marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaOpažen prototip zložljivega telefona Xiaomi
22.01.2021

Samsung, Huawei in Motorola so že nekaj časa na trgu zložljivih mobilnikov in samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bo pridružilo še več podjetij. Zdi se, da Xiaomi v tej smeri precej napreduje, saj je bil v kitajski podzemni železnici opažen zakamufliran prepogljivi model tega podjetja.

slikaGoogle sporočil, da je bil nakup Fitbita končan
20.01.2021

Prejšnji teden je velikan Google v sporočilu za javnost sporočil, da je nakup družbe Fitbit vendarle končan. Napoved je objavil Rick Osterloh, višji podpredsednik Googlovih naprav in storitev.

slikaZDA uvrstile Xiaomi na črni seznam
18.01.2021

Ameriška vlada je prejšnji teden Xiaomi razglasila za "komunistično kitajsko vojaško podjetje" in ga uvrstila na črni seznam. Posledično to pomeni, da bo ameriškim podjetjem in vlagateljem prepovedano vlagati v Xiaomi, tisti, ki pa že imajo delnice podjetja, pa jih bodo primorani prodati do novembra letos.

slikaPregled Googlovega telefona namiguje na funkcijo beleženja klicev
15.01.2021

Lani je Google pri aplikaciji Phone predstavila novo funkcijo snemanja klicev, ki deluje samo z napravami Pixel ter nekaterimi telefoni Nokia in Xiaomi. Na zaslonu tekočega klica se prikaže gumb za snemanje, ki ob pritisku predvaja posnetek, ki oba udeleženca obvesti, da se klic snema.

slikaSamsung bo predstavil množico ISOCELL senzorjev, vključno z 200 MP
13.01.2021

Po mnenju enega najbolj zanesljivih Samsungovih poznavalcev IceUniverse, naj bi korejski tehnološki velikan letos predstavil veliko novih senzorjev za kamere ISOCELL, verjetno pa bo kmalu na voljo tudi tak z ločljivostjo 200 MP.

članki

Nokia razvija mobilnik s čipovjem Snapdragon 800


24.06.2013
Objavil: Mitja Zupančič

Pojavlja se vse več dokazov o novi Nokiini štirijedrni napravi z Windows Phone 8 operacijskim sistemom, tokrat z zmogljivim veznim naborom Snapdragon 800.

Na Nokiinih strežnikih se je pojavil dnevnik z jasnim prikazom imen "quad_core", "adreno_330" in "qualcomm snapdragon s4 msm8274", ter qualcomm_snapdragon_s4_8974".

MSM8274 je Snapdragon 800 vezni nabor čipovja s štirimi Krait 400 jedri s hitrostjo do 2,3 GHz, Adreno 330 pa je grafična enota. MSM8974 podpira tudi LTE-Advanced, CDMA in Kitajska TD-SCDMA omrežja.

O ločljivosti zaslona nismo našli podatka, vendar je logično sklepati, da je nesmisel uporabe Adrena 330 na zaslonu manjšem kot 1080p, torej zaslon polne ločljivosti.

S temi specifikacijami bo nova Nokiina "zverina" popolnoma na nivoju najzmogljivejših Androidov. S tem pa se postavlja na trhla tla tudi trditve, da je v Windows Phone naprave nesmisel tlačiti dvo in več jedrne procesorje.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki