marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaŠtevilo uporabnikov sistema HarmonyOS preseglo 100 milijonov
22.09.2021

Sredi septembra je Huawei na posebnem dogodku predstavil več novih izdelkov, sočasno pa je podjetje objavilo, da je število uporabnikov, ki je svoje naprave nadgradilo na operacijski sistem HarmonyOS 2, preseglo mejo 100 milijonov.

slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

članki

Nokia Siemens Networks z aprilom


19.03.2007
Objavil: Dare Gliha

Družbi Nokia in Siemens sta objavili, da bo družba Nokia Siemens Networks pričela s poslovanjem 1. aprila 2007. Družbi sta združili svoji nosilni omrežni dejavnosti in vanjo vložili ustrezna sredstva v razmerju 50:50. Prav tako sta se dogovorili o povečanju svojih vložkov v novo družbo, tako da bo družba Siemens vanjo vložila 2,4 milijarde EUR, družba Nokia pa 1,7 milijarde EUR.

Glede na svojo velikost v svetovnem merilu se družba Nokia Siemens Networks nahaja v odličnem položaju, saj lahko z razvijanjem inovativnih in stroškovno varčnih izdelkov in storitev prevzame vodilno vlogo v komunikacijski industriji. Na voljo bo imela eno najboljših razvojno-raziskovalnih skupin v svetovnem merilu, ki bo prispevala k razvoju platform izdelkov in storitev za naslednje generacije fiksnih in mobilnih omrežij.

"V smislu utrjevanja trga telekomunikacij bo družba Nokia Siemens Networks uporabnikom ponujala vrhunske, stroškovno varčne rešitve, ki bodo obenem optimalno izpolnjevale njihove potrebe v smislu konvergenčnosti," je dejal Olli-Pekka Kallasvuo, predsednik in glavni direktor družbe Nokia.

Podobno razmišlja tudi Klaus Kleinfeld, predsednik in glavni direktor družbe Siemens AG. "S prihodom družbe Nokia Siemens Networks je vodilna liga na trgu telekomunikacij pridobila vrhunskega igralca z izjemnim potencialom za rast. S tem korakom smo bistveno utrdili svoj položaj na trgu in ustvarili trajno vrednost."

Družba Nokia Siemens Networks bo zastavila najvišje standarde na področju etike in poštenosti. Na osnovi rezultatov pregleda usklajenosti pred sklenitvijo pogodbe sta se družbi Nokia in Siemens sporazumeli o usklajenosti in procesih nadzora, ki naj bi postali merilo za celotno industrijo. Ker bo družba Nokia konsolidirala finančne rezultate družbe Nokia Siemens Networks, družbi soglašata, da bodo procesi usklajenosti zasnovani na sistemu in praksi družbe Nokia. Poleg čvrste organizacije financ in nadzora, s centraliziranimi sistemi poročanja in robustnimi procesi notranjega nadzora, bo družba Nokia Siemens Networks imela tudi razširjen program usklajenosti, ki bo vključeval programe usposabljanja in definirane procese potrjevanja za državna podjetja in vključevanje svetovalcev tretjih strank v prodajni proces. Družba Nokia Siemens Networks bo prakticirala nično strpnost do finančnih ali kakršnihkoli drugih poslovnih kršitev, saj ima definirane protikorupcijske politiko, načela in gradiva.

"Etično vedenje pomeni več kot zgolj čvrsto politiko, programe in procese. Pomeni tudi kulturo družbe in posameznikovo izbiro. Poštenost bo predstavljala pomemben in globoko zakoreninjen del kulture pri družbi Nokia Siemens Networks," je dejal Simon Beresford-Wylie, glavni direktor družbe.

Kot je bilo že priobčeno, bo upravni odbor družbe Nokia Siemens Networks sestavljen iz sedmih članov. Olli-Pekka Kallasvuo, predsednik in glavni direktor družbe Nokia, bo odboru predsedoval, Klaus Kleinfeld, glavni direktor družbe Siemens, pa bo njegov podpredsednik. Ostali člani odbora so: Juha Äkräs, vodja oddelka Operational Human Resources pri družbi Nokia; Joe Kaeser, finančni direktor družbe Siemens; Eduardo Montes, član upravnega odbora družbe Siemens; Niklas Savander, vodja oddelka Technology Platforms pri družbi Nokia; in Rick Simonson, finančni direktor družbe Nokia.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki