marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

Nokia Siemens Networks z aprilom


19.03.2007
Objavil: Dare Gliha

Družbi Nokia in Siemens sta objavili, da bo družba Nokia Siemens Networks pričela s poslovanjem 1. aprila 2007. Družbi sta združili svoji nosilni omrežni dejavnosti in vanjo vložili ustrezna sredstva v razmerju 50:50. Prav tako sta se dogovorili o povečanju svojih vložkov v novo družbo, tako da bo družba Siemens vanjo vložila 2,4 milijarde EUR, družba Nokia pa 1,7 milijarde EUR.

Glede na svojo velikost v svetovnem merilu se družba Nokia Siemens Networks nahaja v odličnem položaju, saj lahko z razvijanjem inovativnih in stroškovno varčnih izdelkov in storitev prevzame vodilno vlogo v komunikacijski industriji. Na voljo bo imela eno najboljših razvojno-raziskovalnih skupin v svetovnem merilu, ki bo prispevala k razvoju platform izdelkov in storitev za naslednje generacije fiksnih in mobilnih omrežij.

"V smislu utrjevanja trga telekomunikacij bo družba Nokia Siemens Networks uporabnikom ponujala vrhunske, stroškovno varčne rešitve, ki bodo obenem optimalno izpolnjevale njihove potrebe v smislu konvergenčnosti," je dejal Olli-Pekka Kallasvuo, predsednik in glavni direktor družbe Nokia.

Podobno razmišlja tudi Klaus Kleinfeld, predsednik in glavni direktor družbe Siemens AG. "S prihodom družbe Nokia Siemens Networks je vodilna liga na trgu telekomunikacij pridobila vrhunskega igralca z izjemnim potencialom za rast. S tem korakom smo bistveno utrdili svoj položaj na trgu in ustvarili trajno vrednost."

Družba Nokia Siemens Networks bo zastavila najvišje standarde na področju etike in poštenosti. Na osnovi rezultatov pregleda usklajenosti pred sklenitvijo pogodbe sta se družbi Nokia in Siemens sporazumeli o usklajenosti in procesih nadzora, ki naj bi postali merilo za celotno industrijo. Ker bo družba Nokia konsolidirala finančne rezultate družbe Nokia Siemens Networks, družbi soglašata, da bodo procesi usklajenosti zasnovani na sistemu in praksi družbe Nokia. Poleg čvrste organizacije financ in nadzora, s centraliziranimi sistemi poročanja in robustnimi procesi notranjega nadzora, bo družba Nokia Siemens Networks imela tudi razširjen program usklajenosti, ki bo vključeval programe usposabljanja in definirane procese potrjevanja za državna podjetja in vključevanje svetovalcev tretjih strank v prodajni proces. Družba Nokia Siemens Networks bo prakticirala nično strpnost do finančnih ali kakršnihkoli drugih poslovnih kršitev, saj ima definirane protikorupcijske politiko, načela in gradiva.

"Etično vedenje pomeni več kot zgolj čvrsto politiko, programe in procese. Pomeni tudi kulturo družbe in posameznikovo izbiro. Poštenost bo predstavljala pomemben in globoko zakoreninjen del kulture pri družbi Nokia Siemens Networks," je dejal Simon Beresford-Wylie, glavni direktor družbe.

Kot je bilo že priobčeno, bo upravni odbor družbe Nokia Siemens Networks sestavljen iz sedmih članov. Olli-Pekka Kallasvuo, predsednik in glavni direktor družbe Nokia, bo odboru predsedoval, Klaus Kleinfeld, glavni direktor družbe Siemens, pa bo njegov podpredsednik. Ostali člani odbora so: Juha Äkräs, vodja oddelka Operational Human Resources pri družbi Nokia; Joe Kaeser, finančni direktor družbe Siemens; Eduardo Montes, član upravnega odbora družbe Siemens; Niklas Savander, vodja oddelka Technology Platforms pri družbi Nokia; in Rick Simonson, finančni direktor družbe Nokia.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki