevala svojim uporabnikom zagotavljati kar najboljšo možno izkušnjo pri uporabi mobilnih naprav,” je dejal Terry Myerson, podpredsednik pri Exchange Group družbe Microsoft. “Pri Microsoftu se veselimo nadaljnjega sodelovanja z Nokio, v okviru katerega se bomo skupaj soočili z izjemnimi priložnostmi, ki jih imata obe družbi na področju združenih komunikacij.”

“Z Nokio smo tesno sodelovali pri pripravi glasovnih in podatkovnih mobilnih poslovnih rešitev, ki združujejo Nokiine najboljše mobilne naprave v svoji kategoriji s Ciscovim celovitim naborom na področju združenih komunikacij in brezžičnih mrežnih povezav,” je povedal Brett Galloway, starejši podpredsednik pri Wireless and Security Technology Group družbe Cisco. “Veselimo se, da bomo naše sodelovanje z Nokio razširili še na področje priprave rešitev za poslovne uporabnike širom sveta.”

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki