marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

Le tri odstotke uporabnikov reciklira odslužen mobilnik


24.07.2008
Objavil: Dare Gliha

Nokia je izvedla globalno raziskavo o recikliranju odsluženih mobilnikov, rezultati pa so presenetljivi. Tako so ugotovili, da stare mobilnike reciklira zelo majhno število uporabnikov, velika večina pa niti ne ve, da sploh imajo možnost reciklaže.

Tako samo tri odstotke uporabnikov reciklira svoje odslužene mobilnike, trije izmed štirih povprašanih pa ne vedo, da lahko mobilnik reciklirajo. V raziskavo je bilo vključenih preko 6.500 ljudi iz 13-ih držav, raziskava pa je še razkrila, da so imeli anketirani v povprečju v lasti pet mobilnikov.

Zanimivo je, da čeprav le tri odstotke vprašanih reciklira mobilnike, jih le-tega zavrže tudi precej majhno število, le štiri odstotke. Velika večina, kar 44 odstotkov pa odslužene mobilnike hrani doma. Če je mobilnik še delujoč, v 16 odstotkih dobi drugega lastnika, saj ga uporabniki ponavadi podarijo drugim družinskim članom ali svojim prijateljem.

Seveda pa se stari mobilniki tudi prodajajo, za to potezo se odloči okoli 16 odstotkov anketiranih.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki