marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

Nokia Siemens Networks z aprilom


19.03.2007
Objavil: Dare Gliha

Družbi Nokia in Siemens sta objavili, da bo družba Nokia Siemens Networks pričela s poslovanjem 1. aprila 2007. Družbi sta združili svoji nosilni omrežni dejavnosti in vanjo vložili ustrezna sredstva v razmerju 50:50. Prav tako sta se dogovorili o povečanju svojih vložkov v novo družbo, tako da bo družba Siemens vanjo vložila 2,4 milijarde EUR, družba Nokia pa 1,7 milijarde EUR.

Glede na svojo velikost v svetovnem merilu se družba Nokia Siemens Networks nahaja v odličnem položaju, saj lahko z razvijanjem inovativnih in stroškovno varčnih izdelkov in storitev prevzame vodilno vlogo v komunikacijski industriji. Na voljo bo imela eno najboljših razvojno-raziskovalnih skupin v svetovnem merilu, ki bo prispevala k razvoju platform izdelkov in storitev za naslednje generacije fiksnih in mobilnih omrežij.

"V smislu utrjevanja trga telekomunikacij bo družba Nokia Siemens Networks uporabnikom ponujala vrhunske, stroškovno varčne rešitve, ki bodo obenem optimalno izpolnjevale njihove potrebe v smislu konvergenčnosti," je dejal Olli-Pekka Kallasvuo, predsednik in glavni direktor družbe Nokia.

Podobno razmišlja tudi Klaus Kleinfeld, predsednik in glavni direktor družbe Siemens AG. "S prihodom družbe Nokia Siemens Networks je vodilna liga na trgu telekomunikacij pridobila vrhunskega igralca z izjemnim potencialom za rast. S tem korakom smo bistveno utrdili svoj položaj na trgu in ustvarili trajno vrednost."

Družba Nokia Siemens Networks bo zastavila najvišje standarde na področju etike in poštenosti. Na osnovi rezultatov pregleda usklajenosti pred sklenitvijo pogodbe sta se družbi Nokia in Siemens sporazumeli o usklajenosti in procesih nadzora, ki naj bi postali merilo za celotno industrijo. Ker bo družba Nokia konsolidirala finančne rezultate družbe Nokia Siemens Networks, družbi soglašata, da bodo procesi usklajenosti zasnovani na sistemu in praksi družbe Nokia. Poleg čvrste organizacije financ in nadzora, s centraliziranimi sistemi poročanja in robustnimi procesi notranjega nadzora, bo družba Nokia Siemens Networks imela tudi razširjen program usklajenosti, ki bo vključeval programe usposabljanja in definirane procese potrjevanja za državna podjetja in vključevanje svetovalcev tretjih strank v prodajni proces. Družba Nokia Siemens Networks bo prakticirala nično strpnost do finančnih ali kakršnihkoli drugih poslovnih kršitev, saj ima definirane protikorupcijske politiko, načela in gradiva.

"Etično vedenje pomeni več kot zgolj čvrsto politiko, programe in procese. Pomeni tudi kulturo družbe in posameznikovo izbiro. Poštenost bo predstavljala pomemben in globoko zakoreninjen del kulture pri družbi Nokia Siemens Networks," je dejal Simon Beresford-Wylie, glavni direktor družbe.

Kot je bilo že priobčeno, bo upravni odbor družbe Nokia Siemens Networks sestavljen iz sedmih članov. Olli-Pekka Kallasvuo, predsednik in glavni direktor družbe Nokia, bo odboru predsedoval, Klaus Kleinfeld, glavni direktor družbe Siemens, pa bo njegov podpredsednik. Ostali člani odbora so: Juha Äkräs, vodja oddelka Operational Human Resources pri družbi Nokia; Joe Kaeser, finančni direktor družbe Siemens; Eduardo Montes, član upravnega odbora družbe Siemens; Niklas Savander, vodja oddelka Technology Platforms pri družbi Nokia; in Rick Simonson, finančni direktor družbe Nokia.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki