marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Nokia vidi rast v mobilnih uporabnikih v letu 2008


31.12.2007
Objavil: Matjaž Kirn

Družba Nokia pričakuje 10 odstotno rast globalnega trga mobilnih naprav v letu 2008 na kar 1,2 milijardi enot, kar naj bi bil tudi vzrok za rast prodaje Nokie v letu 2008.

Največja rast (več kot 15 odstotkov) na globalnem trgu v naslednjem letu se po navedbah Nokie pričakuje v Azijsko-Pacifiški regiji, Kitajski, Bližnjem Vzhodu in Afriki. Najnižja rast (manj kot 10 odstotkov) pa naj bi prevladovala v Severni Ameriki, Evropi in Latinski Ameriki. Poleg tega pričakujejo 4 milijarde mobilnih naročnikov po celem svetu do leta 2009, kar zvišuje predhodna pričakovanja, ki so to napovedovala za leto 2010.

Finsko podjetje, čigar delež je na globalnem trgu od konca leta 2006 dalje zrastel iz 36 odstotkov na 39 odstotkov, je dejalo, da cilja na povečanje deleža tudi v letu 2008. Izvršni direktor Olli-Pekka Kallasvuo optimistično upa na preseg dolgoletnega cilja 40 odstotkov.

Njihov cilj je tudi razširiti internetne storitve in tako konkurirati Apple iTunes in iPod-u ter dolgoročno postati vodilni na področju približevanje interneta mobilnim napravam. Poleg tega se Nokia hitro širi tudi z nakupi različnih družb, kot na primer Avvenu in Navteq Corp. Poleg tega pa so sklenili velik posel z največjim podjetjem mobilne telefonije, Vodafone.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki