marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

slikaTelemach predstavil največjo 5G pokritost
08.09.2021

Telemach uspešno nadgrajuje svoje mobilno omrežje pete generacije, ki je sedaj na voljo že po enajstih večjih mestih po Sloveniji. Pri podjetju trdijo, da s tem uporabnikom nudijo največjo pokritost z gigabitnimi hitrostmi in pravo 5G uporabniško izkušnjo.

članki

Le tri odstotke uporabnikov reciklira odslužen mobilnik


24.07.2008
Objavil: Dare Gliha

Nokia je izvedla globalno raziskavo o recikliranju odsluženih mobilnikov, rezultati pa so presenetljivi. Tako so ugotovili, da stare mobilnike reciklira zelo majhno število uporabnikov, velika večina pa niti ne ve, da sploh imajo možnost reciklaže.

Tako samo tri odstotke uporabnikov reciklira svoje odslužene mobilnike, trije izmed štirih povprašanih pa ne vedo, da lahko mobilnik reciklirajo. V raziskavo je bilo vključenih preko 6.500 ljudi iz 13-ih držav, raziskava pa je še razkrila, da so imeli anketirani v povprečju v lasti pet mobilnikov.

Zanimivo je, da čeprav le tri odstotke vprašanih reciklira mobilnike, jih le-tega zavrže tudi precej majhno število, le štiri odstotke. Velika večina, kar 44 odstotkov pa odslužene mobilnike hrani doma. Če je mobilnik še delujoč, v 16 odstotkih dobi drugega lastnika, saj ga uporabniki ponavadi podarijo drugim družinskim članom ali svojim prijateljem.

Seveda pa se stari mobilniki tudi prodajajo, za to potezo se odloči okoli 16 odstotkov anketiranih.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki